Žuvų taukai saugo nuo visų ligų

Viena iš priežasčių, dėl kurių galbūt senstate greičiau negu reikėtų, gali būti ta, kad valgote per mažai jūros produktų. Tokiu atveju jūsų ląstelėms trūksta žuvų taukuose esančių vitaminų A, E ir D bei nepakeičiamų riebalų rūgščių omega-3. Neabejojama, kad žmonės, valgantys daug žuvies, dažniau išvengia senatvės ligų, išeminės širdies ligos, vėžio, artrozės, cukraligės, žvynelinės, bronchito. Tai patvirtina atlikti tyrimai. Visame pasaulyje žmonės, kurie valgo daug žuvies, gyvena ilgiau. Japonai, kurie pagal gyvenimo trukmę yra pirmi pasaulyje, žuvies valgo 3 kartus daugiau negu amerikiečiai.
 

Visi jūrų produktai turi daug ypatingos rūšies riebalų, vadinamųjų omega-3 riebalų rūgščių. Šie riebalai ir yra pagrindinė medžiaga, kuri saugo arterijas nuo aterosklerozės, mažina arterinį kraujo spaudimą, skystina kraują ir trukdo susidaryti trombams, sukeliantiems miokardo infarktą arba insultą.
Žuvų taukai neleidžia arterijoms “pasenti”, atkuria jų elastingumą, mažina riebalų kaupimąsi ant sienelių. JAV mokslininkai nustatė, kad vartojant žuvų taukų nuo senatvės sustandėjusios arterijos tampa elastingesnės, lankstesnės, geriau reaguoja į kraujospūdžio pasikeitimus.
Žuvų taukai yra viena iš patikimiausių priemonių kraujyje esančių pavojingų riebalų - trigliceridų - kiekiui sumažinti. Be to, tyrimai rodo, kad vartojant žuvų taukų galima padidinti naudingojo didelio tankio cholesterolio koncentraciją kraujyje.
Žuvų taukai mažina miokardo infarkto riziką. Kasdien valgant bent 30 g žuvies ar geriant 1 arbatinį šaukštelį žuvų taukų galima perpus sumažinti riziką patirti miokardo infarktą. Na, o jei sergate išemine širdies liga, valgydami daug žuvies ar gerdami žuvų taukų, galite pailginti savo gyvenimą. Didžiosios Britanijos mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad žuvų taukai net 30 proc. sumažino mirtingumą tarp žmonių, jau patyrusių miokardo infarktą.


Žuvų taukai mažina cukraligės riziką, nes žuvų taukuose esančios omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti gliukozės netoleravimo.
Žuvų taukai, mažindami trombų susidarymo pavojų, mažina ir insulto išsivystymo riziką. Harvardo mokslininkai nustatė, kad žuvų taukai stabdo krūties vėžio plitimą. Japonijoje, kur moterys valgo daug žuvies, sergamumas krūties vėžiu yra 5 kartus mažesnis nei Europoje.
Žuvų taukai saugo ir rūkalių plaučius, nes mažina žalingą laisvųjų radikalų poveikį, gerina plaučių epitelio atsinaujinimą, slopina uždegimo reakcijas.
Žuvų taukai turi įtakos ir vaikų protiniams sugebėjimams. Ši sensacinga naujiena neseniai paskelbta visoje pediatrinėje spaudoje. Naujo norvegų tyrimo rezultatai parodė, kad vaikai, kurių motinos nėštumo ir pirmaisiais 3 maitinimo krūtimi mėnesiais vartojo žuvų taukų, yra 4 proc. sumanesni nei tie, kurių motinos nevartojo žuvų taukų. Manoma, kad tokių vaikų smegenų pilkoji medžiaga yra daugiau prisodrinta omega-3 riebalų rūgščių ir tai nulemia aukštesnius protinius sugebėjimus.
Lietuvoje gerai žinomi norvegiški Möllerio žuvų taukai. Tai itin aukštos kokybės menkių kepenų aliejus, pasižymintis geru skoniu bei kvapu. Möllerio žuvų taukai gaminami natūralaus bei citrinų skonio ir kapsulėmis. 5 ml arba 1 arbatiniame šaukštelyje Möllerio žuvų taukų yra rekomenduojamas paros vitaminų A, E, ir D bei omega-3 riebalų rūgščių kiekis. Na, o tiems, kuriems nepatinka žuvų taukų skonis ar kvapas, yra ir naujas produktas - Möller’s Dobbel. Tik dvi beskonės ir bekvapės Moller’s Dobbel kapsulės per dieną padės ilgiau išsaugoti jaunystę, grožį ir sveikatą.
Tad rūpinkitės savo sveikata ir nepamirškite išgerti žuvų taukų!

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai