dana

2015-02-16 13:02

zaviuosi jumis,kurios pasiryzusios gimdyti,as pirma dukrele praradau,buvo 6men persileidimas,mano diagnz.buvo encefalitas,po 2 metu susilaukiau vel dukrytes,kai jai buvo 3 men del koju tirpimu patekau i ligonine,aciu mamai tuomet,kol gryzau ji ja augino,tada gavau 2 gr ir diagnozavo IS ,po 1m 2 men mane suparalyziavo,ligoninej mane slauge tai vyras ,tai tetis,galejau judinti rankas ir galva,dukrele vel augino mama,augino 6 men,kol sustiprejau,ir galejau paeiti ,buvo lb.skaudu,nes turejau daug planu,svajoniu kaip ja auginsiu ir ka veiksim, antrovaikotaip ir nepasi ryzau tureti,savo jegomis nepasitikejau,o ir vyras po to pradejo lb.gerti.Dabar dukrai 18m,vyras 4m kaip nebegeria,as dar vis vaikstau ir neblogai jauciuosi,bet kai viska apsvarstau,nezinau ka buciau dariusi be tevu pagalbos.Nieko nenorejau is jusu gasdinti,tik norejau pasidalinti savo isgyvenimais.Kas buvo man nereiskia kad bus ir kitam.Linkiu besilaukiancioms stiprybes ir viso ko geriausio.

lina

2015-02-16 12:02

Ne visiems vienodai.As irgi nezinojau,kad sergu,pagimdziau ir tik uz 5 metu suzinojau,kad sergu iS. Po gimdymo man pripazino ir depresija, ir tingejima,bei nemokejima rupintis savo vaikais(anyta).Niekas nezino kaip musu liga eis toliau todel teigti,kad nestumas padeda svelniai tariant yra neismanymas.Dar yra nuomoniu,kad vaikas gali susirgti IS(paveldimumas ),jus galite po gimdymo nepakilti is patalo.Bet dar gali buti-viskas super.As pavz.nesigailiu,kad turiu du puikius vaikus,bet reklamuoti nestumo nesiryztu,jums rinktis

aistė

2015-02-16 11:02

Stai sis pastebejimas mane ir sustabdo. Aisku noriu vaiko,bet vaikas juk ne zaisliukas.O kaip pagalvoju,kad jis tures nesveika mama tai ir stop sau pasakau.Beja,as irgi turejau vaikina,tiksliau gyvenimo drauga,kai man diagnozavo IS.Jis tuomet tik paklause kokia tai liga.Viskas lyg ir buvo OK,bet netrukus paapuste padus ir dingo.Matyt pasiskaite apie sia liga.dabar as neturiu nieko ir nesigailiu.Nes tik tikrieji draugai islieka

Alge

2015-02-16 11:02

Mergaitės mielos, būsimos mamos, galiu tik tiek pasakyti, kad gimdžiau nežinodama apie ligą, o vėliau girdėjau ne kartą, kad nėštumas pagerina sergančių sveikatą. Žinom visi, kad teigiamos emocijos pagerina sveikatą, o vaikučio laukimas nuo mylimo žmogaus - manau, kad pati teigiamiausia emocija. Gimdykit, pasiklaiukit Dievo pagalba. Tik svarbu, kad šalia būtų TIKRAS žmogus, kuris ir džiaugsme, ir varge NIEKADA neišduos . Linkiu Jums visoms to, nebijokit, rizikuokit, juk dėl didžiausio pasaulio stebuklo rizikuoti verta!

alius

2015-02-16 07:02

ir vel as ikisu savo trigrasi nieko doro apie moteriskus reikalus neismanydamas. Betgi man atrodo ziauru serganciajai gimdyti,kita vertus,ji pati turi nuspresti ar sugebes uzauginti vaikeli.Reikia nepamirsti,kad sutuoktiniai labai daznai dingsta kaip visu smarkumu pasirodo liga,nors gal ir yra retu isimciu...Palieku atvira klausima.

lina

2015-02-15 16:02

Tikiuosi ir to linkiu,kad viskas butu labai gerai.O dabar reikia ziureti saves.SVARBIAUSIA nesinervinti.Kad ir kas ka kalbetu,bet as esu tvirtai isitikinusi kad paumejimai pasidaro nuo stresu,arba persalimu.As sergu seniai ir man visuomet po pergyvenimu ir stresu ivykdavo paumejimai.Pati turiu du vaikus,jau beveik suaugusius.Juos pagimdziau nezinodama,kad jau sergu ir dabar esu laiminga,kad turiu seima.

Vytas

2015-02-14 19:02

Visiems labas vakaras!!! Kas liecia priezasties del ko susergama - manau, kad nervinis pagrindas- pati pagrindine priezastis tai istikro:)...deja, tai sieju su savo vaikyste...buvo svelnisi tariant nuostabiai siaubingas pragaras ir t.t.
Na, dabar ziurim ka turim:)
Niekis - reikia gyventi toliau ir laukti:)

mary

2015-02-13 13:02

Man liga diagnozuota jau beveik 20 metu.Visko buvo per ta laikotarpi ir nepaejimo, ir apakimo.Savaime suprantama, kad vaistu(interferonu) neskyre, nes susirgau dar sovietmeciu. Dabar ginuosi kaip iseina.Geriu papildus visokius,darau plazmoparezes ir stengiuosi, kad emocijos butu teigiamos.

aistė

2015-02-12 19:02

Didziule dilema ir man,nes as labai noriu tureti vaiku,o leidziuosi rebifa.Labai jis man padeda,todel as ko gero nesirysciau nutraukti vaistus ir susilaukti maziulelio.nors ka as cia kalbu,as net netekejusi ir neseniai degnozuota liga ne metu nera

dana

2015-02-12 17:02

saunuolis,reikia savimi rupintis.Nuo 1dienio iki 5dienio 9 val ryto per 1 rusijos kanala rodo laida Malachov+,temos lb ivairios,kaip padeti sau naturaliomis priemonemis,gal kada kalbes ir apie venu ligas,gal ka nors ir sau pritaikysi Juliau.Manau kad kiekvienas toj laidoj rastu sau naudingu patarimu.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių