Yra nustatyta, jog, laikantis tik vieno pasirinkto produkto dietos, į organizmą nepatenka svarbių maisto medžiagų, dalyvaujančių sudėtinguose ląstelės energijos apykaitos procesuose. Pradėjus laikytis tokios dietos, organizmas gauna mažiau arba visai negauna angliavandenių, baltymų, riebalų rūgščių ar mikroelementų. Sutrinka šių medžiagų pasisavinimas. Tai ilgainiui gali pasireikšti padidėjusiu jautrumu, dirglumu, pasikeitusia mąstysena, nemiga, nuovargiu, atminties, koncentracijos stoka, imuninės sistemos nusilpimu. Vėliau šie simptomai gali progresuoti ir išsivystyti somatinės ligos.
Norint atsikratyti kelių kilogramų, nereikia badauti, bausti savo organizmą valgant tuos pačius, jau nusibodusius produktus. Mėgaukitės maistu, tik juo nepiktnaudžiaukite.
Pirmiausia susidarykite valgymo dienoraštį, į jį rašykite, ką valgėte ir gėrėte, kokiais kiekiais. Taip matysite, kokį maisto kiekį, kokio kaloringumo suvartojote, bei lengviau galėsite apskaičiuoti kalorijas, koreguoti savo maisto racioną.
Lieknėdami atkreipkite dėmesį į pagrindinę energijos apykaitą. Jai įtakos turi amžius, lytis, kūno svoris, ūgis, temperatūra, endokrininių liaukų veikla, nuolatinis badavimas ar persivalgymas, miegas, fizinis pasirengimas, klimatas. Būtinas suaugusio žmogaus energijos kiekis per parą apie 1500 kcal (1000–2000 kcal).
Sumažinę įprastą porciją bent trečdaliu, atsikratysite 500–800 kcal per dieną.
Veiksmingiausia kovoti su antsvoriu – tiesiog labai kaloringus produktus pakeisti ne tokiais kaloringais.
Pirkdami maisto produktus, atkreipkite dėmesį į pakuotėje nurodytą riebumo procentą. Kuo jis mažesnis, tuo mažiau kalorijų yra šiame produkte. Daugelis perka šaldytą arba jau vartoti paruoštą maistą. Toks maistas dažnai būna riebus ir kaloringas. Venkite maisto, kuriame šimtui kalorijų tenka daugiau nei 3 gramai riebalų.
Valgykite ne mažiau kaip tris kartus per dieną, nedidelėmis porcijomis, neprisivalgykite iki soties. Geriau kelis kartus per dieną papildomai užkąsti. Užkandžiaukite neriebiu, mažai kaloringu maistu.
Atkreipkite dėmesį ir į gėrimus, kuriuos vartojate. Malšinkite troškulį mineraliniu vandeniu ar kitais gaiviaisiais gėrimais be angliavandenių (patartina negazuotais). Arbatą ar kavą gerkite be cukraus arba pagardinkite ją cukraus pakaitalais, taip neprarasite jums įprasto skonio ir negausite nepageidaujamų kalorijų.
Nepamirškite, kad alkoholiniai gėrimai žadina apetitą, o 0,3 l bokalas alaus turi apie 150 kalorijų.
Riebią kiaulieną pakeiskite liesesne jautiena ar veršiena. Naudokite daugiau paukštienos produktų, bet valgykite ją be odelės. Daugiau vartokite žuvies ir jūros gėrybių. Jų sudėtyje yra daug omega nesočių riebalų rūgščių, taip pat ir organizmui taip reikalingo jodo.
Mėsą ar žuvį geriau troškinti savose sultyse arba tiesiog kepti ant grotelių. Taip ir skonis bus geresnis, ir kalorijų mažiau gausite.
Nepatartina visiškai atsisakyti riebalų, nes su jais pasisaviname ir didžiąją dalį vitaminų, tirpstančių riebaluose. Tiesiog pakeiskite daugiau kaloringą sviestą – margarinu, o gyvulinės kilmės riebalus – augaliniu aliejumi.
Atsisakykite riebių padažų, o salotas galite pagardinti ne aliejumi ar grietine, o tiesiog išspaustos citrinos sultimis.
Šiuo metų laiku ypač gausu daržovių ir vaisių, – juk tai vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, stiprinantis imunitetą bei nervų sistemą. Be to – labai skanu ir nekaloringa.
Jei norite sulieknėti, pirmiausia turėtumėte pasitikėti savimi. Norimų rezultatų galite iškart ir nepastebėti, tai ilgas procesas. Tačiau patikėkite: jei nusprendėte lieknėti mažindami maisto produktų kaloringumą, turite pakeisti ir savo įpročius bei gyvenimo stilių. Šis procesas turi būti ne trumpalaikis jūsų kūno eksperimentas, bet naujas požiūris į save ir savo sveikatą.
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauJau seniai neabejojama, kad motinos pienas yra tinkamiausias naujagimio ir kūdikio maistas, o žindymas krūtimi turi didelį biologinį ir emocinį poveikį motinos ir kūdikio sveikatai. Žindymas krūtimi – tai per visą evoliucijos laiką susidariusios grandinės tęsimas (nėštumas – gimdymas – laktacija), tad iki 6 mėnesių kūdikiai turėtų būti maitinami tik motinos pienu. Jame yra visų kūdikiui reikalingų vitaminų, mikroelementų ir kitų mažylio raidai svarbių medžiagų, o dėl ypatingos motinos pieno sudėties visos šios medžiagos pasisavinamos geriau nei iš karvės ar ožkos pieno. Vyresnius kūdikius jau reikia primaitinti....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauŽinia apie nėštumą visada pakeičia tiek nėščiosios, tiek artimiausių jos žmonių gyvenimą, ir nors, kaip teigia gydytojai, – tai normali fiziologinė būsena, su kuria reikia susitaikyti, moteris dažniausiai tampa daug atsargesnė ir dėmesingesnė savo gyvenimo būdui, mitybai bei savijautai. Juk dabar ji atsakinga ne tik už savo, bet ir už naujo žmogaus gyvenimą. Tad kokios gi tos pagrindinės gairės, kurių nėštumo metu turėtų laikytis kiekviena būsimoji mama? Konsultuoja gydytoja ginekologė Eugenija ABRAITIENĖ. ...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauKodėl nereikia ir negalima vartoti anabolinių steroidų Pokalbį apie anabolinių steroidų žalą, kai jie vartojami papildomai kaip fizinių jėgų ir ypatybių stimuliatoriai, profesorius Gintautas Kazanavčius pradėjo vienu pavyzdžiu. ...
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
Šio preparato unikalumas: 1 - tai gelinis preparatas, kurį organizmas įsisavina žymiai greičiau ir efektyviau,nei kapsules; 2 - efektyvumą sudaro Kombodžos garcinijos, kalio ir kalcio derinys. 3 - Agel Fit blokuoja anglevandenių virtimą riebalais ir kaupimąsi organizme, degina riebalų sankaupas, mažina alkį, suteikia lengvą sotumo jausmą, ir kas labai svarbu - padidina nuotaikos hormono serotonino kiekį smegenyse.
Siūlau pabandyti! Tai tikrai veikia! Pakuotes kaina menesiui tik 180 Lt.
Parduodu ir kitus AGEL produktus
AGEL GLO plaukams ir odai - 180 Lt. EXO antioksidantai - 180 Lt. MIN vitaminų,mikro ir makro elementų paros norma - 180 Lt. OHM - natūralus energijos
šaltinis visai dienai - 180. UMI - organizmo apsauga, imuniteto
aktyvavimas, priešvėžinis poveikis, visapusiškas organizmo atstatymas -
180 Lt. FLX - keturių ypatingai veikiančių komponentų derinys
sąnariams ir jungiamajam audiniui atstatyti - 180 Lt. HRT - širdies ir
kraujagyslių sistemos efektyviam funkcionavimui - 180
Alma 860386867 Vilnius
Maloniai lauksim skambuciu.