Griežta kontrolė – kokybės garantija
Ekologiški produktai „Dobilas” – tai aukščiausios kokybes produktai, pasižymintys natūraliu iš Žemės gautu maistingumu. Jie yra griežtai kontroliuojami, ženklinami ir sertifikuojami pagal žemės ūkio taisykles ir ES Tarybos reglamentą. Produktų gamyba nuolat kontroliuojama kompetentingos VĮ „Ekoagros“ ekspertų, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT ) specialistų. Gamybos ir parduodamų produktų kokybės kontrolę vykdo Nepriklausoma tyrimų laboratorija, sertifikuota Vokietijos akreditavimo tarnybos ir kiti maisto saugos bei kokybės sistemų užtikrinimą kontroliuojantys auditoriai.
Atlikus kontrolę, įvertinus reikalavimų ekologiškų produktų gamybai užtikrinimą, suteikiamas sertifikatas ir teisė ženklinti specialias ženklais ekologinius ūkius ir ekologinius produktus. Nuolatinė kontrolė įpareigoja disciplinuotai laikytis reglamentų reikalavimų, todėl ekologiški produktai yra tik aukščiausios kokybės. Aišku, jie kainuoja brangiau, bet geriau valgyti sveikus, kokybiškus produktus, nes anksčiau ar vėliau sutaupytus pinigus išleisime tyrimams, alergiškiems vaikams gydyti ar, pasijutę blogiau, papildams.
Ekologiški produktai „Dobilas” padės jums ir jūsų vaikams gyventi sveikiau ir pajusti gyvenimo džiaugsmą be ligų. Mūsų vaikų ateitis – mūsų rankose.
Produktai „Dobilas”
AB „Žemaitijos pienas”, griežtai laikydamasis įteisintų gamybos būdų, gamina ekologiškus produktus „Dobilas“. Jų sudėtyje nėra sintetinių maisto priedų ir genetiškai modifikuotų produktų, jie neužteršti cheminėmis medžiagomis. Jogurtų ir sūrelių sudėtyje esantys vaisiai, uogos – be cheminių trąšų ir sintetinių pesticidų. Tik užtikrinant laisvai pievose besiganančiam gyvuliui harmoniją su švaria, neužteršta aplinka ir laikantis visų reikalavimų, yra galimybė pagaminti aukštos kokybės ekologišką pieną, o iš jo – ir produktus. Ekologiški „Dobilo“ produktai yra gerai vertinami vartotojų, o ekspertai – žinovai įvertino aukščiausiu apdovanojimu – aukso medaliu!
„Dobilas“ – tai įvairių skonių jogurtai, varškės sūreliai, varškė, pienas, fermentinis sūris.
Pienas „Dobilas“ gaminamas taikant pažangiausią Europoje Bactocatch technologiją, kurios dėka produktui suteikiamos išskirtinės maistinės savybės, leidžiančios ilgai išlaikyti pieno šviežumą ir jo kokybę.
Ekologiškas fermentinis sūris „Dobilas“ ypač vertinamas dėl jame esančio kalcio ir baltymų, reikalingų žmogaus organizmui. Šiam sūriui gaminti nenaudojami nitratai, kiti konservantai ar dažikliai.
Platus ir originalus jogurtų „Dobilas” pasirinkimas leidžia vartotojui pasirinkti ne tik sveiką, bet ir skanų jogurtą, tinkamą visiems – ir mažiems, ir dideliems. Jogurto „Dobilas“ gamyboje nenaudojami tirštikliai, želatina, o kreminis tirštumas pasiekiamas pridedant ypač aukštos kokybės pieno baltymų, kuriuos žmogaus organizmas lengvai pasisavina. Tyrimai parodė, kad, kasdien valgant jogurtų su gyvosiomis kultūromis, organizme daugėja gerųjų bakterijų, stiprinančių organizmo imunitetą ir gerinančių visų jo sistemų veiklą. Valgydami natūralų ekologišką jogurtą „Dobilas“, pajusite gyvų aktyvių jogurto bakterijų Streptococus thermophilus ir Lactobacilus bulgaricus, padedančių užtikrinti tinkamą virškinimą, naudą. Sveika virškinamoji sistema yra visų funkcijų gyvybė.
Naujausias „Dobilo“ produktas – jogurtas su obuoliais ir grūdais. Kruopščiai atrinktas jogurte esančių priedų derinys ne tik suteikia jogurtui originalų skonį, bet dar ir padidina jo maistinę vertę.
Paragaukite „Dobilo“ su obuoliais ir grūdais, ir jis taps jūsų mėgstamais pusryčiais, greitu užkandžiu išalkus, o gal desertu po pietų.
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauSkausmingą raumenų įsitempimą, vadinamąjį raumenų mėšlungį, ko gero, jautėte kiekvienas. Mėšlungis - tai nevalingas raumenų, dažniausiai šlaunų, blauzdų ar pėdų raumenų, susitraukimas. Tai ne tik nemaloni būsena, ypač jei ji kartojasi dažnai, bet ir ženklas, kad organizme kažkas sutriko....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauNuo rugpjūčio pabaigos iki spalio vidurio akį traukia krūmokšniai žaliomis šakelėmis, kurios lyg karoliukais nusagstytos smulkiomis oranžinėmis uogelėmis. Tai – šaltalankiai. Apie šiuos unikalius vaisius ir jų naudą sveikatai pasakoja Lietuvos šaltalankių augintojų asociacijos prezidentė Daiva Kvedaraitė ir ilgametis šaltalankių produktų kūrėjas, augintojas ir tyrinėtojas Evaldas Geištoraitis....
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauKofermentas Q 10 (KoQ10) gali būti laikomas stebuklinguoju 1990-ųjų metų „vitaminu“. Tikrasis šios medžiagos pažinimas prasideda tik dabar: atrandama vis daugiau kofermento Q 10 savybių, vartojimo galimybių ir t.t. Taigi kas žinoma apie kofermentą Q 10?...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
Parašykite savo nuomonę