3 nuostabiai lengvų vasariškų pusryčių receptai

Vasara – puikus metas rinktis lengvesnius ir vitaminų gausius pusryčius. Pristatome Jums keletą skanių idėjų, puikiai tinkančių lengvai ir skoningai šiltos dienos pradžiai.

 

  • Maistingos žaliosios salotos

Jums reikės: 100 gramų šviežių špinatų, 1 prinokusio avokado, saujos skrudintų moliūgų sėklų (tinka ir saulėgrąžų sėklos), 2 kiaušinių. Padažui reikės šaukštelio citrinos sulčių arba obuolių acto, šaukštelio skysto medaus, žiupsnelio druskos, žiupsnelio pipirų ir šaukštelio mėgstamų džiovintų (arba šviežių) žolelių.

Paruošimas: paimkite didesnį stiklinį indą ir į jį sudėkite špinatus, moliūgų arba saulėgrąžų sėklas, kubeliais pjaustytą avokadą. Viską išmaišykite su pagamintu salotų padažu (jei jo gaminti nenorite, puikiausiai tiks ir kokybiškas alyvuogių aliejus). Ant šių salotų uždėkite po ant lydyto sviesto keptą kiaušinį ir papuoškite žalumynais. Šalia galite patiekti pilnagrūdės duonos.

 

  • Veganiški blyneliai

Kelioms dešimtims veganiškų blynelių prireiks: 1 prinokusio banano, 2 nedidelių puodelių augalinio gėrimo (galima naudoti sojų, migdolų, kokosų augalinį gėrimą), 3 puodelių pilno grūdo miltų (tiks avižiniai ar speltos miltai), 2 šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, kelių šaukštų rudojo cukraus arba agavų sirupo. Taip pat kokosų aliejaus kepimui.

Paruošimas: dubenyje su šakute susmulkinkite bananą. Galite naudoti ir keletą bananų – tokiu būdu blyneliai bus saldesni. Tuomet visus ingredientus gerai išmaišykite su plaktuvu. Jei matote, kad blynų tešla netinkamo tirštumo (ji turėtų būti grietinės tirštumo), galite ją papildyti augaliniu pienu arba pasirinktais miltais. Kepkite ant kokosų aliejaus tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Dėkite į popieriniu rankšluostėliu išklotas lėkštes, kad būtų sugeriamas riebalų perteklius. Patiekite su mėgstamomis uogomis, riešutais ir medumi – tikras lengvas vasariškas gardumynas!

 

  •  Arbūzo ir feta sūrio salotos

Jums reikės: priklausomai nuo to, kiek salotų norėsite pagaminti, ingredientų kiekį ir proporcijas pasirinkite individualiai. Šiuo metu šios salotos itin populiarios visame pasaulyje ir jas pagaminti itin paprasta, o skonis – nuostabus. Tad Jums prireiks šviežio, sultingo ir saldaus arbūzo, feta arba ožkų pieno sūrio (rinkitės tą, kurį labiau mėgstate), įvairių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, bazilikų, mėtų ar krapų ir alyvuogių aliejaus. Šalia galite patiekti mėgstamos duonos, tačiau tai visai nebūtina. Jei renkatės sūresnį sūrį, tuomet prieskonių, tikėtina, neprireiks. Jei renkatės švelnesnį sūrį, tuomet galite salotas papildyti lengvu žiupsneliu druskos.

Paruošimas: supjaustykite arbūzą  kubeliais (prieš tai pašalinę sėklas, jei reikia). Feta sūrį arba ožkos sūrį taip pat supjaustykite kubeliais. Skaniausios salotos tuomet, kai arbūzo daugiau nei sūrio – tuomet jos žymiai gaivesnės ir lengvesnės, tačiau tikri sūrio mėgėjai gali negailėti ir savo mėgstamo sūrio. Pagardinkite salotas mėgstamomis žolelėmis ir (arba) prieskoniais, pašlakstykite kokybišku pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi. Šalia galite patiekti baltos skrudintos duonos, tačiau tai visai nebūtina. Tikime, kad šių salotų norėsis pasigaminti ne vieną kartą ir ne tik rytais. Skanaus!

 

Parengė Rūtelė Foktienė

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Mūsų draugai

Mūsų draugai