violla

2015-08-14 11:08

Prikėlei Leta tu, man skaudančią vietą iš miego su tais Strielkūno žodžiais...Dieve, o kada aš paskutinį kartą buvau ant tėvo ir senelių kapų?...vis tas atstumas, tos ribotos galimybės...Kokie netikę pasiteisinimai prieš save. Žinoma, dažnai gyvieji, atsidūrę sunkesnėje pozicijoje, greičiau pamirštami,nei kapai. Mat, kapus dar mato kiti juos lankantys ar kaimynai...o kuklus gyvas žmogus nedrįs nieko pasakyti. Juk monstrų ir pozos laikai. Silpnesnis -dėmesio nevertas. Daugiausia. Turiu tokią patirtį. Kažkaip liūdnokai nurašiau... toks - šioks gyvenimas. Bet neišmokstu tokio priimti. Ką daryt?

Roberta

2015-08-14 09:08

Padarysiu kai ką gero dėl savęs-užsirašiau pas porą gydytojų rytojui.Profilaktikai.Taip sakant-techninė apžiūra:))Tikiuos, tai bus puiki dviejų savaičių atostogų pradžia, atlikus pareigą sau:)) Tikiuos, neišgąsdins rezultatai:))esu kiek laisvesnė šiom dienom, tai dažniau į veidrodį pažiūriu, ilgiau duše pabūnu, rytais pabėgioju šiek tiek, padarau kelis pratimus, renkuos sveikesnį maistą. Ak, kai ne bėgime gyvenu, tai galiu sau tai leisti, bet kai bėgte, tai nėra kada TOKIEM NIEKAMS(kaip grožiui ir sveikatai) atseit.Liūdnas dalykas, bet , deja, daugumai mūsų taip išeina. Blogai.Reikia kažką keisti gyvenime, kad liktų jėgų ir į gamtą, ir į save pažiūrėti, ir kultūros renginiam, ir knygai, ir tingėjimui.Kiek čia to gyvenimo, netrunka prabėgti...Tik mums atrodo, kad vis Rytoj bus tas Kažkas. Iš tikro-ši diena ir yra būtent TA.

Roberta

2015-08-14 04:08

Labas:))
iš tikro-žolinės man buvo šventė.Nes neskubėjau, buvau su šeima ir nieko negalvojau, tik jaučiau buvimą akimirkų, paprasto buvimo dienoje su jos džiaugsmais.
Žolininkų nebuvo daug, matyt, išsiskaidė po Lietuvą, nes buvo panašios šventės ir Rumšiškėse, ir Šiaulių universiteto botanikos sode ir kitur. Pardavinėjo vaistažoles,žolynų aliejus, medų ir kt. Nebuvo alaus, traškučių ir hotdogų:)))))
tad -tikra švari, rami šventė:)) kalbėjo Kadžytė, Klimka-taip tauriai raminančiai ir keliančiai apie senovės papročius ir kt. Kalbėjo ir fitoterapeutas J. Ruolia .jis yra iš Onkologijos instituto, bet aš jau negirdėjau, nes jau buvom išvažiavę, bet Gabija gal susiraskit tą žmogų, nemaišytų dar jo patarimus žinoti konkrečiai Jums.
paskui dar važiavom prie ežero, maudėmės.Sako, po Žolinių jau nebegalima maudytis:))

violla

2015-08-13 20:08

Šiandiena baigiasi. Baigiasi ir Žolinės diena. Na, Atlaiduose nebuvau,bet bent gėles šiandien liečiau. Jau žydi jurginai, gladiolės, astrai. Rudenėja...na, ir gerai, nes man patinka šitas metas. Toks prasidedančių darbų ir derliaus metas. Aš geriau jaučiuosi tuo darbinguoju periodu. O vasarą man dažnai tuštuma...matyt, nemoku su ja draugauti. Esu rudenio vaikas.

Roberta manau, papasakos Žolinės įspūdžius iš etnografinio kaimo. Įsivaizduoju, kaip kvepėjo kaimas jomis...Ir diena graži buvo.

violla

2015-08-13 13:08

Ar aš klystu,bet man rodos,kad NOVOFEM yra gan stiprūs hormonai,kurie absoliučiai panaikina menopauzines bėdas.
PHT turėtų būti labai neženkli,kas tik šiek tiek palengvintų savijautą. Kitaip rizika yra susirgti ir krūtų onko ir kt.
O kiaušidžių vėžys, iš tikrųjų, labai sunkiai pastebimas,nebent,kai jau priauga piktų cistų.
Aš taip pat turėjau šią sunkią operaciją, bet dėka profesionalaus chirurgo tiesmukiškų patarimų ir pagalbos -pasveikau. Absoliučiai juo pasitikėjau, nes jis tiesiog rsquo;kvepėjorsquo; dalykiškumu. Nesuklydau. Ir jis man daug aiškino apie PHT.

gabija

2015-08-13 11:08

Aš gėriau priešklimaksinius hormonus NOVOFEM.Buvo labai gerai,miegas per tris dienas susitvarkė, karščio jokio, grįžo reguliarios mėnesinės.Kad laukia bėda per 2 metus nebuvo jokio ženklo, skausmelio, nieko.Jei ne mano pareigingumas , nebučiau nuėjusi pagal grafiką , dabar kažin ar rašyčiau.
Ši chemija nepykina, tik kojas skauda normaliai.Bet tai ne šonkaulių skausmas nuo tąsymosi.Tuvo trys chemoterapijos.
Aš kiek radau pasiskaičiau internete apie vėžio lastelių žymenis-markerį .Valdiškai daro kas 3 mėn.Po vieno netikslumo privačiai pradėjau darytis ir pastebėjau augimą nuo 5 kas buvo pasiekta po pirmo gydymo po + 6-7 punktus, taigi dideliu greičiu nulėkiau į Klinikas ,sutaupiau 1,5 mėnesio ir kol prasidėjo gydymas jau markeris buvo 62.Dabar po dviejų chemijų - 9,8 ; aš tikėjausi , kad nors 20 punktų nukris ir tai jau būčiau buvusi patenkinta.
Yra problemėlė, kad keliauja į plaučius.Irgi nieko nejaučiu, netgi nerūkau.Net slogos nėra.Žodžiu šį draugelį pažinti sunku ir apsisaugoti galima tik reguliariai tikrinantis, o tam dažnas neturi laiko.Paskui laiko būna į valias, bet jis tampa beverčiu.

Vilte

2015-08-13 09:08

laba visiems...siandiena ryte atsikeliau, jauciausi bliogai-baime, vidinis drebulys ,tokia nuojauta, kad kazkas atsitiks, bet isgeriau antidepresantus, clonazepamo ir isejau apkirpti du senelius i ju namus.Grizus paskambino brolis, kad vel atsigule i klinikas, nes pradejo kraujuoti gerkleje, tai dabar vel guli ligonineja.

gabija

2015-08-13 09:08

Labas
jei atvirai , tai nežinau,kaip sveikai maitintis.Daržovės ir vaisiai patikėkit prifarširuoti tokios chemijos.Nuo arbūzo buvau išberta ir ištinusi kaip arbūzas,jau kaip jis mane išvalė...Daržovės gal iš pačios sodo- daržovės.Ką gali pagelbėti Maksimos vaisiai , kai 8 val prasėdi prie kompo, 50m nuo judriausios didmiesčio sankryžos.
Mano mamai 85 metai.Visą gyvenimą valgė lašinius, rūkytą mėsą,raugintus kopūstus ir agurkus ir daug bulvių bei duonos.Kur čia propaguojamas sveikas maitinimasis, o dar neaišku kuri ,kurią laidosim.
Pradžioje menopauzei padėjo vitaminai ir papildai, po to naktimis irgi dėl karščio pabusdavau rdquo;nrdquo; kartų, o nuo 4,30 visai neužmigdavau.Darbe prie kompo nesamonių nemiegojusi pridarydavau.Man davė NOVOFEM , po to 2 metus buvo ne gyvenimas , o pasaka.
Laimė , kad klausiau gydytojos ir kas pusmetį tikrinausi.
Po eilinio pusmečio rado jau II b stadiją kiaušidžių vėžio.Tai irgi nerealus atradimas , nes randa tik III ir IV.
Vaisto anatocijoje buvo tokie nerealiai maži vėžio tikimybės procentėliai, kad esant gerai savijautai aš į juos ranka numojau.
Prieš PHT reikėjo įsivertinti, kad senelis ir tėvas mirė nuo vėžio, kad pastoviai buvo kiaušidžių uždegimai.
O kas pradėsit naudoti SVARBIAUSIA TIKRINTIS, tada užbėgsit bėdai už akių.

Leta

2015-08-12 17:08

Sveikos mielos moterys, o aš išvis beveik nedarau valgyt, ir man tai labai patinka. Daržoves irgi valgau daugiausia žalias, net ir jaunas cukinijas. Verdu praktiškai tik košes.
Labai džiaugiuosi, Gabija, kad tu atsiliepei. Linkiu tau sveikatos. Visom kitom irgi, ir geros nuotaikos. Ir aš noriu, kad atsilieptų prapuolenės

gabija

2015-08-12 15:08

Pabandykit Klimaktoplan, juos man rekomendavo gydytojas, nes hormonai uždrausti.Hormoninius preparatus nežinau ar rekomenduoti, man po 2 metų išsivystė kiaušidžių vėžys.gal tam ir buvo sąlygos tik pasigreitino.Laimė , kad tikrinausi kas pusmetį.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių