Tebūna jums maistas – vaistas, o vaistas – maistas

Šis Hipokrato posakis plačiai žinomas, tačiau, ar tai įmanoma? Juk šiuolaikinė moteris ne tik laiko tris namo kampus (bažnyčią, vaikus, virtuvę), bet dažnai dar ir siekia karjeros. Tad laiko maistui gaminti lieka nedaug. Ne paslaptis, kad ir noro stovėti prie puodų turi nedaugelis. Todėl tokie populiarūs tapo pusfabrikačiai, šaldyti produktai, prekybos centruose įsigyti jau pagaminti patiekalai. Tačiau, ar jie naudingi? Ar taip maitindamiesi gauname visų būtinų mūsų organizmui medžiagų, ar tik numalšiname alkį? Suprantama, kad greitas maistas nėra sveikas. Ne sveikesnis ir tradiciniu būdu pagamintas, t.y. keptas riebaluose, virtas, maistas. Tačiau tai dar pusė bėdos. Didesnė bėda – kad netinkama mityba sukelia daugybę ligų.
 

Tad kokia išeitis? Ar gali maisto ruoša teikti malonumą, taupyti laiką? Ar gali pagaminti patiekalai būti ne tik gardūs, bet ir sveikesni, išsaugoti vitaminus, mikroelementus, sultis, žodžiu, būti biologiškai visaverčiai?
Gali, jei gaminami „Zepter” induose. Atsakymas, manau, nenustebino, nes „Zepter“ prekės ženklas jau seniai žinomas ir tapo daugelio moterų pagalbininku, išvaduotoju ir net gyvenimo kredo. Juk „Zepter“ šūkis – kokybė, grožis, sveikata – atitinka šiuolaikinės moters reikalavimus.
 

„Zepter“ indai – išskirtiniai


Pirma. „Zepter“ indai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno. Tai chromo ir nikelio lydinys CrNi 18/10, neturintis nuodingų priemaišų. Kad šis metalas ypač kokybiškas, ekologiškai švarus ir pasižymi stipriausiomis baktericidinėmis savybėmis, byloja ir tai, jog iš jo gaminami chirurginiai instrumentai bei kitos medicinos priemonės.
Antra. „Zepter“ induose maistas gaminamas žemesnėje nei 100 ° C temperatūroje. „Zepter“ indų dugnas pagamintas iš specialių sluoksnių ir kaupia šilumą. Dugno storis – 10 mm, tuo tarpu indų sienelės tiktai 1 mm. Todėl gaminant tokiame inde susidaro kondensavimo efektas, garai cirkuliuoja, maistas gaminamas savo sultyse. Bet svarbiausia, jog gaminant žemesnėje nei 100 ° C temperatūroje išlieka daugiau naudingų maistinių medžiagų.


Trečia. „Zepter“ induose galima gaminti be vandens ir be riebalų. Verdant be vandens išliks daugiau negu gaminant bet kokiu kitu būdu vitaminų, mineralų, mikroelementų. Kepdami be riebalų, sumažinsime cholesterolio kiekį maiste. Be to, naudodami „Zepter“ indus galime į patiekalus dėti daug mažiau druskos. Įvairūs produktai nesusimaišys ir išlaikys savo skonį bei kvapą.
Italijoje atlikti tyrimai nustatė, kad gaminant be vandens vitamino A išlieka 62 proc. (verdant vandenyje – 36 proc.), kalcio – 88 proc. (25 proc.), geležies – 71 proc. (5 proc.), fosforo – 78 proc. (21 proc.). Taip pat Milano universitetas tyrė riebalų procentą ruošiant „Zepter“ induose ir įprastu būdu (t.y. kepant riebaluose). Tad „Zepter“ induose gaminta jautiena turi 75 proc. riebalų (kepant riebaluose – 125 proc.), vištiena – 90 proc. (136 proc.), kiaušiniai – 90 proc. (163 proc.). Vėlgi matome aiškų „Zepter“ indų pranašumą.
Tad maisto, pagaminto „Zepter“ induose, nauda akivaizdi. „Zepter“ be riebalų gaminimo technologija mažina aterosklerozinių plokštelių susidarymo riziką. Taip mažėja miokardo infarkto, insulto, širdies nepakankamumo rizika. Taip pat aktualu mažiau riebalų vartoti linkusiems turėti antsvorio. Nutukimas ne tik sukelia diskomfortą, bet yra daugelio ligų priežastis. „Zepter“ patiekalai be druskos – gera hipertenzijos profilaktika, nes mažina kraujo spaudimą. Žmonėms, sergantiems širdies ligomis, svarbu, kad natūraliuose produktuose liktų naudingų medžiagų, pvz., kalio. Patirtis rodo, kad tinkama mityba – daugelio ligų profilaktika.
„Zepter“ – ne naujokė Lietuvoje. Ateinančiais metais kompanija švęs 10-ties metų jubiliejų. Tai taip pat savotiškas „Zepter“ produktų kokybės ženklas. Visus šiuos metus kompanija sėkmingai dirba Lietuvos rinkoje, kasmet plečiasi, didina asortimentą, didėja apyvarta.
Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 20 oficialių biurų, yra daugiau kaip 1000 konsultantų. „Zepter International“ padalinio „Brand Home Art“ Lietuvoje direktorė Monika Plumpienė teigė, jog be reikalo skleidžiama, kad „Zepter“ indai labai brangūs. „„Zepter“ produkcija parduodama labai palankiomis sąlygomis: ją galima įsigyti išperkamąja nuoma, – teigė vadovė. – Mūsų tikslas – ne parduoti, bet supažindinti gyventojus su galimybe sveikai gyventi ir maitintis, tapti gražiems ir liekniems. Ir labai džiugu, kad sveikai, kokybiškai gyvenančių žmonių vis daugėja.“
Per beveik dešimtmetį Lietuvoje „Zepter“ surado nemažai gerbėjų. Prieš penkerius metus „Zepter“ indų įsigiję žymūs sportinių šokių pasaulio čempionai Jūratė ir Česlovas Norvaišos taip pat labai patenkinti savo puikiu pirkiniu. „Negalime atsidžiaugti šiais indais. Dabar gaminame tik sveiką maistą ir jaučiamės puikiai. Mes – už grožį, sveikatą, eleganciją ir „Zepter“, – sakė Norvaišos.
Tad norintieji išsaugoti sveikatą, būti darbingi, kupini gyvenimo džiaugsmo kviečiami bendradarbiauti su „Zepter“. Daugiau apie kompaniją galima sužinoti tinklalapyje www.zepter.com, taip pat veikia nemokamas informacijos telefonas – 8 ~ 800 00 001, o laiškus galima siųsti el. paštu – homeart@zepter.lt.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai