Pietūs restorane

RESTORANE GALIMA PAVALGYTI NE TIK SKANIAI, BET IR SVEIKAI. ĮSITIKINKITE PATYS! KAI LINKSMA AR LIŪDNA, NORISI PAŠOKTI, UŽMEGZTI NAUJĄ PAŽINTĮ, RAMIAI APTARTI REIKALUS AR TIESIOG DVIESE PATYLĖTI PRIE TAURĖS ŠAMPANO, NERASITE GERENĖS VIETOS UŽ RESTORANĄ TŹTE A TŹTE
 

Paryžietiška rūgštynių sriuba


Rūgštynės (vasarą - šviežios, žiemą - konservuotos) 60 g
Petražolės 16g
Sviestas 40 g
Kiaušinio trynys 2 vnt.
Grietinėlė 100 g
Jautienos sultinys 600 g
Batonas 300 g
Aliejus 100 g
Druska 6 g
Balti pipirai 2 g
Sukapotas rūgštynes ir petražoles suberkite į keptuvę su išlydytu sviestu ir šiek tiek apkepkite. Po to vonelėje, įstatytoje į verdantį vandenį, kaitinkite kiaušinius, grietinėlę ir apkepintas rūgštynes. Šią masę pamažu supilkite į pakaitintą sultinį. Tik nereikia užvirti! Truputėlį pakaitinę suberkite prieskonius.
Prie sriubos atskiroje lėkštelėje patiekite alyvų aliejuje apkepintus batono kubelius.

 

Virtas Liono sterkas


Sterko filė 360 g
Druska 2 g
Balti pipirai 2 g
Balto vyno padažui
Svogūnai 10 g
Vynas “Vingis” 20 g
Žuvies sultinys 200 g
Grietinėlė 200 g
Sviestas 40 g
Miltai 60 g
Garnyras

Pomidorai 280 g
Porai 240 g
Sviestas 100 g
Cukinija 200 g
Miltai 30 g
Kiaušinis 2 vnt.
Druska 8 g
Pipirai 2 g
Aliejus 40 g
Pasūdytą ir apibarstytą pipirais sterką įvyniokite į maistinę plėvelę (galus užriškite ir keliose vietose subadykite) ir suformuokite ritinėlius. Ritinėlius dėkite į karštą žuvies sultinį ir kaitinkite (užvirti nereikia) 7-10 min., po to išimkite.
Garnyrui paimkite du pomidorus, prapjovę jų viršūnėles išimkite sėklas, nuplikykite juos verdančiu vandeniu ir nulupkite žievelę. Svieste pakepinkite šiaudeliais supjaustytus porus. Cukiniją sutarkuokite šiaudeliais, įdėkite kiaušinio trynius, druskos, baltų pipirų, miltų ir iškepkite blynelį.
Padažui svogūną supjaustykite kubeliais ir užpylę actu patroškinkite. Kai actas išgaruoja, svogūnus užpilkite vynu ir vėl patroškinkite. Išgaravus vynui dėkite sviestą, grietinėlę ir įpilkite žuvies sultinio. 15 minučių pavirinus perkoškite per sietelį. Kad padažas sutirštėtų jį kaitinant ir maišant dėkite ant šluotelės paimtos sviesto ir miltų masės.


 

Kinietiškos daržovių salotos


Pekino kopūstai 180 g
Saldus pipiras 60 g
Švieži agurkai 70 g
Ridikėliai 60 g
Pomidorai 40 g
Konservuotos šparaginės pupelės 50 g
Užpilui

Alyvų aliejus 20 g
Vyno actas su peletrūnu 40 g
Vegeta 6 g
Juodi pipirai 2 g
Čili pipirai 2 g
Daržoves švariai nuplaukite ir stambokai supjaustę bei sudėję į lėkštę, užpilkite užpilu.
 

Tortas “Gervuogių veidrodis”


Sutrintų ir perkoštų gervuogių minkštimas (vasarą - šviežių, žiemą -šaldytų) 250 g
Plakta grietinėlė 375 g
Želatina 6 g
Paprastas biskvitas
Itališkas morengas
Kristalinis cukrus 100 g
Vanduo 25 g
Kiaušinio baltymas 60 g
Cukraus pudra 12 g
Itališkam morengui užvirkite kristalinį cukrų su vandeniu iki 121o C. Gerai išplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra. Į plakamus baltymus atsargiai supilkite pakaitintą cukrų.
Pusę gervuogių kiekio sumaišykite su 3,5 g ištirpintos želatinos ir itališku morengu, po to sudėkite išplaktą grietinėlę ir viską labai atsargiai sumaišykite. Šią masę dėkite ant tortinėje iškloto biskvito. Iš likusios gervuogių dalies ir želatinos padarykite želė ir užpilkite ant viršaus.

 

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai