violla

2015-06-01 18:06

Vienatvė pagilina depresiją arba ją net sukuria. Mes sukurti gyventi ne vieni, o bendruomenėje-žmogus turi jaustis reikalingas. O sergantis dažnai po truputį susigūžia , nes jaučia nepilnavertiškumą, savo vartotojiškumą, silpnumą, kaltę, žinoma, be kaltės. Sergantis žmogus greit visiem nusibosta, pasidaro rsquo;nebeįdomusrsquo;. Tai kerta iš pašaknų.
Labai būtų gera, kad netektų gauti atlikti vaidmenį gyvenimo filme rdquo;Nereikalingi žmonėsrdquo;. Meninis lietuviškas jau sukurtas. Ten-daug tiesos, arba, visa.

Vilte

2015-06-01 18:06

Apie depresija yra daug, kur aprasyta, tik gaila, galetu i musu foruma parasyti, koks psichiatras ir nebutu tokiu gincu, kad jei sergi depresija tai esi tinginys.O istikruju taip nera. As tik aprasysiu kokioje bukleje buvau atsigulant pries ligonine.Man visas pasaulis atrode ne toks, nes jauciau, kad lyg buciau as, bet ne as... mastysena buvo normali, bet kunas atrodydavo lyg ne mano... nebudavo jegu, energijos, nenorejau net savo vaiku matyti, neapkenciau garsu, budavo labai didele vidine ytampa, nerimas, baime, nenorejau matyti zmoniu ...tik galvodavau, kad as noriu gryzti i savo busena...dziaugtis viskuom, padukti su vaikais , kaip ir anksciau, kalbetis su jais , iseiti i gamta, dziaugtis gyvenimu...
Tikrai esu dekinga savo gydanciai gydytojai, aisku ir sio forumo zmonems su, kuriais bendraudavau, net budama ligonineja, jie ir labai mane palaike, net buvo aplankyti...ACIU jiems labai...
Guledama ligonineja nebudavo jokiu piktumu, kaip tik vienas kitam padedavom, nes mus vienijo viena liga depresija.Mes ten jautemes lyg viena seima.Kaip tik papuoliau guleti per kovo astuntaja.Visi vyrai sergantys depresija visoms moteriskems nupirko po gele ir baliona, aisku ir seselems.Mano skyriuje tuo metu gulejo 26 zmones.Atsidekodami jiems, aisku norejosi ir sau svente pasidaryti, mes valgykloje padareme nuostabu vaisiu stala, turejome torta, vaikisko sampano ir taip daug visokiu gerybiu ant stalo, prie zvakes sviesos musu visas skyrius , aisku pasikvieteme ir sesutes, ir gydytojas prie sio nuostabaus stalo atsventeme kovo astuntaja.As paprasiau vyro, kad atveztu fotoaparata, ir mes sergantys depresija pasidareme viena bendra nuotrauka prie sio puikaus stalo. Ir dabar visi ten tuo momentu guledami turime prisiminimui po nuotrauka.Nes tie ,kurie galejo iseiti i lauka, visiems padare po nuotrauka prisiminimui.
Ir tikrai nebuvo jokiu piktumu, o tik vienas kitam padedavome.Ir dar galiu pasakyti,su tais , kureis daugiau tekdavo kalbetis, bendrauti isvykstant is ligonines prisiminimui visi bendrai susidedami pinigelius nupirkdavom prisiminimui dovanele.As is ligonines parsiveziau grazu gintarini pakabuka ...ir bendra nuotrauka.
Po ligonines vaziavau i sanatorija, siunte is ligonines.Bet bunant ten pablogejo gerokai sveikata t. y. atsirado didele baime . Gryzus nuvykau pas gydytoja atgal.Aisku as dabar geriu didelia doze vaistu, po truputeli mazinu, bet galiu pasakyti, kad as jauciuosiuosi geriau, ir vel viskas atrodo kitaip, galiu dziaugtis vaikais, grozetis gamta... ir svarbiausiai uzjausti ta, kuris serga depresija, nes as suprantu, kokia tai liga yra...

Vilte

2015-06-01 17:06

As pati ir sergu depresija , jau septyneri metai.Ir todel suprantu ir kita zmogu kuris serga sia liga.Si pavasari gulejau ligonineje.Dziaugiuosi, kad dabar yra zymei geriau, nes man nustate sunkios formos depresija.

doppelgänger

Juaučiuosi gerai. Atąskaita. Apgaubtas puikios ambientinės muzikos. Dingsiu, spoksosiu įsirašytus filmus.

violla

O! Pas mus balius! Dalyvauju! Tik gersiu coralinį vandenį. Tinka? Manau, vistiek kompany:)Į sveikatą.

Vilte

laba visiems... nereikia cia pyktis sioj zemej vietos visiems uzteks, visi zmones nori buti sveiki, bet atsitinka taip, kad susergi...ir nezinai kokia liga tave uzklups...nereikia rasyti, kad zmones nedirba, kiekvienas turi savo darba.Uztenka visko ir gelynu, ir darzu...ir taip visokio darbo, bet pats brangiausias dalykas -SVEIKATA.Rasau todel, kad pvz. mano tevukas jau 16 metu pirmos grupes invalidas, buvo 5 insultai, noretu dirbti , bet negali , yra suparalizuota kaire puse,mes ji slaugom, kaip maza vaika, turim ir aprengti, nuprausti , visa maista supjaustyti gabaliukais, kad galetu pasiimti su desine ranka.Ir siandiena ,kaip yra tevo diena as dziaugiuosi, kad turiu teti, nors ir neigalu , todel visus tevelius noreciau pasveikinti su teciu diena.
Nereikia tu piktumu...

violla

2015-06-01 15:06

Neturiu tų juodų akinių. Ką daryt?

violla

2015-06-01 14:06

Aš jau dabar noriu miego. O vakaras tolimas.. Pasiilgau žiemos vakarų ir naktų, kai galėjau sėdėti prie kompo. Iki išnaktų. Ką daryt?

zunda

2015-06-01 10:06

viollai

Mano nuomonė apie vaistus labai skeptiška. Jie vis tiek negydo. Momentinis efektas.
Išeiti iš šios nelemtos būsenos padėtų emocinis sukrėtimas.
O gal net fizinis :). Tik vėl bėda, tarp pažįstamų neturiu nei vieno, mėgstančio mojuoti rankom. Gal parašyt skelbimą? Kaip čia suformuluot užsakymą? :)

Roberta

2015-06-01 04:06

Džiugu, kad iš dalinimosi apie vaistus forumo tampa jis panašus į - išmokime džiaugtis gyvenimu:))Kur dabar man čia užkliuvo toks užrašas, nepamenu, lyg knygos pavadinimas ar dar kas - laikas būti laimingam:))labai gera išeitis -naudotis sistema Pasidaryk Pats - PP.Kažkada buvo tokios parduotuvės:)) Šeštadienį buvom tokioj sodyboj, na, turėjom kamuolį ir...susiradom kur ir kaip žaisti tinklinį. Be tinklo, žinoma. Jį atstojo kažkokie užsilikę elektrai įvesti likę pakabinti laidai.Tikrai, kartais kai viską galima nusipirkti, gauti, pasiekti -žmogus pradeda nuobodžiauti lyg, nebėra kūrybos, darbo nereik įdėti, o nuo to irgi depre ima. Pats kai daug ką susiorganizuoji, pasidarai, tai smagiau lyg. Pvz., aš kartais verdu uogienes, kepu kūčioms kučiukus ir t. t. Ne dėl to, kad pigiau, o dėl to, kad kartais tiesiog smagiau, jaukiau.Pagalvojau, kad kai tampam visose srisyse tik vartotojai, tai ir apleipstam, neužsigrūdinam. O pirmyn eina ir juda kūrėjai, tie, kurie moka kažką patys padaryti ir tuo pasidžiaugti. O čia ir elementarus maisto gaminimas, ir paveikslo tapymas. Tai kas, kad ne profesionalu, bet padaro gyvenimą kažkokį pilnesnį, stipresnį, kažką moki, gali. Na, čia mano tokie rytiniai pamąstymai, einu dirbti, planelis guli, su geltonais, raudonais apvedžiojimais ir šauktukais. kažką įveiksiu, kai ką ne, kažką reiks daryti visai ne iš plano-tuo dar įdomiau:)) geros dienos, sveikim , linksmi būkim, vasara gi:))

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 6 ir 0 svečių