Lori

2015-02-27 19:02

Kas klause del akupunkturos tai rekomendavo mano gydytoja per pazintis.

guru

2015-02-27 13:02

Nors antidepresantai neturi narkotiniu savybiu,bet visgi psichologine priklausomybe jie daznai sukelia.

smilga

2015-02-27 12:02

Tuos kvėpavimo, atsipalaidavimo pratimėlius reiktų pasimokyti daryti tada, kai viskas gerai ir praktikuotis kasdien, kad tai taptų įpročiu. O kai jauti, kad darosi neramu ar artėja priepuolis, tada jau vėlu mokytis, tada jau reikia daryti automatiškai, kas išmokta.
Tabletė vis dėlto patikimiausia ir lengviausia:) Kai bloga savijauta, kažkaip nelieka energijos su savimi dirbti. Tik, kad priklausomybė vystosi...

guru

2015-02-25 20:02

Matau,kad vyksta amzina diskusija,vartoti vaistus ar ne.Tai siulau,kuriuos kamuoja si dilema,ju nevartoti.

Martynas

2015-02-25 17:02

Cia dar informacijos apie neveiksmingus antidepresantus:
www.delfi.lt/news/daily/Health/article.php?id=16111079

Martynas

2015-02-25 16:02

Jauciu, kad man irgi teks i ligonine i svieksna :( Jau beveik iki tos ribos daejau.

Martynas

2015-02-25 16:02

Sveiki, kelias dienas nesilankiau, tai ziuriu visokiu atveju jau suzinojau. Man irgi ne kas su tais menuliais, beje paskutiniu metu labai pablogejo sveikata, nebemoku normaliai kvepuoti, jauciu, kad man vis blogyn, nebesulaukiu iki kovo 5 reiks pas gydytoja vaziuot i Kauna. Beje vieni vaistai pasibaige, gal but nuo to jauciuosi blogiau, kad nutraukiau Fluanxol ir sumazinau doze Clonazepamo. Dar per tokia mano savijauta atvaziavo draugas is Vokietijos, bus 2 savaites, o prie jo labai varzausi, negaliu nei normaliai pabendrauti, iskart pastebi mano nervinguma, bent jau man taip atrodo, nezinau ko imtis, vaistu daugiau vartoti bijau, nes jie man visai nieko nepadejo o tik viskas blogyn.

guzikas

2015-02-24 19:02

aciu kad jus radau.na ka 10m.juodo gerimo,o dabar 4 metukai blaivi.na ir jau pernai prasidejo zadetos atakos.traxene nieko.relaniumas po liezuviu po2 tabletes nuimdavo dar pries metus.jo prireikdavo i menesi 1 karta,na gal 2.sia vasara uzturejau tki atakos priepoli,4 relaniumo nepadejo,tai gerai kad pinigineje nesiojausi daktaro duota klonazepama,suciulpiau.padejo.30 tableciu klonazepamo man uzteko 5 gal 6 menesiams.dabar as jau ji po liezuviu laikau beveik kasdien ir kartais net po 2.priklausomybe garantuota.bet gerai jauciuosi,neapvelka,nemikdo.normali darbinga nuotaika.ir taip jau 7 men.kas toliau...nuo snapso prie ratu....ir vel verkiu.as nenoriu ju gerti.man baisu....

rita

2015-02-24 11:02

Antidepresantai (radau internete, gal kam bus įdomu)
Šiai vaistų grupei priklauso apie 40 Lietuvoje registruotų preparatų, kurie skiriasi savo poveikiu trims pagrindiniams depresijos išsivystyme dalyvaujantiems neuromediatoriams: serotoninui, noradrenalinui ir dopaminui. Antidepresantams priklauso amitriptilinas, nortriptilinas, fluoksetinas, fluvoksaminas, sertralinas, paroksetinas, citalopramas, escitalopramas, mirtazapinas, venlafaksinas ir kt. Esant tokiai vaistų įvairovei, labai svarbu parinkti pacientui tinkamą vaistą pagal jo ligos formą ir organizmo toleranciją, o kartais - skirti tinkamą antidepresantų derinį.
Antidepresantai padeda ne tik sergantiesiems depresija. Jais taip pat gydomi ir įvairūs nerimo sutrikimai, priešmenstruacinis disforinis sindromas, priklausomybė nuo alkoholio ar kitų medžiagų bei kiti sutrikimai. Ankstesnės kartos antidepresantai, nors ir sukelia daugiau nepageidaujamų poveikių, tačiau, be depresijos simptomų, veiksmingai šalina nervinius spazmus ir skausmus, pykinimą, nemigą. Naujos kartos antidepresantai beveik nesukelia jokių nemalonių pojūčių, tik jų vartojant pamažu grįžta ankstesnė, buvusi iki ligos, sveikatos būklė. Nejausdami jokio aiškaus vaisto veikimo, kartais pacientai savavališkai jų vartojimą nutraukia - tokiu atveju liga atsinaujina pamažu, praėjus mėnesiui ar net daugiau po vaisto vartojimo nutraukimo. Net jei ligos simptomai greitai išnyksta, reikalingas bent 6 mėn. palaikomasis gydymas, t.y. vaistų vartojimas jau išnykus simptomams. Kai kuriais atvejais antidepresantų tenka vartoti daug metų. Ilgalaikis antidepresantų vartojimas nėra kenksmingas, atvirkščiai - šie vaistai, be psichinės būklės normalizavimo, pagerina imuninės, širdies ir kraujagyslių sistemos būklę, taip pat socialinius žmogaus sugebėjimus, padidina atsparumą stresams. Visais atvejais gydant antidepresantais reikalingos reguliarios gydytojo konsultacijos, nes neretai, keičiantis paciento būklei, tenka keisti vaistą ar jo dozę. Priklausomybė nuo antidepresantų nesivysto, tik kai kurių šios grupės preparatų vartojimą rekomenduojama nutraukti palaipsniui dėl galimo nutraukimo sindromo. Savavališkai gydymą nutraukti dar yra pavojinga ir dėl to, kad depresijos atkrytis dažnai gydomas sunkiau negu pirmas ligos epizodas.

Lori

2015-02-23 15:02

dabar pilnatis baigsis penktadieni as pagal savijauta zinau kad jau pilnatis prasidejo.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių