Užgavėnių blynų receptai iš Šeimininkių šeimininkės kraitelės

Šių gardžių Užgavėnių patiekalų siūlo pasigaminti Danutė KUNČIENĖ – 2002 m. ir 2005 m. Lietuvos sveikatos sąjungos Šeimininkių šeimininkės titulo laureatė, Sveikatingumo stovyklos „Šermukšnėlė“ vadovė.
 

Vaisiai blynų „kailinukuose“


obuolys, apelsinas, bananas
blynų tešlos ingredientai (miltai, kiaušinis, cukrus, vinilinis cukrus)
Obuolį ir apelsiną supjaustyti skridinėliais, bananą – riekelėmis įstrižai. Iš miltų, kiaušinio, cukraus, vanilės paruošti tešlą. Vaisius apvolioti tešloje ir kepti keptuvėje, įpylus aliejaus. Iškepus nusausinti ant servetėlės. Galima apibarstyti cukraus pudra arba pašlakstyti šokoladu.

 

Blyneliai su salierais


vidutinio dydžio salieras
4–6 šaukštai miltų
2–3 kiaušiniai
1–2 svogūnai
Salierą sutarkuoti stambia trintuve, svogūną supjaustyti, dėti miltus, išplaktą kiaušinį, truputį druskos. Kepti keptuvėje, įpylus šiek tiek aliejaus.
Tinka valgyti su jogurtu be priedų arba su grietine.
Šią blynų tešlą galima kepti ir orkaitėje, kepimo skardoje – gausis skanus daržovių apkepas.


 

Blynai su mielėmis


2 stiklinės miltų
2 šaukštai iškildytų mielių
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
truputis druskos
100 g riebalų
Miltus išplakti piene, sudėti iškildytas mieles ir pastatyti šiltai, kad tešla pakiltų. Vėl gerai išplakti. Įmušti kiaušinius, įberti druskos. Gerai išplakti ir leisti pakilti. Tešla turi laisvai kristi nuo šaukšto.
Keptuvėje įkaitinti riebalus ir dėti po šaukštą tešlos. Apkepti abi puses, iki paruduos.
Iškeptus blynus apiberti cukrumi.
Į šią tešlą galima dėti aguonų, arba razinų, arba kokoso drožlių. Blynų skonis bus vis kitoks.
 

Bulviniai blynai su mielėmis (Žemaitijos blynai)


1 l sutarkuotų bulvių
2 kiaušiniai
15 g mielių
0,5–1 stiklinė pieno
viena bandelė
druskos
100 g riebalų,
0,5 stiklinės grietinės arba kastinio
Sutarkuotas bulves gerai išspausti ir užplikyti verdančiu pienu. Tada dėti trynius, mažame šilto pieno kiekyje iškildytas mieles, piene išmirkytą bandelę, druskos. Viską išmaišius, tešlą pastatyti šiltai ir palaikyti 30 min.
Atšaldytus kiaušinių baltymus gerai išplakti, sudėti į tešlą ir palengva išmaišyti. Blynus kepti įkaitintuose riebaluose.
Į stalą patiekti karštus su grietine arba kastiniu.
Pastaba! Kepiniai su mielėmis, pataria p. Danutė Kunčienė, vartotini labai saikingai. Tai nėra gerai virškinamas ir sveikas maistas. Bet, artėjant ilgam Gavėnios metui, ypač jei blynus kirsite žiemą iš kiemo stipriai gindami, kepkite jų įvairiausių ir valgykite į sveikatą!
 

Lietinių tortas


Pirmiausia iškepkite tradicinius lietinius.
Lietiniams pertepti
juodųjų serbentų uogienės
saldaus aviečių džemo
1–2 saldūs varškės sūreliai
(renkantis šiuos produktus, galima improvizuoti!)
Tortui papuošti
6–8 kiviai
sviesto
50 g šokolado
sauja marmeladinių saldainių
smeigtukų sumuštiniams
Pertepus lietinius įvairiais sluoksniais, aplieti torto viršų ištirpdytu šokoladu. Torto kraštus puošti nuluptų bei susmulkintų kivi mase, truputį pakepinta svieste. Torto viršuje suformuoti puokštę „tulpių“. Jas iš įvairių spalvų marmeladinių saldainių padaryti su formele. Gražu ir skanu!

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai