2022-05-19 07:05
Ką reiškia ekologiški produktai? Grynai ekologiško 100% šitoj žemėj jau turbūt nieko nebėra. Žemė, kurioje auga "ekologiškas" produktas, turėtų būti visiškai netręšiama, neužteršta, toliausiai nuo bet kokių industrinių, pramoninių įmonių arba kelių. Kaip efektyviai užauginti didelį kiekį produkcijos, nenaudojant trąšų? Na, žinoma, galima tręšti mėšlu. Bet kokių kiekių reikėtų? Manau, kad ekologiškumas tėra iliuzija. Žmonės nori labai daug, bet nenori nieko atsisakyti ir atsakomybę bando perkelti kam nors kitam - valstybei, verslams, etc. Nori ir sveikai bei ekologiškai maitintis, bet nori keliauti į Bali, taip pat nori valgyti egzotinius vaisius (kurių atgabenimas iki Lietuvos sukuria dar daugiau CO2). Manau daugiau žemei padėtumėm, jei 1-2 laipsniais sumažintume šildymą, o vasarą ne taip anksti pradėtume naudoti oro kondicionierių, mažiau važinėtume automobiliais, o rinktumės alternatyvų transportą. Mažiau keliautume lėktuvais ir į tolimas šalis, nes keliavimas palieka daug CO2. Pirktume vietinius produktus, o ne vaikytumės egzotinių skonių, krevečių, omarų, ličių ir kt. Nes ekologiškumo pasiekti tada, kai žemėje gyvena 7 milijardai gyventojų - neįmanoma. Na, nebent jūs sutinkate, kad vardan to, jog jūs maitintumėtės ekologiškai, iš bado mirtų daugiau nei pusė žemės gyventojų.