Sveiki užkandžiai vaikams ir visai šeimai: 3 puikūs receptai

Maistas gali būti ir skanus, ir sveikas. Netikite? Pateikiame Jums 3 sveikų ir skanių užkandžių receptus. Šie skanėstai tiks ne tik vaikams, bet ir visai šeimai. Be to, gamindami tokius užkandžius kartu, stiprinsite ryšį su savo vaikais.

 

  • Sveikuoliški rutuliukai - saldainiai

 

Šie rutuliukai ne tik skanūs, bet ir labai greitai paruošiami bei maistingi. Jie puikiai pakeis saldainius ir organizmui suteiks daug naudingų medžiagų.

 

Jums reikės:  400 gramų kokosų drožlių; 200 gramų anakardžių riešutų (galima naudoti ir kitus riešutus, tačiau anakardžiai pasižymi švelnia tekstūra); 100 gramų sezamo sėklų; 100 gramų džiovintų razinų arba spanguolių (spanguolės suteikia švelnaus rūgštumo, o jei norisi dar saldžiau, tuomet tiks razinos arba datulės); 4 šaukštai natūralaus medaus (gali prireikti ir daugiau).

 

Paruošimas:  sudėkite visus ingredientus į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Masės skystumą galite koreguoti papildomai pridėdami kokosų drožlių ar kitų ingredientų. Atskirame inde lengvai pašildykite medų ir supilkite į indą su susmulkintais ingredientais. Įsipilkite drungno vandens į dubenį. Vis pavilgydami rankas vandenyje formuokite norimo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Ją įdėkite į šaldytuvą ir palikite apie vieną valandą.

 

  • Sveikuoliški sausainiai be cukraus

 

Šiems sausainiams be cukraus reikės tik trijų ingredientų. Jei manote, kad jiems trūksta saldumo, tuomet galite juos papildyti agavų sirupu, razinomis ar dėti šiek tiek daugiau banano.

 

Jums reikės:  4 stiklinių avižinių dribsnių, 2 gerai prinokusių bananų ir 6 šaukštų kokybiško sviesto.

 

Paruošimas:  Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad jis taptų minkštas. Avižinius dribsnius sumalkite iki miltų (galima iš karto naudoti avižinius miltus). Du bananus kitame inde sutrinkite iki vientisos masės.  Visus ingredientus gerai išminkykite ir formuokite norimos formos sausainius. Jei masė per tiršta ir formuoti nepavyksta, tuomet galite įdėti daugiau minkšto sviesto. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių (kepimo laikas priklauso nuo sausainių formos ir storio).

 

  • Sveikuoliški užkandžių batonėliai

 

Užkandžių batonėliai – puikus pasirinkimas, kai reikia greitai ir maistingai užkasti – ir namuose, ir mokykloje, ir gamtoje. Pateikiame receptą vos iš trijų ingredientų, tačiau galite improvizuoti, kaip tik norite.

 

Jums reikės:  2 stiklinių įvairių džiovintų vaisių, 2 stiklinių datulių, 1 stiklinės riešutų ir vienos stiklinės sezamo sėklų.

 

Paruošimas:  Į maisto smulkintuvą suberkite riešutus ir pasmulkinkite. Tuomet sudėkite džiovintus vaisius, datules ir sezamo sėklas. Vis po truputį malkite ir leiskite prietaisui „pailsėti“. Jei prietaisas nedidelis, tuomet galima siūlomas porcijas dalinti pusiau. Viską malkite iki vientisos masės (vis nugramdykite masę nuo kraštelių). Atsargiai sudėkite masę ant kepimo popieriaus, suformuokite taisyklingą kvadratą, uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu ir palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną supjaustykite masę norimo dydžio stačiakampiais.

 

Parengė Rūtelė Foktienė

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Mūsų draugai

Mūsų draugai