Šiuolaikinės moterys dažnai ne tik laiko keturis namų kampus, bet ir sunkiai protiškai dirba, pasiekia karjeros aukštumų, rūpinasi savo šeima ir dar turi kalnus pomėgių. Ką valgyti, kad neblėstų moters energija ir grožis? Mes siūlome į savo mitybą įtraukti tris moters sveikatai itin naudingus maisto produktus – bananus, linų sėmenis ir riebią žuvį. Siūlome pamėginti dažniau mėgautis šiais maisto produktais ir tikimės, kad pokyčius pastebėsite labai greitai!...
Skaityti daugiauTikriausiai ne kartą teko girdėti, kad pusryčiai – svarbiausias dienos valgis. Ir tikrai ne be reikalo. Atlikti tyrimai rodo, kad tie asmenys, kurie valgo pusryčius, yra kur kas darbingesni ir produktyvesni nei tie, kurie jų nevalgo. Taigi pakalbėkime apie pusryčių teikiamą naudą šiek tiek plačiau – dėl kokių priežasčių jų nereikėtų praleisti? ...
Skaityti daugiauOžkų pienas – nuo seno vertinamas maisto produktas, kuris, kaip manoma, yra ne tik maistingas, bet ir turi gydomųjų galių. Kuo naudingas ožkų pienas ir kodėl verta bent vieną kartą per savaitę pasimėgauti ožkų pieno sūriu?...
Skaityti daugiauMaistas gali būti ir skanus, ir sveikas. Netikite? Pateikiame Jums 3 sveikų ir skanių užkandžių receptus. Šie skanėstai tiks ne tik vaikams, bet ir visai šeimai. Be to, gamindami tokius užkandžius kartu, stiprinsite ryšį su savo vaikais. ...
Skaityti daugiauOmletas – maistingas, sotus, tačiau skrandžio neapsunkinantis patiekalas. Kai kurie be jo neįsivaizduoja nei vienos dienos. Kaip gaminti omletą, kad Jo skonis nustebintų ne tik Jus, bet ir Jūsų artimuosius? Tereikia žinoti keletą gudrybių ir šiek tiek pasitelkti fantaziją!...
Skaityti daugiauPaprastasis lazdynas, dar kitaip riešutinis lazdynas, lazda, lazdenis, lazdų medis, riešutlazda, lazdų krūmai, – augina vaisius, kurių pats skanumas slepiasi kietame sumedėjusiame kevale. Tie vaisiai yra vadinami riešutais. Lazdyno riešutai labai vertinami dėl skonio, maistinių medžiagų ir naudingumo sveikatai. Straipsnyje paminėsime ir kitus riešutus, palyginsime jų vertingumą ir naudingumą mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauViena populiariausių daržovių Lietuvoje yra agurkai. Valgome juos žalius, sūdytus, konservuotus. Pakalbėkime apie jų maistingąsias savybes ir naudą sveikatai bei grožiui....
Skaityti daugiauŠeimininkių šeimininkės Danutės KUNČIENĖS receptai šv. Velykų stalui...
Skaityti daugiauRudens laikotarpiu smagu pabūti gamtoje ir, besimėgaujant rudenio gėrybėmis, naudinga prisirinkti vertingų uogų – bruknių ir spanguolių. Jos naudingos gydant daugelį ligų, o ypač bus vertingos prasidėjus peršalimų sezonui ir vėliau, artėjant šventėms, taps skaniu gardumynu....
Skaityti daugiauVisos gamtos dovanos – vaisiai, uogos ar daržovės – turi savo specifinių savybių ir medžiagų, reikalingų žmogui. Norėdami jas išsaugoti ir žiemai bei pavasariui, konservuojame. Ar tinkamai tai darome ir kaip išvengti „nušaudytų“ dangtelių sodo ir daržo gėrybių podėliuose? Atsako Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto (LSDI) Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas dr. Pranas VIŠKELIS....
Skaityti daugiau