Maistas

Naujausi straipsniai

Tas saldus bičių medus...

Nuo vaikystės laikų pamename, kuomet mama duodavo medaus: šaukštelis šio saldėsio kaip mat paskanindavo arbata, o jei kamuodavo peršalimo ligos - sustiprindavo imunitetą ir, rodos, padėdavo greičiau pasveikti. Išties, bičių medus jau nuo seno žinomas kaip maisto produktas, kuris ne tik kad labai skanus, bet dar ir turi daug gydomųjų savybių. Dar senovės antikoje šio saldaus vaisto - medaus gydytojai skirdavo daugybei savo pacientų. Garsiausias antikinės Graikijos gydytojas Hipokratas (460-375 m. pr. Kr.) taip pat nevengdavo įvairių sutrikimų gydyti būtent medumi. ...

Skaityti daugiau

Populiariausi straipsniai

Frankenšteino maistas

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...

Skaityti daugiau

Mūsų draugai