deimantas

2015-04-04 07:04

Noriu daug papasakoti,taciau siuo metu neturiu galimybes pasedeti prie interneto.Kai bus galimybe,butinai pabendrausim.Trumpai:potraukio dabar neturiu,taciau nuotaikos svyruoja ir labai svarbu savianalize.Visiskai turi keistis mastymas,kartais su artimaisiais nesusisneku,nes jie ne visada mane supranta.Juk zinoma,kad alkoholizmas-uzkreciantis,taigi juo apsikrete ir su manim tada gerianciu buve artimieji:Mama,drauge,bet Ji maziau gal.Labai noriu jiems padeti ir ne tik jiems,bet iki siol geriantiems mano draugams,artimiesiems.Isitikinau,kad kol pats neuzsinorejau baigt-niekas nepadejo.IKI.

ija

2015-04-04 06:04

Deimantai,gal galėtum detaliai papasakoti patį persilaužimo momentą,juk turėjo būti kažkas tokio,kaip žaibas,kad supurtytų ir pasakytų,kad tu gali.Na,niekaip nesuprantu,kodėl tas praregėjimas neateina tada,kada dar atrodo supranti,mastai,kad jau pradedi ristis ir turi sustoti,nejaugi tikrai,kol nepasieki dugno,negali iškilti.Kodėl tie,kurie atrodo jau pradėjo gyti,visą tai meta.Ar dabar tu jautiesi tvirtas ir nesijauti gyvenantis kažkokiuose rėmuose,iš kurių bijotum išeiti,ar tavo gyvenimas normalus ir tu jautiesi laisvas.Ne,turbūt dar per anksti klausti,juk tu dar sveiksti.DIDELĖS TAU SĖKMĖS.

Rūta

2015-04-04 05:04

sveikos gyvos visos.toks gražus rytas,saulutė šviečia ir aš(AČIŪ DIEVUI)dar vis laikaus.šiandie einu susitikt su moterim iš AA PASIKALBĖT.LETA,kaip tu laikais,kur ruošies praleist velykas?aš šiandie laukiu susitikimo.o toliau bus matyt.

as

2015-04-03 21:04

ALKOHOLIKAS NIEKAD NEPRISIPAZYSTA KAD JIS TOKS O TU PABANDYK PABEKT NUO JO GAL SUPRAS KA PRARADO JEI VAIKUS MYLI SUSTOS

debeselis

2015-04-03 20:04

Gerda,tiesiog turiu gyvenime daug idomesniu dalyku ir neturiu jokio noro kiutoti prie kompo,kartodamas tas pacias mintis.Pasiskaitykite mano postus,nieko naujo per sias dienas nesuzinojau.Si gyvenimo problema per daug monotoniska ir stabili,kad desimtmeciais kaupta mano patirtis pasikeistu per keleta dienu.Ta patvirtina mergina is UK,kurios as tikrai nepazistu.Mes neuzimame strucio pozos [galava i smeli,kad nematyti,kas vyksta aplinkui],mes nebijome daiktu vadinti tikrais vardais.Jinai salia turi konkretu pavyzdi,jai brangu zmogu - broli.As alkoholiku maciau daug daug kartu daugiau.Ir siandien juos matau salia.

kitiems
Stebina zmoniu naivumas.Mano pasakytus teiginius jau priskirdinejate apsisaukeliui pranasui.Ka,atsirinkite patys.
Kazkoks zombis,pasivadines vardu rdquo;Rimantasrdquo; bando mokyti zmones gyventi.Zmones,tai ir yra jusu didziausia problema,jus pradedate tiketi ir psitiketi alkoholikais.Taip jus niekada neissilaisvinsite nuo priklausomybes alkoholikams,tokiu savo elgesiu nei vieno vartojancio alkoholiko nepaskatinsite atsikratyti vartojimo. [beje,apie koprklausomybe labai nesenai as rasiau rdquo;zikairdquo;,duodamas konkrecias nuorodas i literatura rdquo;Psichiatrijos žinios 2006 metų Nr2 [39]rdquo;,maciau,jau kitas zombis bando sias mintis sau prisiskirti]
Dar sugebantys mastyti,isikaitykite i alkoholiko Rimanto mintis.Jose galite rasti alkoholiku egzistencijos esme.Visiskas rdquo;poxujizmasrdquo;. Jam giliai nusispjauti i tai,kas buvo vakar. Tai kardinaliai priestarauja 12 zingsniu programai: rdquo;4.Nuodugniai ir be baimės atlikome sąžinės sąskaitą.rdquo; Jam nusispjauti i tai,kas buvo vakar,vadinasi,sazines saskaitos jis neatlieka.
rdquo;10.Nuolatos stebėjome save ir jei būdavome neteisūs, tuoj pat prisipažindavome klydę.rdquo; Jis neklysta,jis yra teisus visada.
Kaip matote Lietuvos anoniminiai alkoholikai blaivybes nesiekia.Jie realiai pripazista tik pirma zingsni:
rdquo;Prisipažinome, kad esame bejėgiai prieš alkoholį ir kad mūsų gyvenimas tapo nevaldomas.rdquo;
ir trylikta,kuris garsiai neskelbiamas ir viesai nerasomas.
Neturiu laiko ir noro detaliai paneigdineti kitu debilo R pasakytu nesamoniu.Gincytis su psihikos ligoniu sunkiau,nei su pliku pestis,galu gale,liaudies ismintis sako: rdquo;nesigincyk su kvailiu,nes aplinkiniai gali nepastebeti skirtumordquo;
Tik noriu pasakyti viena dalyka.Jeigu ketinate kazka igrusti rdquo;gydytisrdquo; i Minesotos programa,labai reikia,kad tas asmuo pries tai nors 2-3 savaites pastoviai pavaiksciotu i anoniminiu alkoholiku susirinkimus.Be to,pries programa bent tiek laiko jis privalo buti nevartojes svaigalu.rdquo;Minesotosrdquo; programa - tai ne kazkokia panaceja.Tai psihologinio spaudimo kursas visiskiems degradams ir idijotams,siekiant irodyti alkoholio [narkotiku ir kitu priklausomybiu] kenksminguma.Kaip jau minejo alkoholikas R,pagrindiniai veikiantys asmenys toje programoje - socialiniai darbuotojai,alkoholikai turintys ilgesni nevartojimo staza.
Zmogui is UK
Pabandyk ikalbeti savo broli nueiti i anoniminiu alkoholiku susirinkima.Pabandyk ikalbeti ji juos palankyti.Nematau jokio kito varianto jam siandien padeti.Jeigu ten rdquo;uzsikabinsrdquo;,galima galvoti apie Minesotos programa,kad sustiprintu motyvacija nevartoti.Nors daug svarbiau butu laikytis ir vykdyti 12 zingsniu,laikytis 12 tradiciju.Apie tai smulkiau gali pasiskaityti: anonalko.puslapiai.lt/
Zinok,visikai nesvarbu,kokia kalba vyksta tie susirinkimai ir kaip jis ta kalba supranta.Ten veikia kiek kiti faktoriai,kalba,jos supratimas esmines roles nevaidina.
cia Europos alkoholiku puslapis:
www.aa-europe.net/index.php
per ji turetu surasti ju organizacija savo gyvenamoje vietoje.

Maja

2015-04-03 06:04

Bet nei vienas pijokas neturi teises
kankinti savo tevu, vaikeliu,zmonu
Net kaimynai su jais nelaimingi.O vaike
liai auga su mintim greiciau uzaugti,
pabegti is to pragaro ir pagaliau net
atkersyti tam vadinamam tevui Pvz.mano
santykiai su vaikais nera silti,tokie
normaliai salti

Roberta

Sako, kad geriau vengti, kol įsivažiuoji į naują gyvenimą, kritinių vietų, tad gal ir gerai, kad būsite ne vaišėse, o viena. Na, juk gal ne visai viena. Pagaliau-nesvarbu. raskite sau kitų užsiėmimų. Kodėl nenuėjus tokiom dienom į bažnyčią? Pabūsit tarp žmonių, paprašysite Dievo pagalbos. O gal nuvažiuokite į mišką žibučių. Pasėdėkite prie neto ir paskaitinėkite kažką gražaus, pasidarykite manikiūrą, pedikiūrą:) Pažiūrėkite tv, apeikte ratus po savo rajoną-pasportuosite, pakvėpuosite naujo gyvenimo. Paskambinkite kam nors. Pagalvokite-juk yra bent vienas žmogus, kurio balsą norite išgirsti. Tai juk nemažai. Ar ne?O gal knygą seniai skaitėte? O gal pasidomėkite kuo nors, kuo niekad nebuvo noro pasidomėti-sveika gyvensena ar mezgimu:) mažas kas gali šauti į galvą. Vieniši jaučiasi dauguma. Būdamas tarp žmonių gali irgi būti vienišas. O vienatvėje gali surasti daug gerų dalykų taip pat...Kai užlauks blogos mintys, sakykite-Dievas mane saugo, štiš piktoji dvasia:) Ir ateikite čia-papliurpsim:)

dr

būtinai nueikit. blogiau nebus, o geriau-gali:)jūs tik laikykitės negėrus, o svoris-mat jį galai.gal nesveriat 150:)?:)

Maja

Tu ko gero teisi Jau nebeimanoma sustoti
Daug tokiu ir matyt kad gerai Kitaip
gyventu ne kaip vilkai o seimose su vaikais zmonomis Juk zmogui tiek nedaug reikia truputi meiles truputi supratimo
pinihu sveikatos Ir taip galima 200 metu gyventi Ar ne?

Rūta

sveikos.musiet tas palaikymas mane pakylėja.jaučiuos,lyg įsigyjau naujų draugų.vakar buvau ssusitikus su Anzelmu.jis neturėjo laiko.žadėjo pasukt kokiai nors moteriai dėl nuėjimo į AAklubą.taip ir nežinau ar šiandie nueisiu.tik valgy dabar dar labiau noriu.matyt kompensuoju vietoj alkoholio.o man būtinai reik mest svorį.mano 5kart operuota koja ir nuo svorio dar sunkiau vaikščiot.rdquo;jei tu bevalė-reiškia viskamrdquo;.kažkodėl nelaukiu velykų.anūkė su dukra išvažiuoja.o vienišumas-mano rykštė.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių