Tad kokia išeitis? Ar gali maisto ruoša teikti malonumą, taupyti laiką? Ar gali pagaminti patiekalai būti ne tik gardūs, bet ir sveikesni, išsaugoti vitaminus, mikroelementus, sultis, žodžiu, būti biologiškai visaverčiai?
Gali, jei gaminami „Zepter” induose. Atsakymas, manau, nenustebino, nes „Zepter“ prekės ženklas jau seniai žinomas ir tapo daugelio moterų pagalbininku, išvaduotoju ir net gyvenimo kredo. Juk „Zepter“ šūkis – kokybė, grožis, sveikata – atitinka šiuolaikinės moters reikalavimus.
Pirma. „Zepter“ indai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno. Tai chromo ir nikelio lydinys CrNi 18/10, neturintis nuodingų priemaišų. Kad šis metalas ypač kokybiškas, ekologiškai švarus ir pasižymi stipriausiomis baktericidinėmis savybėmis, byloja ir tai, jog iš jo gaminami chirurginiai instrumentai bei kitos medicinos priemonės.
Antra. „Zepter“ induose maistas gaminamas žemesnėje nei 100 ° C temperatūroje. „Zepter“ indų dugnas pagamintas iš specialių sluoksnių ir kaupia šilumą. Dugno storis – 10 mm, tuo tarpu indų sienelės tiktai 1 mm. Todėl gaminant tokiame inde susidaro kondensavimo efektas, garai cirkuliuoja, maistas gaminamas savo sultyse. Bet svarbiausia, jog gaminant žemesnėje nei 100 ° C temperatūroje išlieka daugiau naudingų maistinių medžiagų.
Trečia. „Zepter“ induose galima gaminti be vandens ir be riebalų. Verdant be vandens išliks daugiau negu gaminant bet kokiu kitu būdu vitaminų, mineralų, mikroelementų. Kepdami be riebalų, sumažinsime cholesterolio kiekį maiste. Be to, naudodami „Zepter“ indus galime į patiekalus dėti daug mažiau druskos. Įvairūs produktai nesusimaišys ir išlaikys savo skonį bei kvapą.
Italijoje atlikti tyrimai nustatė, kad gaminant be vandens vitamino A išlieka 62 proc. (verdant vandenyje – 36 proc.), kalcio – 88 proc. (25 proc.), geležies – 71 proc. (5 proc.), fosforo – 78 proc. (21 proc.). Taip pat Milano universitetas tyrė riebalų procentą ruošiant „Zepter“ induose ir įprastu būdu (t.y. kepant riebaluose). Tad „Zepter“ induose gaminta jautiena turi 75 proc. riebalų (kepant riebaluose – 125 proc.), vištiena – 90 proc. (136 proc.), kiaušiniai – 90 proc. (163 proc.). Vėlgi matome aiškų „Zepter“ indų pranašumą.
Tad maisto, pagaminto „Zepter“ induose, nauda akivaizdi. „Zepter“ be riebalų gaminimo technologija mažina aterosklerozinių plokštelių susidarymo riziką. Taip mažėja miokardo infarkto, insulto, širdies nepakankamumo rizika. Taip pat aktualu mažiau riebalų vartoti linkusiems turėti antsvorio. Nutukimas ne tik sukelia diskomfortą, bet yra daugelio ligų priežastis. „Zepter“ patiekalai be druskos – gera hipertenzijos profilaktika, nes mažina kraujo spaudimą. Žmonėms, sergantiems širdies ligomis, svarbu, kad natūraliuose produktuose liktų naudingų medžiagų, pvz., kalio. Patirtis rodo, kad tinkama mityba – daugelio ligų profilaktika.
„Zepter“ – ne naujokė Lietuvoje. Ateinančiais metais kompanija švęs 10-ties metų jubiliejų. Tai taip pat savotiškas „Zepter“ produktų kokybės ženklas. Visus šiuos metus kompanija sėkmingai dirba Lietuvos rinkoje, kasmet plečiasi, didina asortimentą, didėja apyvarta.
Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 20 oficialių biurų, yra daugiau kaip 1000 konsultantų. „Zepter International“ padalinio „Brand Home Art“ Lietuvoje direktorė Monika Plumpienė teigė, jog be reikalo skleidžiama, kad „Zepter“ indai labai brangūs. „„Zepter“ produkcija parduodama labai palankiomis sąlygomis: ją galima įsigyti išperkamąja nuoma, – teigė vadovė. – Mūsų tikslas – ne parduoti, bet supažindinti gyventojus su galimybe sveikai gyventi ir maitintis, tapti gražiems ir liekniems. Ir labai džiugu, kad sveikai, kokybiškai gyvenančių žmonių vis daugėja.“
Per beveik dešimtmetį Lietuvoje „Zepter“ surado nemažai gerbėjų. Prieš penkerius metus „Zepter“ indų įsigiję žymūs sportinių šokių pasaulio čempionai Jūratė ir Česlovas Norvaišos taip pat labai patenkinti savo puikiu pirkiniu. „Negalime atsidžiaugti šiais indais. Dabar gaminame tik sveiką maistą ir jaučiamės puikiai. Mes – už grožį, sveikatą, eleganciją ir „Zepter“, – sakė Norvaišos.
Tad norintieji išsaugoti sveikatą, būti darbingi, kupini gyvenimo džiaugsmo kviečiami bendradarbiauti su „Zepter“. Daugiau apie kompaniją galima sužinoti tinklalapyje www.zepter.com, taip pat veikia nemokamas informacijos telefonas – 8 ~ 800 00 001, o laiškus galima siųsti el. paštu – homeart@zepter.lt.
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauSkausmingą raumenų įsitempimą, vadinamąjį raumenų mėšlungį, ko gero, jautėte kiekvienas. Mėšlungis - tai nevalingas raumenų, dažniausiai šlaunų, blauzdų ar pėdų raumenų, susitraukimas. Tai ne tik nemaloni būsena, ypač jei ji kartojasi dažnai, bet ir ženklas, kad organizme kažkas sutriko....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauNuo rugpjūčio pabaigos iki spalio vidurio akį traukia krūmokšniai žaliomis šakelėmis, kurios lyg karoliukais nusagstytos smulkiomis oranžinėmis uogelėmis. Tai – šaltalankiai. Apie šiuos unikalius vaisius ir jų naudą sveikatai pasakoja Lietuvos šaltalankių augintojų asociacijos prezidentė Daiva Kvedaraitė ir ilgametis šaltalankių produktų kūrėjas, augintojas ir tyrinėtojas Evaldas Geištoraitis....
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauKofermentas Q 10 (KoQ10) gali būti laikomas stebuklinguoju 1990-ųjų metų „vitaminu“. Tikrasis šios medžiagos pažinimas prasideda tik dabar: atrandama vis daugiau kofermento Q 10 savybių, vartojimo galimybių ir t.t. Taigi kas žinoma apie kofermentą Q 10?...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
Parašykite savo nuomonę