2015-10-12 07:10
Kad mūsų liga aplinkiniams yra rsquo;pievosrsquo;, tai faktas. Iš tikrųjų, mes esame vieni su savo problema. Aš nekalbu apie išimtis, kurios visada egzistuoja. Bet, dažniausia, galime atsiremti tik į sieną...o kai ir jos nėra, privalome remtis į save. Paskutiniu metu, aš dažnai pakalbinu savo pašnekovus depresijos tema, neįvardindama, kad pati ja sergu. Yra šioks toks pažangos ar supratimo žingsnelis į priekį, bet jis toks mažas, kad mes jo pajusti negalime. Dažnas paneigia šia ligą, kaip tokią beesančią, arba apkaltina, tiesiog, tingėjimu, patogumu ir...taškas. Lieki rsquo;nuginkluotasrsquo; ir pamatai, kad visai beprasmiška ką nors aiškinti. Belieka tik dar labiau pasislėpti.
Ką jau kalbėti apie aplinką, kai mes patys dažnai tarpusavyje nesusikalbam: žeidžiam, kandam, kaltinam. Nuo čia ir reikėtų pradėti. Pradžia yra seniai. Bet neišgryninta ir ne iki galo nuoširdi.
Nemanykime esą nekviesti svečiai išimčių puotoje. Sėskimės į mums skirtas vietas...kokia išimtis bebūtų. O gal išganinga? Tikėkimės.
O prie kiekvieno bendro stalo uždekime žvakę-kad būtų kur sušilti...
Prisiminiau, kad kažkada Leta citavo žodžius, kuriuos šiek tiek perfrazuosiu: vietoj sienų statykime tiltus...jų konstrukcija, iš esmės, yra stipresnė...Turėsime kur atsiremti.
Toks mano būtų šiandienos Rožinis...