violla

2015-05-07 19:05

O žmogus nesirgęs pats depresija - negali suprasti kas tai yra. Niekaip. Bet tai ne joks prioritetas šiame forume. Beveik visi žmonės čia rašo gera intencija, norėdami pagelbėti. Taip manau, ir noriu tuo tikėti. Jau vien bendravimas čia, diskusijos, net ir giNčai - puiki psichoterapija su vilties prieskoniu:)

violla

OHO! Vienas žodis- ŠAUNU! Tik gaila, kad nespėjau parašyti atsakymo į užduotį, kiek bus vienas ir vienas. Net neabejojau, kad 1. Bet tai, pagal nežn, kelintą logikos dėsnį, metafiziką ar filosofiją. O pagal aritmetiką, aišku, kad 2 -ir taškas...
O šaunu tai, kad vyksta tokios diskusijos-grįžau po 2 dienų konferencijos ir spustėjus forumo klavišą-maloniai nustebau.:)

violla

Sutinku,kad gal daugelio mūsų depresijos užuomazgų reikia ieškoti vaikystėje,šeimoje,kuri augino. Labai svarbu,kaip augino,kiek buvai laikoma asmenybe ir kaip tvirtai jauteisi tėvų namuos.Kaip buvo bendraujama.
Bent mano,tai tikrai,taip. Todėl ir dabar,tarp manęs ir mamos -jokio ryšio nėra.
Tėvas mirė nuo IS.

viva

2015-05-07 18:05

Zinau,kad reikia kovoti, perzengti savo baimes, nugaleti nerima.Tiek daug patarimu, tiek daug iseiciu, tik gaila per silpna esu...Jau geriau visa gyvenima viltis, nei viena kart nusivilti. O nusivyliau jau ne karta.

li

2015-05-07 18:05

To guru:as ne ji o jis:)

Jeigu ligos priezastis buvo tik joga(nelabai tiketina)tai tas galejo ivykti tik tuo atveju,jei zmogui nemokant pilnai kontroliuot pranos jinai patenka i centrini kanala o veliau pradeda bastytis po visa kuna padrikai.Bet dazniausiai ligos priezasciu buna daug,zmogus iesko,lanko joga,domisi religijom tam,kad taptu lengviau gyvent,bet visur reikia labai daug palankiu salygu,norint ka-nors pasiekt.Daznai zmones iesko issigelbejimo jogoj ar religijoj jau budami gerokai iklimpe i ligas,ir veliau ligai progresuojant zmogus pradeda kaltinti ta metoda(joga ,religija),nes buvo idejes i tai visas savo viltis.Aisku,kad joga reikia daryti tik su sveika energetika,arba daryti tik lengvus pratimus(kaip manksta).Bet didziausia musu ligos priezastis yra ego,kuriame visos musu problemos.

virga

2015-05-07 17:05

pries nakti noreciau pasakyti, ir ne tik Robertai, kad tie puikus, nuostabus dalykai is tiesu yra, nors as galvojau, kad esu zuvusi, nes as net pajudet negaledavau. Nuo vaistu man buvo bloga, o man sake, kad reikia kantrybes, kad nors sesis menesius... Zodziu, kas ta praejo pats, tas supras. Uz psichoterapija nieko blogesnio nesu patyrus, kazkas viduje taip priesinosi, taip neskanu buvo, kad as jauciausi daranti kazka blogo, supratau, kad as niekad nepritapsiu prie to poziurio. O islipimas prasidejo nuo stebuklo. Pas mane atejo visai tokiu nesvarbiu reikalu seniai pamirsta drauge - net ne drauge, is keliones tokia dailininke pazistama. Kazkaip isisnekejom, as gi turejau pasakyt, kodel net atsakyt negaliu i klausimus, nes ne tingiu, o tiesiog nepajegiu, lyg as ne tam paciam kambary buciau. Tik del sunaus pajegdavau siaip taip iki vakaro istempti, kad atsigulciau. Tai ji man pasake - na ka tu ka tu, mesk tuos vaistus, mes taves nepaliksim. Nei kas tie mes, nei ka jie padarys - nezinojau. O is ryto iseinu i darba - prie duru mano dydzio popierine is kartono lele ant kilimelio stovi su, atseit, mano bruozais, bet graziai padaryta ir rankoje laiska laiko. Tam laiske parasyta - laukiam taves tokiu ir tokiu adresu 7 valanda. Nuejau, nors paeiti negalejau. Ten tokie naturalus, normalus zmones - visi jau apie mane zinojo ir kaip kokie vaikai, bet to irgi nepasakysi - surenge pasirodyma, kas ka moka: vienas man eilerasti paskyre, kitas gitara pagrojo, trecias fokusus parode. Nu, galvoju, reaguot reikia, o negaliu. Tai ir ta jie kazkaip suvoke, parveze namo - taip normaliai, sveikai ir sunui idave ju vaiku zaisliuku maisa. O is ryto virs balkono nuo stogo didziuli plakata pakabine - labas rytas, cia mes. Sunus islaukti nebegaledavo, kada su jais kur nors eisim, o jie niekur manes dvi savaites nepaleido - ir bilietai i kina, ir vakariene, ir kiekvienas vis tokiu dalyku papasakoja nuostabiu. Beveik visi prie meno, tikrai jie kitaip pasauli mato. Dabar su visais draugauju. Tikrai draugauju, nes anksciau visa trisdesimti metu net nezinojau, kas yra draugyste,,, Tik galvojau, kad zinau. Jie man buvo stebuklas. Dabar ju knygas ryju ir galiu apieiti be ju kuo puikiausiai, nes zinau, kad galiu kad ir nakti paskambint, ateis su visais vaikais, tikrai nepaliks. O guosti tarp kitko ne vienas neguode. Ir cia ne sapnas, o taip tikrai buvo. Man dabar yra geda, kad as maniau, kad galima per vaistus ir psichoterapija kazko pasiekti, Gal galima, bet tikrai ne to, Ir jei Skaitytojas elgesi kazkaip panasiai, manau, jis laimejo daugiau, negu tabletes butu dave

Anonimas

gudri laputaite ta puma------ims ir padės----

violla

Prieš perkant bet kokius rsquo;papildusrsquo; dešimt kartų gerai pagalvokit...ką čia daugiau ir pasakysi...

Roberta

Labai įdomu skaityti.Kiekvieno Jūsų pasisakyme yra tiesos, mano požiūriu. Kai man buvo blogai, aš labiausiai kabinaus į tikėjimą kažkuo kilnesniu, gražesniu,na, kad tai yra pasaulyje, į viltį,kad pagaliau baigsis kančios, nerimas, baimė, negalėjimas, kaltės jausmas, kad galėsiu mąstyti blaiviai, dirbti našiai ir kūrybingai, džiaugtis ir mylėti. Ta baisi būsena vedė prie daug ko, ėjau kelis metus pas gydytojus, kelis metus gėriau vaistus, bet negaliu tikrai pasakyti, ar jie darė blogiau, ar geriau. Bent man artimas žmogus pasakė, kad geriau man tapo, kai nustojau juos vartoti, nes tapau tiesiog natūralesnė.Taip iš šono matės:)) Na, psichoterpija man buvo nesėkminga, tik dar labiau išbalansuodavo, suteikdavo dar daugiau nerimo ir kaltės jausmo. Atrodė man, kad lyg būtų kažkokie štampai ir mane bandytų prie to pritraukti. Man reikėjo kažko aukštesnio, subtilesnio, keliančio aukštyn, suteikiančio vilties, atramos, tikėjimo. Atrodė man-aš viską iškentėsiu, kad tik žinočiau dėl ko tai. Bet kol kentėjau ir laukiau, žinojau, kad turiu iš paskutiniųjų kabintis su valios likučiais į pareigas, į žodį reikia, neapleisti darbo(ypač darbo), nepasiduoti, nes vaikai žiūrėjo į mane.O man atrodo, kad tėvai turi vaikams parodyti, kad gyvenime reikia sugebėti susidoroti su įvairiom situacijom. Gydytojai man sakė, kad nieko nebus,kad jau taip ir liks, kad yra taip ir viskas, o man atrodė-nesąmonė, aš rasiu,aš privalau. Depre atėmė daug iš manęs-valia tapo ne tokia stipri, sveikata fizinė aptrupėjo, susigadinau darbe autoritetą, nes kad ir kaip stengiaus dirbti ir neparodyti, kad sunku, bet vis vien matyti tai iš veido, laikysenos. Dažnai pagalvoju, kad visgi yra toks dalykas kaip tarsi pasislėpti po depre, nusimti atsakomybės jausmą už savo gyvenimą, apkaltinti ligą, kitus, likimą. Drąsos gal ir valios pritrūksta visgi atstovėti už save, ieškoti. Oi, nesu sveika, nesu stipri, kaip dažnai save kaltinu ir savim nusiviliu, kaip dažnai nevaldau blogos savijautos, minčių, jausmų, bet vis vien turiu kažkokios vilties, kad viskas bus gerai.Atsibundu ryte ir, atrodo, bijau gyventi, bus negerai, liūdna, sunku, nėra noro, bet sakau sakau sau-yra gerai, yra gerai, neišpindėk, nėr čia ko zysti, eik, dirbk, stenkis, nebūk nevėkšla, kas tavim pasirūpins jei ne tu pati,negalima ant kitų užsikrauti savo bėdom, pati jas prisišaukei, pati ir susitvarkyk su jom, esi atsakinga už daug ką, tai ir pirmyn.Gyvenimas gražus.Ir einu, o kur bezdėsies:))Ir randu dieną visokią-gerą, blogą, kaip mišrainę tokią:)) Žinoma, kai žmogui krizė, kai tas BUM, kaip sako Vienas, tai...tiesiog prakenti, pralauki.Inkšdavau tyliai. Man siūlė gultis į ligoninę ir t. t. Tiesiog pasiėmiau biuletenį porą kartų po porą savaičių ir...kaip ta žemė išsipūdymavau:)) reikia kartais leisti žemei pabūti be kultūrinių augalų-aparti ir nieko joje neauginti, tegu išsiguli.Atsijungi, nedirbi, negalvoji, nejauti, tik egzistuoji skausmingai ir lauki su viltim. Žinau, kad baisi depre ir kad žmogus tikrai be reikalo nelėks pas daktarus, manau, kad yra įdomesnių užsiėmimų, bet vis dėlto, be jų, dar reikia pačiam labai stengtis, jei nori visaverčio gyvenimo, o ne užsiliūliuoti, kad kažkas kitas padės. Pagelbėti kažkas gali laikinai, bet visą laiką bet kam atsibos šalia esanti auka.Tad nepasiduokim. Nėr ko kaltinti save, kad blogai jauties, ir eiti per negaliu, bet kai gerėliau, reikia ieškotis atsvaros, stiprinti nervus, kiek sugebi, keisti gyvenimą, požiūrį, spręsti problemas. kai blogai jaučiamės, visgi labai daug mąstom apie tai-kodėl taip ir tikrai anksčiau ar vėliau sumąstom, tik drąsos kartais pritrūksta gyventi, keistis. O kartais, manau, kai kuriem žmonėm tikrai yra patogu būti tuo depresiku. Manau, kad ir to yra.

virga

2015-05-07 16:05

jei galima, as savo trigrasi ikisiu. As tai jau pati sito skonio paragavusi. Ir noriu pasakyti, kad zinoma, grazus ir paguodziantys zodziai yra nepaprastai svarbus, bet vien jais is tokios bukles neislisi. Mane kaip tik ir nustebino tai, kad man viskas baigesi, as niko nebebijau, meciau vaistus ir atsiduriau LAISVEJE - tokia, kokia esu, pilna, ko gero, laiminga, kai atsirado mane suprantanciu zmoniu, bet to nelaikanciu liga. Tiesiog tas kitoks poziuris kaip tik ir istraukia. As zinau ir dar kelis atvejus, kai zmones islipo tiesiog susidure su visiskai kitokiais, bet jiems demesingais ir pagarbiais zmonemis, kurie taciau tiesiog nepripazista psichiniu ligu.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 7 ir 0 svečių