2015-11-10 14:11
Nors pas mane kitos problemos – onkologinės – vakar perskaičiau jūsų forumą nuo pradžios iki galo. Žaviuosi jūsų stiprybe, vienybe ir noru padėti vienas kitam. Pagalvojau, - kaip gerai, jog atsirado virtualaus bendravimo galimybė, t.y. internetas. Per jį gali susirasti naudingos informacijos, ir su likimo draugais pasitikslinti, kiek rastoji informacija yra patikima. Deja, internete prikišta visko, ir sunku atsirinkti, kas yra patikima, o kas - tik nieko nevertas šlamštas. Pastarojo, beje, daugiausia. Kai esi beviltiškoje padėtyje, taip lengva viskuo patikėti. Ypač viską gydančiais vaistais... Viską gydantys vaistai ir man būtų aktualūs, bet aš jais netikiu. Kol kas... Internete ieškau geriausių šiuo metu atrastų gydymo metodų. Radus, keliuose informacijos šaltiniuose juos patikrinu. Įvertinu visus „už“ ir „prieš“. Čia, pavyzdžiui, buvo pateikta ir panegirikos, ir abejonių dėl stebuklingojo grybo Cordyceps sinensis. Pastaruoju prekiauja ir čia jau minėta vaistažolių vaistinė Kaune, tačiau jos tinklalapyje www.gamtosproduktai.lt nerasite, jog jis padeda gydyti IS. Taigi... Kai nėra išrasta tinkamo vaisto, aš labiausiai pasikliaunu vitaminais ir mineralais. Jie bent nekenkia, o neretai ir padeda. Pavyzdžiui, kai užkrėtus kraują išsivysto sepsis (t.y. neadekvati organizmo reakcija į kraujo užkratą), retai kas išsikapsto gyvas. Mokslininkai eksperimentuodami su žiurkėmis, užkrėstiems padarėliams suleisdavo vitamino B2, ir beveik visi jie išgyvendavo. Ko nepasakysi apie placebo grupę. Neseniai skaičiau apie tai žinutę, bet ten buvo pridurta, jog nežinia ar tai padėtų žmonėms. Tačiau yra mokslinių straipsnių, kuriuose jau aprašoma, kaip tai padėjo – sumažino mirštamumą 20%. Tai daug! Taigi vitaminai padeda net ir visiškai beviltiškose situacijose. Jei tuo patikėjom, svarbu pasirinkti tinkamą gamintoją (yra vitaminai ir yra geri vitaminai) ir tinkamą vitaminų/mineralų derinį. Šituo aš dabar ir domiuosi. Jei rasiu ką įdomaus, pasidalinsiu ir su jumis. Nenukabinkim nosies, vaduokimės kas kuom galim bei tikim, taip nepajausime, kai sulauksim dovanėlių iš genetikų. Į geną jie jau „įlindo“, netrukus pradės jo „remonto“ darbus. Alzhaimeris, IS, vėžys ir hepatitas stovi pas juos pirmoje eilėje.