Dėl nėščiųjų mitybos yra įvairių požiūrių: vieni viską, kas nors kiek kelia įtarimą, linkę riboti, kiti teigia, kad valgyti galima viską. Citrusinių vaisių vartojimas kelia didelį pavojų alergijos požiūriu (tiek motinai, tiek gimusiam vaikui). Be to, daugelis jų yra apdorojami įvairiais chemikalais, kurių tam tikras kiekis gali prasiskverbti pro žievę. Jų poveikis vaisiui tikrai nepageidautinas, todėl jų reiktų vengti. O pakeisti juos galima kad ir serbentais, ypač juodaisiais, kurie turi ne tik daug vitamino C, bet geležies ir kitų mikroelementų. Šokoladas, ypač juodasis, turintis daug kakavos, taip pat yra stiprus alergenas, todėl vietoje jo geriau retkarčiais suvalgyti gabalėlį pieniško šokolado. Teko matyti net mokslinių darbų, įrodančių, kad motinos geriamas karvės pienas didina alerginių ligų riziką vaikui augant. Todėl reiktų, kad nėščiosios mityba būtų pakankama ir visavertė, bet saikinga kai kurių produktų atžvilgiu (šokoladas, riešutai, prieskoniai, jūros vėžiagyviai). O nuo nebūtinų ir nebūdingų mūsų regionui vaisių tikslinga būtų susilaikyti.