Roberta

2015-10-13 11:10

Na taip, guru, sutinku.Ir su Maja sutinku. Iš dalies. Nes kartais depresija atsiranda ir iš begalinio rūpinimosi kitais, pamirštant save.

Maja

2015-10-13 10:10

Man atrodo, kad depresija atsiranda dėl to, kad žmogus daugiau nei reikia galvoja apie save, savo problemas ir apie tai, kaip jis atrodo kitiems. Jis bijo būti nepriimtas ir nesuprastas. Dėl to knaisiojasi savyje be galo ir be krašto. Jam taip labai reikia kitų žmonių paramos, kad jis pasiryžęs dėl to aukoti savo asmeninę laisvę, atsisako savo svajonių.O paskui labai gailisi savęs...Man patiko,kažkur perskaityta mintis, kad žmogus savo vidumi tampa vis skurdesnis, jei jis koncentruojas tik į save, ir atvirkščiai- kuo daugiau dėmesio jis skiria aplinkiniams,kuriuos myli, veiklai, kurią mėgsta,savo finansinių, sveikatos ir kitų problemų sprendimui ,tuo greičiau jis dvasiškai sustiprėja, subęsta, išauga savo ir kitų žmonių akyse.

Leta

2015-10-13 06:10

Darau pauzę virtualiam bendravimui, visiems sėkmės

Roberta

2015-10-13 04:10

Yra tokia knyga raudona ir neplona, lyg rdquo;Depresijos gydymo 5 raktairdquo; ar kaip ten panašiai vadinas, labai nebloga, paskaityk. Ką aš žinau, gal klystu, bet manau, kad be mūsų pačių pastangų liga nepasitrauks, o tam reikia valios kai ką vykdyti. Toj knygoj yra konkretūs patarimai, užduotys ir t.t. Žinoma, nieks nenori tų užduočių, norisi, kad savaime kažkas vyktų, kad nereiktų prie to reikalo dirbti, stengtis, keistis. Kai sergi, labai sunku nepasiduoti, kai ką padaryti konkrečiai, tačiau, be to, manau, nieko gero nebus, tik dejavimaisi ir godojimaisi:))O vežimas nepajudės iš vietos. pvz., žmogus serga vėžiu, tai žino, kad reikia švitintis, gerti vaistus, valgyti tą ir tą, susitaikyti su tuo, ko nebegali pakeisti, bandyti stiprinti organizmą, atlikti tam tikrus dėl savo sveikatos veiksmus. Taip ir su depre ar alkoholizmu, cukralige ir t. t., yra tam tikri dalykai, ką privalai padaryti, jei nori dar gyventi. ne vegetuoti, ne egzistuoti, o gyventi pilnavertiškai kiek įmanoma. Tai be galo sunku. taip norėtųsi tos teigiamos motyvacijos savaiminės, bet jos, deja, sergantiems depresija, nėra beveik. Nieko nesinori, valdo savigaila, bejėgystė, nėr energijos, jokių pojūčių, nebent tuštuma ir liūdesys juodas, skausmas. bet ir tokiom sąlygom, man regis, PRIVALAI daryti tą ir tą, elgtis taip ir taip. Nes pražūsi arba gyvenimas bus tik muilinas vegetavimas be polėkių, be energijos, be jausmo, kad esi vertingas, reikalingas, kad Gali. galia bus atiduota Kažkam nežinia kam, o esi tik lapelis rudeninis - kur vėjas neš, ten nuskrisi nugeltęs ir numiręs dvasia, o paskui ir supusi kur patvory. Liūdesys tik poezijoje yra gražu, realiam gyvenime reikia žmogaus veikiančio, jaučiančio, gyvenančio. Man taip atrodo. Bet žiauriai sunku taip save išprievartauti gyvenimui, ką aš darau pvz.:)) Bet bent jau man būna taip - nėr jėgų, nieko nenoriu, bet vis tiek prisiverčiu daryti, bendrauti, veikti, o tada ir šiek tiek prisipildo indas, tampu smagesnė, veiklesnė, negraužia sąžinė, kad bevertiškas mano buvimas.Bent jau stengiuos netapti kam našta - kitam žmogui ar visuomenei. Mano tokia politika:))

zunda

2015-10-12 20:10

Smagu paplepeti, bet jau pavargau, teks eit i lova ir paziuret ka ten tv rodo. Iki.

zunda

Ruoskis moraliskai buti dieduku :)))))

doppelgänger

Keliausiu jau, įsirašiau Larso von Triero rdquo;Antihristąrdquo;, žadu pažiūrėt prieš miegą, iki.

zunda

Kai pralenks tave, tada tu is jos pasimokysi, taip ir praeis laikas, o paskui jau kavalierius teks vaikyti :)))

zunda

Teks ir tau prisiminti savaja paauglyste, kaip atrode, kad viskas zinoma ir kokie tie tevai atsilike nuo gyvenimo, nieko nesupranta :)

zunda

Tur but per daug asmeniskas klausimas, atsiprasau.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių