Geras

2015-11-19 08:11

Laukiu kada pradės dirbti.

Patricija

Labas rytas. pasiilgot manes,?:))

Geras

Jooooooo, buvau. Kažkai net paširdžius kutena- tik tokią viltį ir teturiu...
Laukiu kaip katinas lašinių.

daiva

Labas, Nerijau.Puiku, kad tu jau namie.Tiesa, del invalidumo grupes galejo nukreipti stacionarinio gydymo istaigoje.O dabar patarciau eiti pas selmos gydytoja. Jis sius pas neurologa,okulista,chirurga, o is ten - i komisija.
Skirtingai atliekamos ir plazmaferezes.Man laseline ivesdavo tik i viena ranka. Pakaitomis paimdavo krauja(per du kartus) ir lasindavo druskos tirpala bei gliukoze.Proceduras gaudavau kasdien.Kauno klinikose jas atlikdavo nepriekaistingai.
Kaip dabar jautiesi?

Geras

2015-11-19 07:11

Kai visi gyvuojat? Kur pradingo Patricija? Kuo užsiimate, kas naujo, gero?
Vaistai, vaistai- jie tik skamba gražiai...

nerijus

2015-11-19 06:11

Santariskese sako, kad dabar geriausias vaistas yra Beta Interferonas. Copaxone yra ne toks geras. Bet velgi - priklauso nuo ligos eigos. Tad be ju konsultaciju cia niekaip neissiversi.

donata

2015-11-18 18:11

Sveiki,
Norėjau paklausti, kaip ten yra su gydytojais? Šeimos gydytoja nelabai apie IS gaudosi. Na ir nėra ko norėti :)
Kadangi pirma ataka man tik rugsėjo mėnesį buvo, tai po to, grįžus iš sanatorijos, buvau tik dėl vaistų nuėjus, bet ne pas tą gydytoją, kuris mane ligoninėj gydė, o pas kitą.
Vakar apturėjau kitą ataką (kaip man išaiškino gydytoja iš Izraelio). Tai va ir nežinau, į ką dabar kreiptis. Ir eilės visur baisinės, talonėlį minimum po savaitės gausiu.
Ką jūs tokiu atveju darote? Pas ką konsultuojatės, kai klausimų iškyla? Aš tai vis skambinėju tai į Airiją į MS centrą, tai į Izraelį, tai į JAV. Tai ten nors bet kuriuo metu atsako į bet kokius klausimus. O ką Lietuvoj daryti? Kaip "gauti" SAVO neurologą?

aš kaip aš, skaičiau, kad tu pas kažką privačiai lankaisi. Gal gali emailu kontaktus atsiųsti?

nerijus

2015-11-18 16:11

Sveiki, šiandien mane išleido iš ligoninės po 6 plazmoferezės seansų. Iš esmės tai neskausminga procedūra, bet tai labai priklauso nuo seselių. Man porą kartų perdūrė venas - tai gana nemalonu. Patarimas - jei kam darys tokią procedūrą, gerkite kuo daugiau skysčių! Tada bus paprastesnis kraujo paėmimas ir nereikės daug badyti. O procedūra tokia - į vieną ranką įsmeigia lašalinę, per kurią laša druskos tirpalas, o iš kitos rankos paima ~700 g kraujo. Tą kraują vėliau deda į centrifugą ir atskiria plazmą. Vėliau kraują grąžina atgal į kūną, o plazmą išmeta. Visa viena procedūra trunka apie 3 val. Daro kas antrą dieną, nes kažkas ten organizme turi atsistatyti.
Norėjau paklausti - o kaip jūs gavot invalidumo grupę? Kai aš paklausiau apie galimybę gauti grupę, tai į mane pasižiūrėjo kaip į kokį durnių. Paskui nusišypsojusi pasakė kad nieko man nepriklauso. Ir apie reabilitaciją paklausta, pasakė kad nieko nepriklauso ir pasistengė dingti man iš akių... Tad taip nieko ir nesužinojau...

edvardas

2015-11-18 14:11

Atsiprašau, o nuo ko ir kokiu tikslu vartojamas Propolis? ( turbūt nepastebėjau, jei kas ir rašėte). Ačiū, jei dar kartą jūsų kuris pasakytų.

vazga

2015-11-18 14:11

Ir dar... siandien buvau kociliume del vaistu. Nusprende, kad betaferonas man jau nebeveiksmingas. Skyre gylenia. Dabar reikia pasidaryti kruva tyrimu ir bandysiu gerti. Nezinau, ar cia tuom dziaugtis. Jau pries metus man ja norejo skirti, bet kai persiskaiciau vaisto veikimo principus, atsisakiau. Pabijojau. O siandien pasake grieztai, arba nieko, arba gilenia... Ir ka... rizikuosiu... kitos iseities nera...

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių