Trys puikūs receptai: kriaušės, pomidorai ir agurkai žiemai

Pasiruoškite atsargų artėjančiai žiemai! Pateikiame Jums tris puikius receptus:

  • Traškius marinuotus agurkėlius;
  • Saldžias kriaušes prie paukštienos;
  • Malonaus skonio pomidorus.

 

Paprastas ir greitas marinuotų agurkų receptas – net pirštus apsilaižysite

 

  • Reikės norimo kiekio konservavimui tinkamų agurkų, vandens, cukraus ir druskos, konservavimo mišinio, česnakų skiltelių. Kiekiai nurodyti toliau.
  • Konservavimui tinkami agurkai gerai nuplaunami, nupjaustomi koteliai.
  • Puode užvirinamas vanduo ir agurkai kelioms minutėms su kiaurasamčiu panardinami į verdantį puodą.
  • Į paruoštus 0,75 litro stiklainius įdėkite po kelias česnako skilteles ir po šaukštą konservavimui skirto prieskonių mišinio. Pridedama tiek agurkų, kiek telpa (nuo trumpo virinimo jie jau būna suminkštėję).
  • Į kiekvieną stiklainį įdedami 4 šaukšteliai druskos, 4 šaukšteliai cukraus ir įpilama 40-50 ml 9 proc. acto.
  • Viskas užpilama verdančiu vandeniu. Pagal šį receptą ruošiamus agurkų stiklainius galima užsukti iš karto.
  • Uždaryti stiklainiai apverčiami ir sustatomi ant rankšluostėlio. Jie apklojami šiltais užtiesalais, kol visiškai atvės. Konservuoti agurkai laikomi vėsiame rūsyje. Skanaus!

 

Konservuotų kriaušių receptas – puikiai tiks žiemos patiekalų garnyrams

 

  • 1 kg kriaušių reikės 400 g cukraus, 1 litro vandens ir kelių gvazdikėlių. Sirupą galima pagardinti vienos citrinos sultimis.
  • Kriaušes kruopščiai nuplaukite, nuvirinkite verdančiu vandeniu. Jei norite, nulupkite odeles. Nupjaukite kotelius ir išimkite sėklas. Pjaustykite ketvirčiais arba didesniais kubeliais/ riekelėmis.
  • Kriaušes sudėkite į prieš tai iškaitintus stiklainius. Pilkite ant jų vandenį ir pamatuokite, kiek reikės sirupo.
  • Vienam litrui vandens reikia maždaug 400-500 gramų cukraus. Sirupas turi užvirti ir pavirti kelias minutes. Į sirupą prieš jo virimą galite įspausti citrinos sulčių.
  • Į kiekvieną kriaušių stiklainį įdėkite po 1-2 gvazdikėlius ir užpilkite dar verdančiu sirupu. Atsargiai – saugokite odą, nes ją gali nudeginti verdantis sirupas.
  • Pridenkite steriliais dangteliais, sustatykite stiklainius į didelį puodą. Pripilkite vandens maždaug iki pusės ir dar pavirkite apie 15-20 minučių. Tokia procedūra padeda visiškai iškaitinti produktą ir suminkštinti kriaušes. Skanaus!

 

Konservuoti pomidorai – nuostabus, dar ne visų atrastas garnyras

 

  • Reikės pomidorų, 5-10 vnt. kvapiųjų pipirų, kelių lauro lapų, garstyčių grūdelių. Marinatui reikės 1 litro vandens, 80-100 ml acto, 4 šaukštų druskos ir 2 šaukštų cukraus. Marinato kiekis gaminamas pagal poreikį – čia nurodytos reikiamos proporcijos.
  • Iš vandens, druskos, cukraus ir acto verdamas marinatas. Virkite tol, kol vanduo užvirs ir pavirkite dar 2-3 minutes.
  • Pomidorai kruopščiai nuplaunami. Geriausia rinktis nedidelius ir nepernokusius pomidorus. Jie kelias minutes palaikomi verdančiame vandenyje.
  • Į iškaitintus stiklainius sudedami prieskoniai. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po lauro lapą, kelis pipirų grūdelius, šiek tiek garstyčių grūdelių ir tuomet kruopščiai užpildykite stiklainį pomidorais. Nepridėkite pomidorų per daug.
  • Užpilkite pomidorus dar verdančiu marinatu ir sudėkite stiklainius į didelį puodą. Iki pusės pripildykite vandeniu. Virkite apie 15 minučių (jei stiklainiai mažesni), o didesnius stiklainius galima pavirti ir 30 minučių. Stebėkite, kada stiklainiuose pradės kilti burbuliukai ir pavirinkite dar porą minučių.
  • Stiklainius sandariai uždarykite, apverskite, pastatykite dangteliais žemyn ir užklokite audiniu. Laikykite tol, kol atvės. Tuomet atsargiai perkelkite į tamsią ir vėsią vietą. Skanaus!

 

Parengė Rūtelė Foktienė

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Mūsų draugai

Mūsų draugai