Omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti daugelio ligų

Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys būtinos žmogaus organizmui, nes padeda išvengti įvairių ligų. Šios rūgštys organizme nesintetinamos, jos gaunamos su maistu (daugiausia – su žuvimi). Organizme omega-3 riebalų rūgštys keičia įvairių informaciją perduodančių medžiagų gamybą ir taip veikia uždegimo procesus. Atlikta nemažai tyrimų ir įrodytas teigiamas omega-3 riebalų rūgščių poveikis kai kurioms uždegiminėms ir autoimuninėms ligoms, pvz. reumatoidiniam artritui, Krono ligai, opiniam kolitui ir kitoms. Nustatyta, kad omega-3 riebalų rūgštys sumažina šių ligų aktyvumą, todėl reikia vartoti mažiau vaistų.
 

Atliktas mažiausiai vienas tyrimas, kurio metu palygintas omega-3 riebalų rūgščių ir placebo poveikis sergantiesiems opiniu kolitu. Gauti rezultatai rodo, kad maisto papildai su omega-3 riebalų rūgštimis smarkiai sumažina opinio kolito simptomus, palyginti su placebu, tačiau jie veikia silpniau negu vaistai opiniam kolitui gydyti. Kai kurie mokslininkai mano, kad opinio kolito gydymas gali būti dar sėkmingesnis vartojant ir maisto papildų su omega-3 riebalų rūgštimis, ir vaistų opiniam kolitui gydyti.
Panašių rezultatų gauta ir Krono ligos atveju. Nustatyta, kad vartojant omega-3 riebalų rūgščių pagerėja Krono liga sergančiųjų būklė: padidėja kūno svoris, sumažėja uždegimas, reikia mažiau vartoti vaistų.
Omega-3 riebalų rūgštys turi teigiamą poveikį ir sergantiesiems reumatoidiniu artritu. Vartojant minėtų riebalų rūgščių sumažėja sąnarių skausmas ir uždegimas, būna mažesnis rytinis sąnarių sustingimas.
Vartojant pakankamai omega-3 riebalų rūgščių sumažėja arterinis kraujospūdis, kraujo krešėjimas, dėl to sumažėja trombozių rizika. Jos taip pat sumažina kraujo lipidų kiekį, todėl apsaugo nuo aterosklerozės vystymosi, širdies ritmo sutrikimų, miokardo infarkto ir jo pasikartojimo bei insulto. Nustatyta, kad vartojant omega-3 riebalų rūgščių, rizika susirgti insultu sumažėja 0,72 karto.
Valgant daug žuvies arba vartojant maisto papildų su omega-3 riebalų rūgštimis ilgiau išlieka geresnė atmintis, ypač senstant, būna mažiau pažinimo funkcijos sutrikimų, sumažėja rizika susirgti Alzheimerio liga. Tyrimai parodė, kad pagerėja sergančiųjų Alzheimerio liga, kurie vartoja omega-3 riebalų rūgščių, gyvenimo kokybė.


Nustatytas ryšys ir tarp omega -3 riebalų rūgščių kiekio bei depresijos. Šalyse, kuriose valgoma daug žuvies produktų, nustatoma mažiau susirgimo depresija atvejų.
“Vivus” - atgaiva per vasaros karščius, malonus skonis ir nauda sveikatai
“Vivus”- tai lietuvių sukurtas, iš tiesų unikalus, pagamintas iš natūralių produktų gėrimas, kurį drąsiai galima vadinti ir maistu, ir vaistu kūnui. Pagrindiniai “Vivus” gėrimo komponentai yra varškės išrūgos bei vaisių sultys. Iš išrūgų mūsų organizmas gauna vertingų baltymų (albumino, globulino), naudingų mineralinių medžiagų (ypač kalio ir kalcio) bei mikroelementų. Sultyse yra nemažai mums reikalingų vitaminų, kurių puokštę gėrime papildo A, E ir C vitaminai. O visų svarbiausia yra tai, kad į šio gėrimo sudėtį įeina omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys - Jos veikdamos organizme vykstančius uždegimo procesus, mažindamos aterosklerozę, padeda išvengti širdies kraujagyslių ligų, insulto bei sumažina kai kurių uždegiminių ir autoimuninių ligų, tokių kaip reumatoidinis artritas, opinis kolitas, Krono liga ir kitų, simptomus. Gėrimo “Vivus” gamintojai sugebėjo sukurti malonaus skonio, maistingą ir naudingą sveikatai produktą. Tai vitaminų ir mineralų bei unikalių polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis. Per dieną išgėrus 1,0-1,5 litro šio gėrimo, galima atsisakyti kitų maisto papildų su omega-3 riebalų rūgštimis. Visi, manantys, kad mūsų maistas privalo būti ir vaistas, gėrimu “Vivus” tikrai bus patenkinti.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai