aistė

2015-10-05 10:10

Numanau, kad man liga prasidejo dar vidurinej, rdquo; kaip rasote, kad slubuojate vis labiau ir labiaurdquo;, tai man buvo panasiai, klasiokai sakydavo, kad as is mandrumo taip maivausi, mama irgi net nepagalvojo, kad cia liga.As susitaikiau su tuo nuovargiu, galvodavau, kad gal kokia neuroze, net pas psihiatra buvau. O jie juk antidepresantus i kaire ir i desine skiria, tai ir uzrase, kad dipresija. Paskui akis viena blogai rode, ausys-otitas. Pries keturis menesius padare MR ir nustate sia baisybe ir dar antrine progresuojanti.O remesi tuo, kad man mokykloj jau buvo blogai. Tai va, dabar gaunu vaistus ir pirmakart po keleriu metu, kai vis bogejo ir blogejo jauciuosi puikiai. tai nezinau gerbiami anonimai ar mane taip jau butina nusodinti, kad bus blogai ir taip t.t. Ligos eiga individuali.yra atveju, kai zmones pasveikdavo, o medicina net nezino nuo ko ir yra atveju, kai zmogus per kelis menesius pasodinamas i vezimeli.

rasa

2015-10-04 18:10

Mantai vaistai manau padeda, nes kai pradejau leistis, tai keturis metus jokiu paumejimu nebuvo iki dabar, nes prasidejo ausu uzdegimas, o nuo jo net puse veido suparalyzavo, bet laimei viska atstate, dabar ruosiusi i sanatorija, tai pasilepinsiu proceduromis ir tikiuosi isvis viskas bus gerai :)

aistė

2015-10-03 17:10

Jie patys nelebai zino kokia ten forma, tiesiog tu taip nupasakojai(anela) Nes tik remiantis paciento pasakojimu nustatoma liga.O ilysti i smegenis, beveik neimanoma. Net MR tik seseliu zaismas. Svarbu kaip tu pati jautiesi. O del euforijos man jos nera, tiesiog, jeigu vaisyus anksciau, buciau gavusi, buciau isilaikiusi egzus bakalauro. Siuo metu l. gerai jauciuosi, net galiu mokytis. beja, man is pradziu parase antrine progresuojancia. Gerai, kad vienas l.geras gydytojas pasake,kad as negausiu vaistu, o tai bus man sakes. va taip. tai tik mano istorija, esu dar jauna ir nezinau kaip pasisuks gyvenimas.

aistė

2015-10-03 10:10

Kaip tu, Rasa, jautiesi, ar vaistai padeda?As tai nuo kiekvienos injekcijos jauciuosi vis geriau ir geriau ir tikiu, kad viskas bus gerai. Skaiciau foruma, nuostaba kelia kai kurie komentarai del vaistu. pavyzdziui as, neisivaizduoju kas man butu be ju, nes jauciuosi sveika

rasa

2015-09-28 18:09

leidziuosi avonexa jau gal kokie 4 metai jau, bet tas salutinis vis dar yra man, bet nelabai as kreipiu demesi i tai :) svarbiausia paumejimu sumazejo, nes tiek pat laiko ir paumejimu nebuvo iki dabar

ONUTE

2015-09-28 14:09

dėkui už patarima,bet žinok tikrai ne mėšlungis,šita mėšlungio jausma manau žinome visi,o čia būna toks nevalingas traukulys ,kuris kerta kažkaip nuo stubro,esu skaičiusi kad jeigu daeina iki to kad išmeta sedint iš fotelio ar lovos tai tada perpjauna kažkokį nerva tada nemeto,man kolkas ,kad jau mestų su jega buvo tik pora kartų per 16 metų,iškritus nebuvau bet ne daug trūko,šita visa galima paskaityti knygoje GYVENIMAS SERGANT IŠSĖTINE SKLEROZE 36 pusl.hirurginės priemones,toje knygoje yra daug informacijos,kurios ne visi ir mūsų medikai žino,bent aš ta patyriau kai pasakydavau kas darosi sako negali taip būti ,pasiskaitau knygoje ir nesistengiu jiems įrodineti ,kad taip būna,svarbu žinau pati nuo ko ir kas...

aistė

2015-09-27 19:09

As tai leidziuosi rebifa. Tai i savaite tris kartus.Kai leidausi i slauni tai ne kas buvo, nes guzai kazkokie.Tai dabar i vidine slaunies puse.Dar leidausi i pilva,tai labai greitai uzgydavo, bet pasalinis poveikis dar didesnis budavo.Parasykite jau kiek laiko leidziates vaistus.As tai dar tik pradejau, menuo.Jauciu poveiki, nes dabar esu pilna jegu ir tarsi visai sveika.Gal tai tik vizija?

rasa

2015-09-27 10:09

na cia kiekvienam individualiai, renkames sau geriausia varianta :)

Vilte

2015-09-27 08:09

Žinoma, paracetamolis nėra gerai, bet be jo, kad ir leisiesi dieną kils temperatūra. Be to nuo kt. vaistų inkstai ir kepenys taip pat kenčia.Reikia rinktis... Aš leidžiuosi avonex, tai per sav. 1 kartą geriu paracetamolį, bandžiau kartą neišgerti, tai sukilo tokia temp., kad nenoriu daugiau eksperimentuoti be vaistų

aistė

2015-09-27 08:09

Betgi nuo paracitamolio gali kepenys neatlaikyti?As stengiuosi vaistu negerti ir kankinuosi ilga laika.Dabar pabandysiu leistis diena ir paziuresiu kas is to iseis.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių