jurate

2015-11-20 22:11

darė man ji prieš metus,bet nerado,akiu dugnuose nieko taipogi nesimato.pavargau kvaršinti gyd galvas..........nors deagnozė SD-? neramina.Aš taip gyvenu jau kokie 7 metai.tik prieš 3 gydytoja parašė SD-? o prieš tai visi sakė nervai ,nusilpęs organizmas po gymdymo ir tap toliau.... pvargau

ele

2015-11-20 21:11

Labučiai, gavau 3 grupę, antros nedavė nors ir akies neuritas įrašytas be pagerėjimo,kaži ko jiems trūko ? Kaip jums sekasi su grupėmis ?
Nesirkit,iki !

donata

2015-11-20 20:11

Jurate, paprastai IS diagnozuoti daromi 4 tyrimai: Bera testas (tikrina, klausą, t.y. kaip impulsai eina iki smegenų kamieno), tiriamas akių dugnas, punkcija (oligokloninės juostos) ir MR. Pirmieji trys laikomi "tyrimėliais", tik MR tiksliai gali parodyti IS.
Aš pirmiausia dariausi MR, tai iš karto ir diagnozę sužinojau (savaitė laiko po to, kai pirmieji atakos simptomai atsirado), o jau ligoninėje darė tuos "tyrimėlius", tai tik akių dugne šiokie tokie pakitimai, o nei Bera testas, nei punkcija nieko nerodė. Jie buvo reikalingi tik tam, kad į eilę vaistams gauti įrašytų.
Taigi jei tau darė MR, tai turėjo matytis tie demielizaciniai židiniai, jei jie yra... Gal kokia kita problema yra?
Beje, užsienyje IS pacientams tai bent 2 kartus per metus daro MR, nes pakitimų būna (taip pat ir teigiamų). Tai jei tau MR seniai darytas, gal būtų verta pakartoti?

jurate

2015-11-20 20:11

TAI,KAD GAUT VAISTUS REIKIA IŠ PRADŽIŲ JĄ DEAGNOZUOTI. AŠ JŪSŲ KLAUSIAU KIEK TAI TRUKO METŲ,NES MAN TAI JAU 3METAI NEDEAGNOZUOJA NORS IR MR DARĖ.

ji

2015-11-20 17:11

čia rimtai ar iš juokų?

ji

2015-11-20 16:11

Nepykit aš naujokė pasiunčiau netyčia :)

ji

Labas o kaip jūsų viduriai kartai ne kiti būna visada?.Aš klausiu todėl kad mano kol než kad sergu buvo žiauriai kieti neišeidavau net kelias dienas.Man rodos ir tai rišasi.O gerklė tai kaip ir jums nespėdavo išgyti :(

ji

Labas o kaip jūsų viduriai kartai ne kiti būna visada?.Aš klausiu todėl kad mano kol než kad sergu buvo žiauriai kieti neišeidavau net kelias dienas.Man rodos ir tai rišasi.O gerklė tai kaip ir jums nespėdavo išgyti :(

daiva

Labai ivairios.

egle

kaip noretusi isgyti, ar bent jau pradine stadija testusi ilgai ilgai, turint du vaikus taip noretusi del ju kuo ilgiau buti stipriai.Linkiu ir jums stiprybes

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių