albertas

2015-10-12 17:10

Nu ne Jura man vaizduotes netruksta,as net zinau kaip tu atrodai,as buvau prie juros:)

Sigita

2015-10-12 16:10

sveiki, norejau paklausti, ar kam nors yra buve kad isgerus prednisolono pasidaro blogiau....

daiva

2015-10-12 15:10

Dziugu, kad siandien diskusijose tiek optimizmo, vilciu. O dabar trumpai apie maista. Kiekvienam asmeniui, serganciam IS, skirtingi ligos simptomai. Kazkas itaria, kad padejo dietos, bet... Kasmet lankausi Lietuvos IS seminaruose Palangoje. Cia medikai pateikia gydymo naujoves, patarimus. Gydytojas Jagorovas kalbejo apie mityba. Pasak jo, valgyti reikia pilnaverti maista, juk papildai nera naturalus.Jokiu budu neatsisakyti zuvies, turincios daug fosforo, mesos - gelezies saltinio. Butinos darzoves. Tik ivairius limonadus uzdraude. Tad valgykim viska,tik su saiku!:)

Vytas

2015-10-12 12:10

Daina, viskas ci9a labai saunu ( ka sakei), bet yra vienas bet...O jeigu pas ji nebutu seimos ir ji paliktu vienintelis likes draugas ( mergina) ir idomu ka tokioje situacijoje jis darytu. ir be to viso - jei pas ji butu fizinis darbas, ar ji neisvarytu is darbo ...... labai abejoju.Dar "maloniai palinketu gyditis nuo narkomanijos ir t.t. Toks jau tas Lietuviskas "mentalitetas" mums, sergantiems sia liga.
Tiesa labai dziugu, kad jis turi tokia paramja ir turi tokia pagalba (moraline) ...Dziugu, kad ne visi linke tik juoktis ir SMERKTI.
Duok diev jums ( ir mums) stiprybes ir kantrybes,

daina

2015-10-12 12:10

Sveiki visi!
Nors yra toks juokas: sveiku nera, yra tik ne iki galo istirti:)
Taigi as asmeniskai ne IS sergu ir sioje skiltyje galiu kalbeti tik apie savo Teva.
Jam jau 67 m. IS diagnozuota daugiau nei pries 10 m. Analizuodamas savo jaunyste ir velesnius metus jis atseka simptomus, kurie budingi IS. Bet niekada nekreipe demesio i jokius savo negalavimus.
Savo laiku buvo Lietuvos dviraciu sporto meistras (susirges, vilkdamas kojas nepasidave net ir sioje srityje - prisirise koja prie pedalo vazinejo:)) Seimoje mes buvome 4 vaikai. Jis dirbo statybos valdybos virsininku. Puse miesto stovi jo deka:) Jo gyvenimas buvo ypatingai aktyvus - ir darbo prasme, ir laisvalaikio (ne be gausybes litru alkoholio:)
Deja likimas nepagailejo ir nelaimiu - zuvo mano brolis, jo sunus...po to jo brolis...po to jo patevis... ir... Prasidejo ligonines...
Niekas manes neitikins, kad liga butu pasireiskusi taip pat, net jeigu ir nebutu buve laidotuviu, nes:
net ir dabar, kai jau invalido vezimelis geriausia judejimo priemone, kai slapimo kateteris, sauskelnes eiline kasdienybe, kai nuo vaiksciojimo keturiomis atsiveria zaizdos ant keliu...JEIGU gera nuotaika - jis gali kalnus nuversti:)
Musu seima stebisi, kaip TOKS neigalus zmogus gali TIEK nuveikti. Ka kalbeti apie mus jaunuolius, kurie bijom virsuneje vysnias nuskinti, jeigu keturiom vaiksciojantis zmogus sodyboje siferiu stogus apdengia pats:)

Tad salia visu vartojamu vaistu linkiu visiems kuo daugiau geru emociju!!!

Beje,ju nieks veltui nedalina! Cia taip pat reikia pasistengti ir patiems! Stiprybes Jums visiems: sergantiems ir slaugantiems.

reda

2015-10-12 11:10

Aš esu tas bandomasis triušis, bet dėl to aš nei kiek nesijaudinu nes mane kas nėnesį apžiūri geriausi Šiaulių neurologai, visi tyrimai daromi ne lietuvoj, vaistų šalutinio poveikio nejaučiu. Aš esu labai patenkinta, kad patekau i šį eksperimentą, vien dėl to, kad esu prižiūrėta ir apžiūrėta. Vaistus geriu 2 mėnesius.

albertas

2015-10-12 11:10

nusivylusios namu seimininkes,tai ir kas cia tykras...isiznybkit,tik po testo manes nekaltinkit,as nekaltas...:) nusibodau as jums (bet siuo metu velniskai nuobodu.ateis draugas atnes tvarkyti telefonus,tada busiu nuobodziai uzsiemes keleta valandu :)

virgis

2015-10-12 10:10

Šaunu, kad po truputį vystosi IS forumas. Daiva šaunuolė, kad nepraranda optimizmo, Apos vyrui pasisekė, kad turi ją. Mindaugui patarčiau susidomėti ne tokiu aktyviu sportu. Aš irgi aktyviai sportavau, o dabar nusipirkau gera dviratį, važinėju, būnu gamtoj, mieste - smagu. Norėčiau informacijos: kaip efektyvus yra interferonas, koks sveikiausias maistas sergantiems IS, ar iš diskutuojančių yra vilniečių ir kaip vertinat įvairias IS sergančių sąjungas ar organizacijas. Dėkui.
P.S. čia aš tas, kuris pradžioj buvau liūdnas, bet bandau atsistot.

Dovil

2015-10-12 09:10

Norejau pasidomet: kokie atsiliepimai apie gyd. A.Macioni.

albertas

2015-10-12 08:10

jura,o gal tai mes :)xaxaxa

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 10 ir 0 svečių