virga

2015-05-02 12:05

as irgi panasiai galvoju: radau vikipedijoj rdquo;ligasrdquo;, kurias gydo psichiatrai - pavyzdziui, paryziaus sindromas arba stokholmo sindromas ir daug kas manyje apsiverte. Juk jei visuomene truputi praplatintu jautrumo norma, labai daug depresiju nebutu... Man is tiesu daug ka sustate pastoracines psichologijos knygos. Siulau perskaityti Trimako rdquo;Zmogaus auksciausi skrydziairdquo; arba Franklio knygas. Jis net nuo sizofrenijos pagydydavo per kelis pasnekesius, kai zmogus suvokdavo, kad balsai yra jo turtas, jo individualybe, jo gyvenimas. Ir jie dingdavo. Gal cia ir yra nesipriesinimo blogiui realus ikunijimas?

Vilte

2015-05-02 12:05

Laba visiems...sergi depresija ar ne, geriausiai zino pats sergantis...ir nereikia sakyti, kad cia tik nuotaiku kaita, deja klystat...as gulejau du sykius ligonineje psichiatrijos skyriuje ir maciau daug ligoniu...tikrai patikekit zmones neapsimeta, o tikrai si liga daro visokius baisumus, aisku buna ir tragisku atveju...visi mes norime buti sveiki, nesirgti ne tik depresija, bet ir kitomis ligomis...o su sia liga mes visi kovojame, kaip kas ismano...

violla

2015-05-02 08:05

mintis? gražiausia -išlenkta kaip burė. jūs klausiat apie viltį? šįryt-neturiu, o tą kurią turiu, pati būties neturi.
ak, apie būtį klausiat?.. pusė keturių..

(Kajokas)
---------------------------------------
O šiandien mano gimtadienis. Ne ne, rašau ne todėl, kad sveikintumėt. Noriu tuo pasakyt, kad tokios dienos dar labiau pastato tave akistaton su Žinojimu,kuris niekada neleis sugrįžti į Nežinojimą.. ir vėjas, kai dažnai, negailestingas, atšiaurus: lyg su pasimėgavimu, taršo draiskanas jau prarastų vilčių..

Roberta

2015-05-02 08:05

Bandžiau porą kartų pabėgti tai į kokį dvasinį seminarą,meditacijas visokias, tai į sanatoriją, tai į vienumą, tai į tingėjimą:)Bet..lieki žmogus su realybe ir turi išmokti joje gyventi, spręsti problemas realias,jaustis laiminga. Mylėti save, kitus, visą gyvenimą. Eiti, daryti.Sako, kai juodžiausia, reikia pagalvoti-o ką galiu padaryti dėl kito, kam galiu pagelbėti aš, kam pasitarnauti. Tampi stipresnis, kai padedi kitam. ir kai darai realius darbus. Čia man taip:) Kai būna juoda ypač, priverčiu save kaip tik imti ir dirbti, kažką nuveikti.Įveikus jaučiuos geriau-va, nugalėjau:) Nes įsitkinau-kai paleidžiu vadžias, kai įsijaučiu į liūdesį, kai ištežtu-galo paskui nėra, o juodumos turi tokią savybę-dauginasi, dauginasi:) arba reikia gerai gerai išsitingėti.Kai nepaeini. Kai jau visai šakės. Bet kai dar ne visai šakės-judėti, krutėti, veikti. Juk ir tie, kam koja ar dar kas skauda, ne tik guli ir ją saugo. Bando judėti, daryti pratimus.Taip ir depresikai-kartais ir per šiokią tokią prievartą turi judėti gyvenime dvasia ir kūnu.kad dar labiau neprasmegtume:) Ką aš žinau. Tik va taip galvoju. Kad reik nepasiduoti.

Roberta

2015-05-02 07:05

gal ne taip supratot.Bet pesimizmu tikrai nenoriu užkrėsti:)Kad pati aš jo neturiu. Kaip tik noriu pasakyti, kad nepaisant to, kad nepadeda vaistai, kad daktarai sako, kad taip jau ir bus, aš turiu be galo daug vilčių būti visiškai sveika. Tik parašiau, kas vyksta su manim, o kaip yra objektyviai ir visiem, aš nežinau. Sakau, ką matau, jaučiu aš. Bet tai tik mano nuomonė. Tokiuose forumuose gal pasitikrinu save, bandau suvokti priežastis , kai kiti žmonės pasakojas, ieškai kažko to, kas galbūt ir man padėtų, tiktų.Kažką iš savo patirties bandau ir aš pasakyti. Apie kokį čia pyktį Jūs kalbat? kaip tik esu visškai nepiktas žmogus. Pyktis ir ego vestų į dar didesnę depresiją. Ant ko gi galėčiau pykti?:)) jei jau pykstu kada, tai tik ant savęs:))Teisingai jūs sakot apie tas priežastis-sutinku. Ir toliau tirsiu, studijuosiu save, savo reakcijas, kas veda į depresiją, bandysiu daug ką, ką ir dariau iki šiol ir dar plius plius ką naujo suprasiu, bandysiu taikyti:)

Vienas

2015-05-02 07:05

Vaistai ar psichoterapija,sveikesnis maistas ar samoningas kvepavimas- visa tai yra tik daleles ,is kuriu susideda geresne savijauta.Teigti,kad kazkas viena tikrai isveda is ligos butu klaidinga,bet ir teigti ,kad niekas nepadeda taip pat neteisinga.Yra dalis zmoniu,trumpai ir po truputi kazko pabandziusiu,bet neuztekus valios,metusiu viska ir tapusiu visiskais pesimistais .Sie zmones neigia viska,bet koks patarimas juos erzina ir sukelia pykti,jie nieko nebeiesko ,bet maza to,jie ir kitiems stengiasi pripirsti savaji pesimizma.Nemazai tokiu zmoniu ateina ir i forumus.Bet man visiskai nesuprantama,kam dalivauti forumuose,jeigu tu niekuo nebetiki,viska neigi ir is visko saipaisi?Tam,kad uzkresti pesimizmu ir kitus ir didinti savo gretas?Manau siuo atveju geriausia butu tyleti ir klausyti tu zmoniu,kurie kazka veikia,stengiasi nepaluzti,nors ir sliauzte juda pirmyn.
Kas liecia depresija ,Roberta,tai Lietuva yra mazyte rytu Europos valstybe,su atsilikusia ekonomika ir medicina.Turint interneta,galima lengvai gauti informacijos is viso pasaulio.Paskaitykit vakaru Europos ar Amerikos gydytoju patirties aprasymu.Jeigu liga nera isgydoma,tai ji ir yra ivardijama,kaip neisgydoma liga.Kas liecia pacia depresija-tai yra smegenu cheminiu procesu,hormonalines sistemos ir energijos(rytuose vadinama prana)veiklos sutrikimas.Norint isgyti,butina gydyti siuos tris.Smegenu cheminiu procesu pusiausvyra galima palaikyti vaistais,bet hormonu veikla ar tuo labiau energijos tekejimo tvarka ,yra be galo sunku itakoti.Siam reikalui zmogus turi pats ieskoti ivairiu budu ir nertis is kailio,ieskant ziniu.

Vilte

2015-05-02 06:05

labas rytas visiems, nors blogai jauciuosi, bet turiu eiti dirbti...

Roberta

2015-05-02 05:05

Esu banžius ne vienus vaistus, esu ėjus psichoterapijos.Nulis sveikų.Keleri metai. Mečiau viską. Gerai, kam padeda, kas jaučia poveikį-valio. Bet iš čia esančių pasokojimų suvokiu, kad nei velnio niekam nepadeda. Juk jei padėtų, tai ir pasakytų kas nors-va, jau esu sveikas.Manau, kad su likusiu protu ir valia, įsiklausant į kūną, sielą, ko ji nori, daryti viską reikia pačiam žmogui. Bent aš taip galvoju. Galbūt klystu, nežinau. Ištisa pramonė tų vaistų, psichologų, o realiai nematau nei vieno žmogaus tuo būdu išlipusio. Ar matėt kas realų tokį žmogų? Tik kapanojasi visi aplink -tai skęsta, tai plaukia , ir tiek su mumis:)Man gydytoja sakė-nepasveikstama nuo depresijos.O aš netikiu. Tikiu, kad rasiu atsakymus ir išeitis pati.Kartais galvoju-kad kuo labiau stengies, tuo labiau atsimuša. Gal reik nesinervuoti-yra dienų stipresnių, yra silpnesnių...prisitaikyti. Didinti aplink save lauką meilės, šilumos, darbų, malonumų.Nežinau..

SKAITYTOJA

2015-05-02 00:05

As drisciau pasiulyti per google susirinkti antypsichiatry ir paskaityti - jei neskaitot angliskai - yra rusiskai, kaip ziauriai murkdomi i visiska netiesa zmones, patiriantys krizes ar liudesi, Jusu depresija yra psichiatrijos ismislas. Sventame raste yra pasakyta - kas pasakys savo broliui, jog jis beprotis, tas amziams bus pasmerktas. Su visias mumis viskas tvarkoje - tiesiog vadinama depresija patiriantis zmogus yra jautresnis, gilesnis, dirglesnis. Bet tai - ne liga. O vaistai ziauriai zaloja visiskai sveikas smegenis. Nemanipuliuokit patys savimi ir nezaiskite bent jau savo paciu smegenimis, duodami jas rdquo;gydytirdquo;. Jos sveikos.

doppelgänger

2015-05-01 22:05

Mei

Nesirodau Skype, taip jau su manimi. Pavargus, norisi ramybės, tad dažniausiai būnu nematomas.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių