Maistas

Naujausi straipsniai

Atsigręžkime į lietuviškas daržoves

Vienas iš sveikos mitybos patarimų yra valgyti maistą, užaugintą toje pačioje geografinėje platumoje, kurioje mes gyvename. Pirmiausiai dėl to, kad mūsų organizmai pritaikyti tokiam maistui, jis yra įprastas mūsų virškinimo sistemai. Dėl šių priežasčių patariama vengti tokių vaisių, kaip ananasų ar bananų, geriau rinktis obuolius ir slyvas, nevalgyti tuno ar neaišku kur augintos skorpionžuvės, o rinktis vietiniuose vandenyse sugaunamą lydeką ar ešerį. Su daržovėmis tas pats – lietuviams patariama atsigręžti į vietines gėrybes – burokėlius, kopūstus, morkas. Tai puikios, maistingos, toje pačioje šalyje užaugintos daržovės, turinčios daug naudingų medžiagų. Verta jas atrasti iš naujo. ...

Skaityti daugiau

Populiariausi straipsniai

Frankenšteino maistas

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...

Skaityti daugiau

Mūsų draugai