2015-05-08 06:05
Atsiprasau,bet apie ka mes kalbam,kokia tema...?)
Mano tikslas rasant buvo eilini karta paaiskinti zmonesms,nesirgusiems tikra depresija tai,kad objektyvi nuomone apie reskini gali buti tik pazinus reiskini tiesiogiai.
Visi mes megstam kartais manipuliuot kitais,paimant dali tiesos is konteksto ir uoliai stengiames angazuoti sia tiesos dalim,neuzsimenant apie kita medalio puse.Tai naturalus psichologinis reiskinys,nes norint uzsitvirtinti savo ego,mes turim but but protingesni,iskalbingesni ir t.t.
Skaitytojas bando irodyti ligoniams kad jie neserga...Teigini bandydamas pagristi vieno ar kito psichiatro netradicinemis paziuromis .Mielas skaitytojau...Jeigu kiti netradiciniai ar alternatyvus metodai butu tikrai tokie efektyvus,tada tie netradiciniai psichiatrai gautu Nobelio ir kitas premijas ir taptu turtingesni net uz B.Geitsa.Bet reikalas tame,kad sergantys depresija nelanko psichiatrijos seminaru ir neskaito psichiatrijos veikalu.Jie tik bando gydytis.Gydytis visais imanomais ir neimanomais budais.Ju busena yra geriausias vieno ar kito metodo ar vaisto indikatorius.
As pats esu maistingos sielos zmogus ir neesu konservatorius,bet ...
Kazkas cia rase,kad anksciau nebuvo jokiu depresiju ,zmones daug dirbo ir pan.Dar kitas aiskina,neva jis nesirgo depresija,reiskia nera tokios ligos...Vezio irgi anksciau nebuvo,nebuvo ir aids ir kitu ligu,bet tai nereiskia kad zmones dabar ju prisigalvojo.Esu girdejes ne viena sergancio zmogaus pasisakyma.Ir i ta pasisakyma jus turit butinai isiklausyti,norint suprasti apie ka eina kalba.Jis skamba taip:Geriau jau sirgciau veziu,negu depresija...
Mane stebina fataliskas kai kuriu zmoniu bukumas ir neisprusimas siuo atzvilgiu.Jeigu jums tukstanciai serganciu zmoniu nuolat kartoja,kad tai yra labai baisi liga,tai po velniu gal galetumet stabteleti nors minutei ir susimastyt,gal tikrai yra kazkas tokio ir neigalvoto???!
Trecia karta pakartosiu ta pati...
)
Tiems,kurie tanke...)
Nesirges sia liga zmogus maiso ja su ivairiom savo proto ir kuno busenom,tokiom kaip beviltiskumas,liudesys,interesu praradimas,gyvenimo prasmes neturejimas ir t.t.Tai nera depresija ir su siais dalykais galima susitvarkyt draugu pagalba,gyvensenos pakeitime ir t.t.
Vienas pliusas yra sioj ligoj.Tai,kad dabar turiu galimybe suprasti,kodel milijonai zmoniu aplink nesisypso ir yra susikauste ir pikti(vaikysteje to negalejau suprasti).Jiems paprasciausiai neissiskiria smegenyse reikiamos dozes malonumo hormono...
.