MITYBA

Naujausi straipsniai

Penki produktai, kurių reikėtų vengti esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui

Teigiama, kad viena dažniausių šiuolaikinio žmogaus problemų yra rėmuo. Gastroezofaginio refliukso liga – tai procesas, kurio metu rūgštus skrandžio turinys patenka į stemplę ir ją dirgina. Žmogus jaučia itin nemalonų deginimo jausmą, skrandžio skausmus, gali atsirasti itin įkyrus kosulys bei kankinti raugėjimas. Manoma, kad skrandžio rėmuo pasireiškia mažiausiai kas dešimtam gyventojui ir tai yra itin dažna priežastis, dėl kurios pacientai kreipiasi į šeimos gydytojus. Pacientai dažnai atpažįsta padidėjusį skrandžio rūgštingumą, tačiau tik retas žino, kurie maisto produktai itin kenksmingi pasireiškiant šiai būklei. Taigi trumpai apžvelkime produktus, kuriuos būtų naudinga išbraukti iš skrandžio problemomis besiskundžiančio žmogaus raciono....

Skaityti daugiau

Populiariausi straipsniai

Frankenšteino maistas

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...

Skaityti daugiau

Mūsų draugai