2015-06-01 16:06
Suprantat, lyg ir iseina, kad as tureciau buti tevui dekingas uz jo mirti. Gal taip ir yra - ji tada ne siaip mirtis, o mirtis, turinti prasme. Tik ziauru taip sakyti, kad dekingas. Aisku, taip nera. Bet ka as noriu is viso to pasakyti: jei mus gali taip supurtyti netektis, kurios jau niekaip nebeatstatysi, tai kokia as pats sau isvada padariau? Kodel reikia jos laukti? Kodel mes tokie sentimentaliai ziaurus, ir mete viska galim ateiti tik i laidotuves? Juk kol gyvas zmogus, turiu galvoje savo atveji, tai to demesio ir to begalinio atsidavimo neparodom, o paskui? Paskui kai susivokiam, ko netekom. Nu gerai, as supratau, kad jis jau to nepamatys, kaip as islipsiu. Bet as pats sau pagalvojau, kad jis vis tiek BUTU laimingas, jei as del jo iveikciau. Geriems dalykams niekada nevelu sakyti yes. Nezinau kodel, bet mane paskatino kazkoks, atsiprasant, jei nepagalvosit, kad giriuosi, padorumas parasyti. Kiekvienas turi del ko, tik nevertina, kol turi, tegul tai ir labai kol kas atrodo nereiksmingas dalykas. Ir dar - as nezinau kodel, bet man, kai as skaiciau pasisakymus, atrodo, kad Artas turi labai realu sansa, kad jis taip arti finiso. Gal pats dar nedristi sau pripazinti. Man irgi is pradziu taip buvo, as ir pasiryzau, ir nepajegiau vienu ir tuo paciu metu, kol nusprendziau, kad tegul ta depresija su visa panika geriau mane pribaigia, bet as vis tiek jai sakysiu - eik sikt, manes jus nebedominat. Ir manes tikrai nedomina, pavyzdziui, kas bus. Ko as turiu sukti galva - uzeis, neuzeis? Mane domina, kaip pasakyti kitam zmogui, kad kazkas, kas mumyse is tikruju yra zmogiska, yra labai galinga jega. Tai ir sakau: yra ta jega ir jokie vaistai bent jau manes prie to net nepriartino. As ju prisitrucines, aisku, jausdavausi ramesnis, bet ten buvau ne as. Ir dar ka pasakysiu. As anksciau irgi buvau rdquo;gudrusrdquo;: prisiskaiciau apie psichika tiek, kad per gyvenima tiek neskaiciau. O kai po truputi isivadavau nuo to psichologinio leksikono, visu stresoriu, mechanizmu - tarsi placiau ir laisviau atsikvepiau. Nes buvau pasidares toks rdquo;specasrdquo;: kai kas ka nors pasako, as jau sau isiaiskinu - aha, jis racionalizuoja, reiskia, taiko gynybos mechanizma ir panasiai. O dabar as girdziu, ka man zmogus sako, nes as nebekreipiu demesio, kaip sukasi jo masinos varzteliai. Nu, vieno - vienaip, kito kitaip. Kai sita zodyna pasalinua, zmogus man vel kaip zmogus pasirode. Na, darsyk sekmes. Artai, tu gali!