Budama dvyliktoje klaseje per kuno kulturos pamoka patyriau trauma is skausmo net nualpau. Mokytojai sugebejo mane apsaukti, kad turbut rytais nieko nevalgau arba esu nescia. Taciau, jauciau siaubinga skausma, nebegalejau paeiti, tad paskambinau mamai i namus, kad atvaziuotu manes pasiimti is mokyklos. Mama mane isvydusi iskart isveze i ligonine. Daktarai pasake, kad man turbut raumens patempimas ir liepe nueiti pas seimos daktare. Pagulejau savaite lovoje. Taciau, vis mausdavo rankas, kojas, visa juosmeni. Pasikeitus seimos daktarei patekau pas labai nemalonia daktare, kuri mane labai apsauke, kad esu melage, kad tokiame amziuje tokiu skausmu nebuna ir, kad geriau pas ginekologa uzsirasyciau. Labai uzpykau ir isizeidziau, tad pakeiciau poliklinika. Pakliuvusi i nauja poliklinika issiprasiau siuntimo pas neurologa. Pakliuvau pas garbaus amziaus daktare, kuri is kart man pasake:rdquo;- Tau tik 19 metu ir tau tokie skausmai? Kuo greiciau eik darytis magnetinio rezonanso!!rdquo; Po tyrimo paaiskejo, kad turiu juosmens dalyje disko isvarza. Veliau apsilankiau pas neurochirurga, pasake, kad isvarza spaudzia desines puses nervus. Veliau vel perejau dar i kita poliklinika, nes ankstesneje pasake, kad neturi galimybes skirti reabilitacija, nes nera vietu. Naujojoje poliklinikoje vel perejau per visus daktarus, israse reabilitacija, makstas ir masazus. Siuo metu yra praeje pusantru metu po traumos. Labai suagausi, nieko nekeliu, darau makstas, plaukioju, ilsiuosi, nusipirkau nauja lova. Kartais net pamirstu, kad man kazkas negerai, taciau vos tik kazka sunkaus pakeliu ar per daug padirbu pradeda mausti nugara. Daktarai liepe saugotis, o jeigu bus pablogejimas vel reabilitacija arba operacija. Man dabar yra 20 metu ir kaip apmaudu, kas turiu kesti tokius skausmus. Labai bijau del ateities, juk reikes auginti vaikus ir dirbti. Jau dabar izengus i kabineta visi daktarai sako :rdquo; Jus gal sumaisete kabinetus?rdquo;, o zmones laukiamaja vis teiraujasi:rdquo;- Ka tokia grazi, jauna panele veikia prie siu duru?rdquo;.
Visiems linkiu sveikatos!