2015-05-17 15:05
Nevaikštau pas daktarus, tad neturiu popieriaus, kuriame man juodu ant balto būtų prikabinta depresija. Pati sau irgi tokios diagnozės nesilipdysiu. Tačiau paskutinius penkis metus serotonino kiekis manyje yra permanentiškai pamažintas, ir viskas pamažėle su mažais stabtelėjimais rieda žemyn. Tokių kaip aš ant žemės milijonai: pervargimas darbe, nuolatinis stresas, problemos ir nelaimės šeimoje, pokyčiai aplink supančiame gyvenime, prie kurių kiek senesnio sukirpimo žmonės jau negeba prisitaikyti, etc., ir serotoninui nėra iš kur rastis. Aš palaikau, iš vienos pusės, mintį jog „vien tik chemija (smegenyse) valdo mus“, o iš kitos, manau, jog chemiją mes galim įtakoti, ir ne vien tik kita chemija (vaistais). Po sakymu, jei negali pakeisti gyvenimo (serotonino inhibitoriaus), pakeisk požiūrį į jį, irgi pasirašau. Viską suprantu ir žinau, o palubėj jau daugiau nei metus besiplaikstančio voratinklio negaliu nubraukti – rankos nekyla... Ką jau ten pakeist požiūrį, tarkim, į nepagydoma liga sergančio artimo žmogaus problemą... Visi mes turime didesnių-mažesnių problemų (serotonino inhibitorių), jų neturi tik tie, kurie nesuvokia, jog jų turi, tačiau ne visi prisižaidžiam iki depresijos. Kodėl? Dėl įvairių priežasčių, bet mane domina viena – tikėjimas, kad Dievas tikrai yra. Tikintys žmonės neserga depresija. Gal mums trūksta tikėjimo, kad galėtume pakelti gyvenimą nesusirgus?