Maja

2015-03-12 14:03

Mes vis apie juos apie bandančius mesti bet niekaip negalinčius Mes apie save savo nepakantumą bet kažkaip pamirštami vaikai O jie
mūsų kūrinys kaip turi jaustis maži dideli Pvz
mano dukrai 30 bet kaip ji sako ji netruri savo
vaikystės namų Juos tėvas pragėrė Jis gali du mė
nesius negerti bet gali gerti po to 10 dienų,2
savaites Iki užsimiršimo,visiško nugriuvimo Taip
gali būti per Kalėdas Naujus Velykas Ir tada vaikai neturi kur eiti Aš nežinau ką as veiksiu
pensijoj bet pirma sukursiu gražią laidą apie
žmones auginančius gėles,gyvūnėlius,paukščius
gyvenančius kitaip Tai nebus laida apie tai kai
nukertamas kaimynas,kai pijoką iškelia iš buto,kai jis lupa savo žmoną Tokių laidų daug
Antra aš galvoju sukursiu AB naikinančią alkoho
likus Nieko iš jų nebus niekas nieko neišgydys
Yra daug patarlių iš senovės pvz kuprotą tik grabas... ir tai kad ugnis tik laikinai sunaikina
o pijokas naikina visus visą savo gyvenimą Ir niekada niekam dar nepasisekė su alkoholiku koks
jis geras ramus bebūtų Čiau

loram

2015-03-12 08:03

Bandymas

Roberta

2015-03-12 05:03

blogai tas alkoholizmas, na, blogai, bet dabar yra taip, kad jų daug, kad daug kas tuo serga. tema forumo yra -kaip galima padėti, tai žmonės ir siūlo išeitį-AA.yra kam padeda, tad tai yra gerai.o kas iš to kad smerksi.ir , kaip suprantu, smerki net tuos, kurie pakilo iš to liūno, šaipais iš jų pokalbių temų ir t. t. tai gal kaip tik tokius, kurie susigriebė, reiktų paskatinti, palaikyti.o kitiems, kurie dar liūne, pasiūlyti ten kreiptis.nesu ačiū die alkoholikė, bet kas aš tokia būčiau per viena, kad drįsčiau kažką niekinti. niekinu nebent pasipūtimą ir teisuolišką poziciją, kuri dar labiau plečia prarają tarp žmonių, o tai tikrai neveda į pakilimą.nesmerkiu aš alkoholikų, o gailiu gal labiau..žinoma, tas kas metų metais taikstosi su geriančiu sutuoktiniu..na, nežinau, sako, kad kartais ir padeda ne stengimasis pagelbėti, o nusisukimas visiškas, taip sako, bet nežinau, ar tikrai tai išeitis...gal gal.gal tada priverčia atsipeikėti.nes kartais matau ne besisielojančius pijokus, kad jiems taip atstiko, bet netgi agresyvius, primetančius kitiems savo poziciją, gyvenimo būdą.oho, kokie kartais drąsūs pijokėliai parduotuvėj-kalbina, vaiposi, kitiems dar paaiškina, kaip gyventi.jiems durni atrodo kiti, kurie daug dirba, kurie atsakingi už vaikus, tėvus.galbūt galima būtų gyventi bet kaip, jei tai būtų susiję tik su savim pačiu, bet kai jauti atsakomybę už vaikus, artimuosius, kad reikia jiems nerodyti blogo pavyzdžio, kad reikia auklėti vaikus, jiems suteikti dvasinių ir materialių vertybių, tai daug ką darai ir per prievartą sau, t. y. matai, kad skęsti jau alkoholyje-ieškok išeities kaip bebūtų, koduokis, eik į AA ir t. t. viskas yra gerai, visos priemonės geros, kad tik žmogus atsitiestų, taptų atsakingas už savo ir kitų gyvenimą, bent jau savo artimųjų.kad netaptų kaip tranas išlaikytinis, besinaudojantis kitų turtu.nežinau, bet mane atsakomybė saugo nuo visokių ten ištižimų, paklydimų.turėtume vaikus auklėti tos atsakomybės už save ir kitą dvasia, tada nebūtų tiek žmonių, kuriem dzin, kaip jie, kaip vaikai, kaip visa visuomenė.turiu draugę, kuri saugo savo tėvą alkoholiką, mamą depresikę.pati susitraukus, susigūžus, neturi lėšų, o tėvas gavo porą tūkstančių už kažką ir sėkmingai pragėrė.o kas jam, žino, kad dukra kaip nors vis vien išsisuks.taip ir norisi paimti ir taip supurtyti.bet jis nepripažįsta, kad turi bėdą.išgeria ir smagus.bet..kas aš tokia, kad kažką pasmerkčiau ar nuteisčiau...nieko nepakeisi, gali tik save keisti, savo šeimoj daryti įtakos kažkiek.reiktų smerkti ne jau rezultatą-alkoholikus, o tą visuotinai paplitusį požiūrį, kad alkoholis tai gėris, tik jis padeda atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, jis taip gražiai įpakuotas, reklamuojamas.graži prekė.o mes taip mėgstam pirkti.nėra šeimos švenčių be alkoholio.pamenu vaikystę, balius, kur tėvai visad išvažiuodavo girti, vis ant kelio dar ir dar įpylus...norma tai.manau, kad ką galime padaryti, tai tik patys to nepropaguoti, to nedaryti.ieškoti kitų būdų, kurie padeda pailsėti, atsiplaiduoti, kitų pramogų.bet pasakyk žmogui, kad pvz lankai jogą, medituoji-kreivai pažiūrės kaip į paplaukusią:)) gerai, kad dabar vis daugiau atsiranda visokių sporto klubų, baseinų, vis daugiau žmonės keliauja, kuria aplinką apie namus, sodina gėles ir t. t. štai, sako, populiarėja stalo žaidimų klubai:)) į tai turėtume orientuotis-ieškoti kitų gražių dalykų..štai kiti dejuoja, kad per ilgos šventės, nes tiesiog nemoka nieko kito veikti tik darbu save užmušti.arba alkoholiu.

debeselis

2015-03-11 20:03

Kokia butu diskusijos prasme?Stebuklingo atsivertimo paieska?Mano paziuras ir mintis suformavo laikas,gyvenimo patirtis,teorines ir praktines zinios.Gyvenu be saiko gerianciu bei alkoholiku apsuptyje.Matau tokio elgesio pasekmes ir matau naujai besiformuojancias rizikos grupes.Matau zmones,nesuprantancius,kas yra alkoholizmas,besielgiancius taip,lyg alkoholizma galima isgydyti kaip gripa... Pabandziau tai garsiai pasakyti ieskantiems atsakymo i klausima rdquo;ka daryti?rdquo; Deja,sauksmas tyruose,nes rasantys sekanti rdquo;postardquo; neskaito pries tai parasytu.
Kokia prasme diskutouti,jeigu alkoholikas nepriklausanciuju nesupranta,negirdi is esmes?Tuo labiau,kad irodyti alkoholikams as nenoriu nieko.Ir negaliu noreti kazka irodyti ar iteigi sutrikusios psihikos individams.Priskalbejau,prisidiskutavau iki valiai,kol supratau,kur slypi problemos saknys.

vida

2015-03-11 11:03

NORECIAU PAKLAUSTI KAIP JAUCIATES MOTERYS PALIKUSIOS GERIANTI VYRA. O GAL VYRAS PASITAISO AR DAR LABIAU PUOLA ALKOHOLIN?

marius

2015-03-10 10:03

skaitau komentarus ir matau jose savo praeiti... mane isgelbejo Anoniminiai alkoholikai, Minesotos programa ir baime kad liksiu visu pamirstas ir niekam nereikalingas. Tikrai bijojau kad viena diena zmona ismes i gatve, bet vistiek geriau. Tokia tai baisi liga tas alkoholizmas.
Siandiena atsibudau blaivas jau 1356 ryta.

jurga

2015-03-09 22:03

Mano vyras geria taip pat savaitėmis, bet jis bent jau bando gydytis.Iš patirties galiu pasakyti-jei žmogus pats nenori keisti gyvenimo ir kreiptis į medikus- jo niekas neprivers. Labai norėčiau susirašinėti su moterimis, kenčiančiomis nuo alkoholikų vyrų, nes nelabai turiu su kuo atvirai apie šią problemą pakalbėti

Viltis

2015-03-09 16:03

Dievas viską atleidžia. Netgi tai ko negali sau atleisti pats. Taip alkoholis apjuodina sielą. Bet nuėjimas į bažnyčią, tai tik viena iš priemonių apvalyti sielą. Nesutinku su Jūsų nuomone, kad reikia pasikliauti tik dievu. Yra daug daugiau žemiškų vertybių, kurios sulaiko nuo degradavimo.

Lietuvaite

2015-03-09 14:03

O kad nors mažuma turinčių šią problemą įsiklausytų į Sauliaus pamokymus, tikėjimas gali labai daug kam šalia kitų pagalbos būdų padėti. Bet kad rdquo;manąjį veikėjąrdquo; juokino ar net erzino tokie panašūs patarimai, rodos jis bijo bažnyčios. Visai nusivažiavo už tai įsikibęs kaip šiaudo laikosi į mane jau 28 metus,pats dėl sau padėti net nebandydamas.Tikėtina,kad alkoholikai apsėsti piktųjų dvasių,bijo nusižeminti ir atverti Dievui širdį

Zita

2015-03-09 10:03

Noreciau suzinoti ar kas naudojo sias tabletes rdquo;reviardquo; ir kokie rezultatai.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių