Maistas

Naujausi straipsniai

Transriebalai – geriau kuo rečiau ir kuo mažiau

Dalinis arba visiškas augalinių aliejų hidrinimas, pakeičiant jų fiziko-chemines savybes, buvo didelis atradimas žmonijai. Viena vertus, tai atvėrė platesnius kelius pramoninio maisto gamybai. Kita vertus, buvo pastebėta, kad transriebalai sukelia nemažai rizikų sveikatai. Kas gi tie transriebalai, kokių jų būna, kuo jie patrauklūs maisto pramonei ir kuo jie žalingi sveikatai? Kokiais būdais jų suvartoti kuo mažiau?...

Skaityti daugiau

Populiariausi straipsniai

Frankenšteino maistas

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...

Skaityti daugiau

Mūsų draugai

Mūsų draugai