Vilte

2015-05-25 18:05

Laba vakara...ligonineje ir man buvo israse gerti truxsali.Bet sis vaistas man netiko, nes man nuo ju susiliedavovaizdas, dvejindavosi, skaudedavo akis, tai man ju ir toliau nedave gerti.DAbar parasysiu, ka raso apie truxsali-sie vaistai priklauso antipsichoziniu vaistu grupei, kitaip vadinamu neuroleptikais.Sie vaistai veikia tam tikras smegenu vietas ir padeda smegenyse atitaisyti chemine pusiausvyra, kurios sutrikimas sukelia Jusu ligos pozymius.

violla

2015-05-25 18:05

Visai susipainiojau. Ir taškas.

violla

2015-05-25 17:05

Jūs visi velnioniškai teisūs. Ir ne. O kodėl-nežinau...gal tik šiandien, kai nebegaliu net iliuzijų medį pasodinti...Būna. Tikiu, kad dar praeis. Buvę...
Ačiū visiems, kas manęs link, parašėte. Juk aplink bevaikščiojantiems nepasakosi, nesupras...juk temperatūros neturiu:)..O taip reikia žodžio. Galiausia, bet kokio, netgi, su moralo prieskoniu. Ačiū.

Roberta

2015-05-25 16:05

Baikim aiškintis ir pyktis-tai tikra nesąmonė:(Pas mus palijo, bet aš dar nepasėjau agurkų, mat buvo per sausa, o dabar per šlapia:)))

Leta

2015-05-25 15:05

Sveiki,
Peerskaičiau, kas čia vyko. Būtų aiškiau, jei visi pasirašinėtų tik vienu vardu. O per tuos anonimus nesupratau, kas su kuo diskutuoja. Aš prisirišau prie senų pažįstamų ir viena ar ar kita jų frazė man nieko nereiškia. Nemanau, kad guru pasakė ką nor įžeidžiančio apie intelektualus, nors save laikau arčiau intelektualų negu kvailių. Bet jei jums atrodo kitaip, tiek tos bėdos... Man svarbiausia, kad atsirastų nors koks prieauglis mūsų susiįnekėjime. Manau, kad depresijos kankinamiems žmonėms reikia iš naujo mokytis bendrauti su žmonėmis, nes kažkur tai yra spragų. Šitas forumas gali pasitarnauti kaip tokio mokymosi vieta. Kiekvieno reikalas, kiek sugebėsim pasinaudoti.
Roberta, gerbiu tavo pastangas nepasiduoti nerimui (nežinau kaip tiksliau apibūdint problemas, su kuriom tu susiduri), tačiau kategoriškai nesutinku, kad visada žmogus yra pats kaltas. Na kas čia per kalimas savęs ir mūsų visų prie kryžiaus? Kas čia tokia per kaltė? Maždaug suprantu, ką tu nori pasakyti, bet tik maždaug. Ir tu nekalta, ir aš, ir Violla ir visi visi. Tai reiktų vadinti kitaip. Gal mes ne viską padarėm, kad pasveiktume, bet norint padaryti, reikia suprasti ką padaryti.

Roberta

2015-05-25 14:05

o kas ta sunki? Nežinau-esu porą kartų ėmus biuletenį, sakė gult į ligoninę. Jei imčiau ir paleisčiau viską pasroviui, gal taip ir nuslysčiau į sunkią. Kiek kartų galvota, kad gyvent nebenoriu ir t. t. manau, kol mąstom, reikia judėt, keist save, ieškot. Įsitikinau pakankamai, kad nieks kits nepadės, jei pati sau ne.nežinau, gal ir būna stebuklų arba kažkas paveikia žmones teigiamai, o gal savaime išslysta į šviesą, bet dauguma arba toliau skendi, arba kapanojas, kol sumuša kaip ta varlė sviestą.Gal depresija yra labirintas. Pagaliau randi išeitį.esu įsitikunus, kad jei žmogui negerai-jis pats kaltas. Jo požiūris, nuostata į gyvenimą. Būna, kad bijom ką pajudinti arba nežinom į kurią pusę pajudinti. Nežinau ir aš...

Roberta

2015-05-25 13:05

Naudojau truksali. Nežinau. Na, gal ir geriau miegodavau, nuimdavo nerimą prieš miegą. Paskui kartą mečiau, tai labai prastai jaučiaus, galvojau, kad stogas važiuoja. Nevartojau daug vaistų, bet ir tai nenoriu jų, kažkaip norisi blaivios galvos. Dabar jaučiu be vaistų didesnį nerimą, bet nevartoju. Kas iš jų. Bandau kitom priemonėm save nuraminti.viena jų-kuo daugiau dirbti, tada jaučiuos ne veltui nugyvenusi dieną, o be to-pavargstu ir krentu tada. Tėvas Stanislovas visus depresuojančius, alkoholikus gydė darbo terapija. Žinau, kad neturiu teisės depresuoti. Yra kam blogiau.O kas būtų su manim, jei sussirgčiau vėžiu ar mirtų mylimas žmogus. kas tada?manau, kad tos depresijos ir iš ego kyla, per daug apie save galvojam. Reikia apie kitus pagalvoti, stengtis jiems pagelbėti, apie Dievą.Viena močiutė sakė, kad gyvenimo prasmė-garbinti dievą, jam dirbti, viską aukoti. O kai mes neturim nieko aukštesnio, tai ir knaisiojamės po save, neturim aukštesnių tiklsų.Dar depresuoti ir laiko reik turėti:) kai esi užimta, kai reik šeimai pinigus uždirbti, turi begales pareigų-tiesiog nėr kada, tik leki ir tiek. Ir tada toks džiaugsmas, kai ramiai atsikvepi -atsisedi ir pažiūri į debesis ar įkrenti į lovą su gera knyga.Bet, prisipažinsiu-sunku paleisti rūpesčius ir nuovargį, atsiduoti tikram atsiplaidavimui, o tada ir mintys depresyvios kyla. Mokėti pailsėti iš tikro-štai ką reikia išmokti.Pilsėti nuo veiklos, rūpesčių, minčių, jausmų. Patirti tam tikrą tuštumą.labai gerai pailsina juokas, gera muzika, giesmės, tyla, gamta.Gal tai būtų mūsų vaistai.Čia man taip atrodo, aš taip va garsiai(t. y. rašytinai:)) galvoju, bet kur ta tiesa, aš nežinau.Dirbu va rašto darbą, klausau ausinuke klasikos...

violla

2015-05-25 11:05

Kiek gi, galima dar jai, depresijai, zaidimu prigalvot, kad nuzaisti. Isseko mano fantazija: pazaidzia, patyli ir vel- ne tas...

violla

2015-05-25 11:05

Ir as jau nezinau ka daryt...Susireiksminsiu. Pagailesiu saves. Nes - susipainiojau visai...jei kas ieskosit- as ten...duobej, o toj duobej dar viena duobe...pavargau, gal ir nesikapstysiu. Zmones nepades, nes nesupras tokios ligos, juk net temperaturos nera...Nebent, pro sal eis koks geras rsquo;asiliukasrsquo; ir paduos ranka...Grazus buvo tie sovietiniai multikai..

Anonimas

2015-05-25 10:05

GAL TU TIKRA FILOLOGE/??? MATOSI NES RACIONALAUS MASTYMO NERA O EMOCIJU JUROS. HM--- KAS MATIEKOS NEIKERTA TINKA I FIL. NE BERNA GINK O BERNA NELAIKYK UZ GRYBA. XANAA.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 7 ir 0 svečių