2015-05-05 09:05
Atsiprasau, jei kam pagadinsiu nuotaika. Gal tegul mano nuomone isgirsta tie, kurie drasesni ir nelabai pasitiki psichiatrais. As ne tik nepasitikiu, o esu tikra, kad jie yra sarlatanai ir ju mokslas yra mokslo skraiste apgaubta durnyste, o gal net nusikaltimas. Jie mano, kad mintys, jausmai, pasaulio matymas - tai yra tokios kaip smegenu isskyros. Jei slapimo pusle isskiria slapima, tai smegenys - pasaulio matyma, mintis ir pan. Jei jie tu minciu nesupranta ir nepriima, tai laiko sita dalyka smegenu liga. Taciau kas tada yra neurologija? Butent smegenu organiniai sutrikimai. O kas yra psichiatrija? Manymas, kad smegenys yra sutrike pagal isskyras. Tai davai tas smegenis gydyti, kitaip sakant be jokio pagrindo chemiskai veikti ir tada jos ims skirti teisingas isskyras. Tai jus paziurekit, pavyzdziui, homoseksualizmas buvo laikomas psichine liga. Zinoma, tai slykstus dalykas ir buvo gydomas, o paskui jie tiesiog nusprende, kad tai nera liga ir nebegydo. Sunku isivaizduoti, kad taip pasielgtu normalus daktarai. Paimtu ir sugalvotu skrandzio opos nebelaikyti liga. Vaistais jie primeta visokias bukles samonei, kad ji tik neisgyventu tikroves aiskiai ir ryskiai, nejaustu tam tikru emociju. Nu as cia atsitiktinai internete perskaiciau tokio vaisto rispen informacini lapeli. Jis, pasirodo, mazina NEREIKALINGA kaltes jausma. Koks protingas vaistas - reikalinga palieka, o nereikalinga pasalina. Tai kokiu pagrindu pasalinis zmogus gali nuspresti apie kita, ka jis turi suvokti ir patirti, kad butu normalus? Kodel jie mano, kad turi kazkokia teise, kuria vadina pagalba, primesti kitam zmogui savo gyvenimo normas? Jei dabar madinga bendrauti per kompa, tai jie tuoj paskelbs liga bendravima akis i aki. As skaiciau, kad jau yra tokia psichine liga kaip atpratimo nuo kavos sindromas. O kodel tada nesugalvot dar vienos = atpratimo nuo arbatos sindromo. Kiek pacientu padaugetu ir jie dar reiksmingesni pasijustu. manau, kad jiems tai tikrai kazko galvose, ne, tiksliau sirdyse truksta.