Kaip atsigauti po ilgos ir šaltos žiemos?

Galbūt kartais atrodydavo, kad ilga ir šalta žiema niekada nesibaigs, o atėjus pavasariui pasijutote nusilpę ir visai be jėgų? Mes pateikiame 3 pagrindinius būdus, padedančius atsigauti po ilgos ir sunkios žiemos – galbūt jie pravers ir Jums?

 

Bene greičiausias būdas atsigauti ir pailsėti – buvimas gryname ore

 

Tikriausiai šaltuoju metų laiku lauke praleidote mažiau laiko nei įprastai, tačiau šylantys orai ir vis dažniau iš už debesų nosį kyštelėjanti saulutė duoda daugiau progų pabūti gryname ore. Pasistatykite automobilį toliau nuo darbo ir į jį paėjėkite spartesniu žingsniu – tai bus puikus būdas įkvėpti gryno oro ir pasportuoti. Grįžę iš darbų puodelį arbatos išgerkite lauke ir pamąstykite, o jei norisi kažko aktyvesnio, galite sparčiau pasivaikščioti, pabėgioti ar pavažinėti dviračiu. Jei mėgstate sodo darbus, tuomet pavasaris – tikriausiai mėgstamiausias Jūsų laikas, kai atsigaunate tuomet, kai „kapstotės“ žemėje. Žinokite, kad tai puiki terapija, nuraminanti mintis ir padedanti pamiršti įtampą – jei sodo darbai Jums teikia malonumą, juos galite pradėti ir ankstyvą pavasarį.

 

Būtina papildyti išsekusias vitamino D atsargas

 

Daugybei žmonių, gyvenančių mūsų geografinėje platumoje, trūksta vitamino D. Per visą žiemą šio riebaluose tirpaus vitamino atsargos organizme „ištirpsta“ dar labiau, todėl reikėtų pasistengti atstatyti jo atsargas. Vitaminu D turtinga mityba ir saikingas buvimas tiesioginiuose saulės spinduliuose – geriausias būdas papildyti vitamino D kiekį organizme. Apie vitamino D trūkumą organizme gali informuoti susilpnėjęs imunitetas, raumenų ir kaulų skausmai, nuovargis ar netgi nuotaikų kaita. Daug vitamino D turi riebios žuvys, žuvų taukai, kiaušiniai, avokadai. Šiek tiek vitamino D turi pieno produktai, pavyzdžiui, fermentinis sūris, sviestas, riebus pienas ar grietinėlė. Taigi tikrai verta papildyti savo mitybą riebia žuvimi ir avokadais – juk toks maistas ne tik labai gardus, bet ir labai sveikas.

 

Daugiau šviežių salotų – daugiau vitaminų ir skaidulų

 

Pavasaris – puikus metas pasimėgauti šviežiu daržovių derliumi ir jose esančiais vitaminais, mineralais bei skaidulomis. Valgykite daugiau salotų, ridikėlių, laiškinių svogūnų, špinatų, krapų ir kitų šviežių daržovių. Ar jau užuodžiate, kaip gardžiai kvepia pavasarinės alyvuogių aliejumi pagardintos salotos? Mmm, tikra vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų „bomba“! Taigi būkite sveiki ir šiltąjį metų laiką pasitikite žvalesni, energingesni bei stipresni – tai visai nesudėtinga, jei tik žinosite keletą pagrindinių taisyklių, padedančių atsigauti po ilgos ir šaltos žiemos.

 

Parengė Rūtelė Foktienė

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Mūsų draugai

Mūsų draugai