(Raison Margariini, Suomija)
Riebumas 60 proc.
Sudėtis: augaliniai aliejai ir riebalai, sviestas, druska, emulsikliai (riebalinių rūgščių mono- ir digliceridai, lecitinas), rūgštingumo reguliatoriai (natrio bikarbonatas, citrinos rūgštis), kvapai ir vanduo.
100 g maistinė vertė: < 1 g baltymų, 1 g angliavandenių, 10 mg vitamino E. Kiti vitaminai: 550 mg vitamino A ir 7 mg vitamino D.
100 g energetinė vertė: 550.
1 kg kaina 6,23 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Labai tvarkinga hermetiška pakuotė. Geras skonis (sūrokas) ir gera išvaizda.
15/15
(Carlshamn Mejeri AB, Švedija)
Sudėtis: augaliniai riebalai, vanduo, rūgpienis, druska, lecitinas, citrinos rūgštis, vitaminai A, D ir aromatinės medžiagos.
100 g maistinė vertė: baltymai - 0,5 g, riebalai - 80 g, angliavandeniai - 0,4 g, vitaminas A - 0,9 mg, vitaminas D - 7,5mg. Natris (druska 1,4 proc.) 0,6 g.
100 g energetinė vertė: 710.
1 kg kaina 11,4 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Skonis - mažiausiai turi nemalonaus margarino prieskonio iš visų ragautųjų. Gera, hermetiška pakuotė.
15/15
(Pola, Lenkija)
Sudėtis: rafinuoti augaliniai aliejai ir riebalai, vanduo, druska, emulsikliai (mono- ir digliceridai, lecitinas), rūgštingumo reguliatorius (citrinos rūgštis), natūralūs dažai (annatto), kvapai atitinka natūralius, vitaminai A, D3. Be cholesterolio.
100 g maistinė vertė: vitaminas A - 900 mg, D3-7 mg, vitaminas E - 12 mg, riebalai - 60 g, baltymai 0 g,
100 g energetinė vertė: 540.
1 kg kaina 9 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Jaučiamas švelnus sviesto kvapas, todėl vietoj jo ir tinka.
13/15
(AB “Aliejus”, Lietuva)
Sudėtis: augalinis aliejus, hidrogenizuoti riebalai, vanduo, nugriebtas pienas, druska, emulsikliai E322 ir E471, konservantas E202, aromatinės medžiagos, beta-karotinas, vitaminai A ir D.
100 g maistinė vertė: riebalų - 60 g, vitamino A - 0,9 mg, vitamino
D - 7,5 mg.
100 g energetinė vertė: 550.
1 kg kaina 6,23 Lt.
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Labai geltonas. Pagal skonį ne visai aišku, ar jis labiau tinka sumuštiniams, ar kepimui.
12/15
(Carlshamn Mejeri AB, Švedija)
Sudėtis: augalinės ir gyvulinės kilmės riebalai, vanduo, nugriebtas pienas, druska, lecitinas, soda, vitaminai A, D ir aromatinės medžiagos.
100 g maistinė vertė: baltymai - 0,2g, riebalai - 80 g, angliavandeniai - 0,3 g, vitaminas A - 0,9 mg, vitaminas D - 7,5 mg, vitaminas E - 10 mg. Natris (druska 1,5 proc.) 0,6. Cholesterolis - 50 mg.
100 g energetinė vertė: 710.
1 kg kaina 7,18 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Sūrokas, specifinio kvapo margarinas.
12/15
(W.Lindemann, Vokietija)
Riebumas 80 proc.
Sudėtis: augaliniai riebalai, dalinai sukietinti, vanduo, nugriebtas pienas, druska, emulsiklis lecitinas (E322), rūgštingumo stabilizatorius: citrinos rūgštis (E330), kalio sorbatas, aromatinės medžiagos, dažai: karotinas (E160a).
100 g maistinė vertė: vitaminas A - 900 mg, vitaminas D - 2,5 mg, vitaminas E - 12 mg.
1 kg kaina 7,1 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Jaučiamas sūrokas prieskonis. Riebus, minkštos konsistencijos margarinas. Privalumas pradedančioms šeimininkėms - pyrago receptas ant pakelio.
10/15
(Van den Bergh Foods. Lenkija)
Sudėtis: rafinuoti augaliniai aliejai ir riebalai, vanduo, druska, emulsikliai (mono- ir digliceridai, lecitinas), rūgštingumo reguliatorius (citrinos rūgštis), natūralūs dažai (annatto), kvapai atitinka natūralius, vitaminas A - 900mg, D3 - 7 mg, E-9 mg.
100 g maistinė vertė: riebalai - 70 g, baltymai - 0 g.
100 g energetinė vertė: 630.
1 kg kaina 5,56 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Skonis vidutiniškas.
9/15
40 proc. grynas margarinas, pagamintas iš aukščiausios kokybės žaliavų.
Sudėtis: augaliniai aliejai ir riebalai, vanduo, druska, emulsiklis (E322), rūgštingumo stabilizatorius (E330), aromatinės medžiagos, natūralūs dažai (E160a).
100 g energetinė vertė: 360.
1 kg kaina 5,30 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Šviesiai gelsvas, specifinio skonio margarinas.
9/15
(Bouton d’or, Belgija)
Sudėtis 80 proc. riebumo margarinas, 100 proc. augaliniai riebalai.
100 g energetinė vertė: 721.
1 kg kaina 9,96 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Labai pažįstamas skonis - panašus kaip baltarusiško margarino.
9/15
(Service Consomateurs I.T.M.F, Belgija)
1 kg kaina 6,58 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Prasta pakuotė. Margarinas šiek tiek “veliasi” burnoje. Labiau tinka kepimui.
8/15
(Heinrich Hamker, Vokietija)
Sudėtis: vanduo, sukietintas gyvulinis aliejus, augalinis aliejus, augaliniai riebalai, emulsikliai (monoglicerinas, diglicerinas, lecitinas), druska, konservantai - sorbito rūgštis, aromatinės medžiagos, vitaminas A, maisto dažai - karotinas, vitaminas D.
100 g maistinė vertė: riebalai - 60 g, angliavandeniai - 0,02 g, baltymai - 0 g, vitaminas A - 900 mg, vitaminas D - 2,5 mg.
100 g energetinė vertė: 540.
1 kg kaina 4,98 Lt.
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Skonis švelnus, bet konsistencija pernelyg skysta.
8/15
(Remia C.V. Olandija)
Sudėtis (parašyta nelietuviškai): saulėgrąžų aliejus, augaliniai riebalai, vanduo, druska, emulsikliai (lecitinas, mono- ir digliceridas), citrinos rūgštis, antioksidantai, dažai, vitaminai A
ir D3.
100 g energetinė vertė: 720.
1 kg kaina 6,78 Lt
Išvaizda
Skonis
Konsistencija
Komentaras. Šiek tiek atsiskyręs aliejus, labai geltonas, kvapas vidutiniškas.
8/15
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauSkausmingą raumenų įsitempimą, vadinamąjį raumenų mėšlungį, ko gero, jautėte kiekvienas. Mėšlungis - tai nevalingas raumenų, dažniausiai šlaunų, blauzdų ar pėdų raumenų, susitraukimas. Tai ne tik nemaloni būsena, ypač jei ji kartojasi dažnai, bet ir ženklas, kad organizme kažkas sutriko....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauNuo rugpjūčio pabaigos iki spalio vidurio akį traukia krūmokšniai žaliomis šakelėmis, kurios lyg karoliukais nusagstytos smulkiomis oranžinėmis uogelėmis. Tai – šaltalankiai. Apie šiuos unikalius vaisius ir jų naudą sveikatai pasakoja Lietuvos šaltalankių augintojų asociacijos prezidentė Daiva Kvedaraitė ir ilgametis šaltalankių produktų kūrėjas, augintojas ir tyrinėtojas Evaldas Geištoraitis....
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauKofermentas Q 10 (KoQ10) gali būti laikomas stebuklinguoju 1990-ųjų metų „vitaminu“. Tikrasis šios medžiagos pažinimas prasideda tik dabar: atrandama vis daugiau kofermento Q 10 savybių, vartojimo galimybių ir t.t. Taigi kas žinoma apie kofermentą Q 10?...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
Lankytojų komentarai
Parašykite savo nuomonę