2015-02-25 19:02
Yra du skirtingi dalykai:pirma,tai kai jus rupinates zmogumi,kuris ir be jusu rupescio puikiai apsieitu,bet jus vis rupinates juo,tuo uzkraudami sau dar dideesne nasta .Tuo tarpu zmogus,kuriuo nuolatos rupinimasi praranda bet kokia galimybe ir sugebejima kovoti paciam ir tampa tarsi tranas.
Visai kas kita yra rupintis zmogum,kuriam is tiesu to rupescio reikia (del ligos ar kitu atveju).Neretai zmones rupinasi del to paties savojo ego.Tai daroma del akiu arba tam,kad galetumem vadinti save geru zmogumi(kai tuo tarpu aplink visi velniai..)).Bet kokiu atveju viskas gryzta bumerangu,todel neverta galvoti apie momentini atpilda,jis ateina dazniausia,kai mes pamirstam ,kuo esam padeje kazkam kazkada.
As ne apie tai..
Tu Leta paminejai retenybe zmoniu,kurie sugebejo isvystyti savaja nuomone ir stengiasi nepriklausyti nuo aplinkos stereotipu.Tai yra labai svarbu..
Visi zmones manau nors karta gyvenime budami su savimi paklausia:kas esu as,is kur as,kur as einu.Tas momentas yra labai svarbus zmogui,nes tokiais momentais imanomas luzis mastyme ir gyvensenoj.Nei televizoriu,nei laikrasciai,nei knygos ,nei aplinkiniai negali atsakyt tau i si klausima,nes jis atrodo per sunkus.
Yra viena budistine praktika,kai zmogus budamas vienas iesko as buvimo vietos.Jis klausia saves :as kunas,ar kunas yra mano?As protas ar protas yra mano?As kraujas ar kraujas yra mano?
Norint pamatyt save,reikia ziureti i save o ne aplink.Norint suprast save,reikia klausyt ir stebet save.
Ka as noriu pasakyti,tai yra labai sunku pasakyti...)
Gerai.Kokiais gyvenimo momentais zmogus jauciasi laimingas?Kai ziuri i saulelydi ir istirpsta as...
kai ziuri i ramu ezero pavirsiu ir istirpsta as...
kai pasimylejas su mylimu zmogus nuvirsta ,uzsimerkia ir istirpsta as...
Visi turi kartais tuos laimes momentus gyvenime,bet jie yra labai trumpi ir nepastovus...
Jie gali tapti ilgesni ir net gali tapti nuolatine musu busena.Bet kad taip atsitiktu,butina surasti kelia,kuris veda i tai.Nebutina perskaityt kruvas knygu tam,kad pamatyt tai.Ir tai visada buvo su tavim,tik tu buvai tai pamirses..