MITYBA

Naujausi straipsniai

Sėklos - gamtos dovana ant Jūsų stalo

Sėklų nauda žmogaus organizmui žinoma nuo seno. Tai yra ypač didelės maistinės vertės produktas, kurio turėtų būti kiekvieno asmens mitybos racione. Sėklose gausu vitaminų, mineralų, polinesočiųjų riebalų rūgščių, fermentų, gleivių ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų, dalyvaujančių daugybėje gyvybinių procesų. Sėklos yra visiškai natūralus ir gyvas maisto produktas, kuris gali būti valgomas vienas (svarbu rinktis termiškai neapdorotas sėklas – jos naudingesnės). Sėklomis galima pagardinti daugybę patiekalų, suteikiant jiems dar daugiau maistingumo. Iš daugumos sėklų spaudžiami labai vertingi aliejai. Sėklos yra gamtos dovana, kurią reikia vertinti ir ja mėgautis kuo dažniau. Toliau pateikiame šiek tiek informacijos apie itin vertingas sėklas, kurių turėtų būti kiekvienuose namuose – linų sėmenis, čija ir kanapių sėklas....

Skaityti daugiau

Populiariausi straipsniai

Frankenšteino maistas

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...

Skaityti daugiau

Mūsų draugai

Mūsų draugai