Įveikime vidurių užkietėjimą be vaistų

Jungtinės Karalystės kompanijos „Healthy Bowels“ vadovas Peter Jackson teigia: „Mano 15 metų trukmės patirtis, ieškant geriausio būdo įveikti vidurių užkietėjimą, byloja, kad tam tereikia 4 natūralių komponentų, kurie veikia vienas kitą papildydami, sklandžiai ir švelniai padeda įveikti šią nemalonią problemą, išvalyti žarnyną, atkurti bakterijų balansą, geriau suskaidyti ir suvirškinti maistą ir be dirbtinės stimuliacijos pašalinti jį, taip išvengiant nemalonių ir žalingų puvimo procesų.“
 

Vidurių užkietėjimas, gydytojų vadinamas obstipacija, yra žarnų motorinės funkcijos sutrikimas, kai žarnų turinys užsilaiko storosiose žarnose, dėl ko iš formuojamų išmatų įsiurbiama per daug vandens, ir dėl to, racionaliai maitindamasis, žmogus tuštinasi rečiau nei kas 48 valandas.
Šią nemalonią būklę, kai jaučiamas pilvo skausmas, vidurių pūtimas, skausmingas tuštinimas, gali sukelti sulėtėjusi žarnų peristaltika, išsiplėtusi storoji žarna, per mažas suvalgomo maisto kiekis, netinkama mityba, mažas suvartojamų skysčių kiekis, nėštumas, kai kurių vaistų vartojimas, nepakankamas fizinis aktyvumas ir kt.
 

 

Kovoti su vidurių užkietėjimu- būtina


Nekovojant su vidurių užkietėjimu, gali atsirasti rimtų komplikacijų. Tai hemorojiniai mazgai, atsiradę dėl stanginimosi, išangės įplyšimai ar žarnyno gleivinės iškritimas. Kartais sukietėjusios išmatos gali įstrigti žarnyne taip stipriai, kad storoji žarna susitraukdama nepajėgia jų išstumti. Ši būklė, vadinama išmatų kamščiu, dažniau pasireiškia vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Negydant vidurį užkietėjimo, jis gali virsti lėtiniu, o tai gali būti vienas iš veiksnių, didinančių storosios žarnos vėžio riziką.
 

Keturios rekomendacijos, kurios jums padės kovoti su vidurių užkietėjimu


Pirmoji rekomendacija: virškinimo fermentai padeda išvengti pilvo pūtimo ir pasisavinti daugiau naudingų medžiagų iš suvalgyto maisto.
Mūsų žarnyno veikla priklauso nuo to, kaip gerai maistas buvo susmulkintas, prieš jam patenkant į žarnyną. Taigi pirmasis natūralus komponentas – virškinimo fermentų kompleksas.
Kai kurių iš mūsų, ypač tų, kuriems per 50, organizmas nepagamina pakankamai fermentų, kad kokybiškai suskaidytų suvalgytą maistą ir maksimaliai pasisavintų iš jo naudingąsias medžiagas. Šio trūkumo pašalinimas yra pirmasis itin svarbus žingsnis, siekiant atsikratyti vidurių užkietėjimo.


 

Tam mes galime pasitelkti augalines priemones:


• Imbieras pasižymi nuskausminamuoju, uždegimą mažinančiu poveikiu, taip pat skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą.
• Vaistinės ožragės sėklos jau nuo seno vartojamos skrandžio skausmui sumažinti, be to, žinoma, kad jos skatina fermentų gamybą.
• Papajos lapai žinomi dėl savo gebėjimo palengvinti baltymų virškinimą, šalinti dispepsijos ir gastrito požymius.
Taigi matome, kad fermentų kompleksas nebūtinai turi būti kapsulės ar tabletės pavidalo.
Antroji rekomendacija: ištikimieji geros savijautos draugai – probiotikai.
Jei jūsų blogas kūno (ypač kojų) kvapas, pučia pilvą, susidaro daug dujų, itin nemalonus išmatų kvapas, – tai yra aiškūs puvimo procesų organizme ženklai ir blogųjų bakterijų pertekliaus simptomai.
 

Kas skatina gerųjų bakterijų mažėjimą organizme?


• Antibiotikai. Įrodyta, kad jie turi žalingą poveikį žarnynui. Taip yra todėl, kad jie sunaikina ne tik kenksmingąsias, ligą sukeliančias bakterijas, bet ir gerąsias. Taigi, jei vartojate antibiotikų, jums BŪTINA vartoti ir probiotikų. Tik būtinai darykite tai ne vienu metu, padarykite 6 valandų tarpą tarp jų vartojimo.
• Didesnis alkoholio kiekis taip pat neigiamai veikia jūsų gerąsias bakterijas.
• Pernelyg didelis mėsos ir kitų baltymų kiekis mityboje. Žinoma, baltymai yra būtini ir jų atsisakyti nereikia, tačiau reikėtų riboti bent jau raudonos mėsos kiekį.
Norint atsikratyti šių nemalonių simptomų, reikalingas geras bakterijų balansas žarnyne, t.y. būtina užtikrinti, kad gerųjų bakterijų būtų daugiau nei blogųjų. Remiantis naujausiais tyrimais, metams bėgant, gerųjų bakterijų kiekis organizme mažėja. Tad Peter Jackson rekomenduoja visiems, kuriems per 50, papildyti savo mitybą probiotikais, siekiant įveikti vidurių užkietėjimą.
Trečioji rekomendacija: smiltyninis gyslotis.
Šios skaidulos yra puikios dėl itin švelnaus savo veikimo, taip pat jos sugeria daugiau vandens nei bet kurios kitos, t.y. netgi 25 kartus daugiau nei sveria jos pačios. Mes nuolat visur matome rekomendacijas valgyti kuo daugiau daug skaidulų turinčio maisto, tačiau realiai mūsų mityboje nėra net pusės rekomenduojamo jų kiekio.
Paradoksalu yra tai, kad smiltyninio gysločio skaidulos naudingos tiek kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, tiek viduriuojantiems. Daugeliui sunku suvokti, kaip taip gali būti. Vidurių užkietėjimo atveju nesuvirškintos medžiagos pernelyg ilgai užsilaiko žarnyne, jos tampa sausos ir vis sunkiau slenka žarnynu. Vartojant smiltyninio gysločio skaidulas, nesuvirškintos medžiagos pasiekia storąją žarną būdamos drėgnos dėl švelnių gelio pavidalo skaidulų. Todėl jos daug lengviau ir greičiau juda žarnynu. O viduriavimo atveju smiltyninio gysločio skaidulos sugeria skysčio perteklių, sutirština turinį, ir jis negali judėti pernelyg greitai.
Gerosios bakterijos mėgsta drėgną aplinką, tad smiltyninis gyslotis ir probiotikai puikiai dera.
Ketvirtoji rekomendacija: inulinas – unikalios skaidulos, padedančios išvengti puvimo proceso storojoje žarnoje.
Jo dažniausiai randama šakniavaisiuose – svogūnuose, cikorijose, artišokuose, poruose. Inulinas išskirtinai stimuliuoja bifidobakterijų kolonijų augimą, todėl dažnai vadinamas prebiotiku. Be to, inulinas dar ir pasitarnauja kaip maistas kitoms gerosioms bakterijoms. Taigi jo nauda yra dviguba.
Svarbu pabrėžti tai, kad inulinas daug geriau veikia, kai jis vartojamas kartu su smiltyniniu gysločiu, kadangi pastarasis sustiprina inulino prebiotinį poveikį.
 

Apibendrinimas


Taigi Peter Jackson išvardino keturis komponentus, kurie, vartojami kartu, gali padėti pataisyti jūsų žarnyno būklę. Jei neturite galimybės skirti pakankamai laiko ir dėmesio savo mitybai, kad užtikrintumėte pakankamą visų šių medžiagų kiekį savo maiste, kaip patogų ir lengvai prieinamą sprendimą galima pasiūlyti Lepicol miltelius su virškinimo fermentais. Šių miltelių sudėtyje yra visų minėtųjų komponentų: natūralių smiltyninių gysločių skaidulų, 5 rūšių gerųjų bakterijų, prebiotikų ir natūralių virškinimo fermentų – proteazės, imbiero šaknies, papaino, pipirmėtės lapų, pankolių sėklų, betaino hidrochlorido, bromelaino. Produktas yra pagamintas tiktai iš natūralių medžiagų, jo sudėtyje nėra jokių nereikalingų priedų.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai