Leta

2015-03-20 18:03

Mano draugas irgi gulejo dispanserį, Dariaus ir Girėno. Apie porą mėnesių. Jis nebegalėjo būti namuose, nes paprasčiausiai bijojo. Ten kartu su juo buvo žmonių, kurie ateidavo, kaip į viešbutį, pamiega, gauna vaistus ir išvažiuoja su savo mašinom į darbą. Draugas irgi išeidavo, bet tik savaitgaliais. Nuo to laiko praėjo keturi metai, jis ką tai vartoja palaikančio, bet yra pilnai darbingas. Varganesnės ligoninės už tą dispanserį nesu mačius, bet jam nepakenkė. Na kaip sako, kartais ir daktarai bejėgiai, ligoniai nepaisant jų pastangų juos nugydyti, vis tiek pasveiksta (čia aš seną juokelį perfrazavau)

guru

2015-03-20 16:03

Atvirai snekant,man viena gydytoja pasake,kad daugelis psichiatru nezino koks yra sveikas zmogus.Jie sako,kad skiresi tik darbingumo lygis.Ir isviso as esu kategoriskai pries tai,kaip zmones gydomi tose psichetrinese ligoninese(bent daugumoj).

Vilte

2015-03-20 15:03

Laba visiems...siandiena taip ir padariau , budama mieste nusipirkau sau rankine...

giedre

2015-03-20 12:03

Jau 16 dienų geriu Fluoksetiną ir kolkas jaučiu tik pašalinius poveikius dienom labai noriu miego,o naktį miegu prastai,visai apetitas dingo,pradėjo pykint šiom dienom ir net kažko pradėjo inkstus skaudėt:(Ar čia susiję,gal žinot kas?Ir šiaip to Fluoksetino instrukciją paskaičius-baisu.Metras prirašytas vien pašalinių poveikių..Nežinau,ką daryt,ar dar gerti toliau ir laukti,ar ne.

zunda

2015-03-20 11:03

viollai

Labas. Puiku, kad nors tu neapleidi mūsų, nors ir ne kasdien užsuki. Įtikinai, jau nebenoriu į negyvenamą salą, bet jei neparašysi dažniau, vėl norėsiu. :))
Nauji žmonės kartais čia užsuka, maloniai būna priimami, ypač tavo, bet kaip staiga atsiranda, taip ir dingsta, net ačiū nepasako. Gal niekam nereikia draugijos, gal jiems padeda piliulės. Kas ten žino.

O aš vis tikiuosi, kad kai gamta išsivaduos nuo pilkumos, išsivaduosiu ir aš. Viltis - kvailių motina. Ar ne? :)

viollaa

2015-03-20 08:03

Sveiki. Tai dar aš prisidėsiu užsukant, vis. Būtų smagiau, kad užsuktų daugiau žmonių pasišnekėti, pasidalinti, paklausti ar atsakyti.
Juk Lietuvoj depresijos epidemija. Bet daug žmonių stengias tai išgyventi tik patys, tikint, kad tai laikina ir kad praeis. Sudėtinga. Žalia vilties spalva kažkaip dažos pilkai..

Roberta

2015-03-20 08:03

Norėjau parašyti tau skypu, bet kažkaip nerodo viola40

violla

2015-03-20 07:03

O pritariu: ir Robertai, ir Romai, ir guru.
Šiaip, šitam pasauly /psichiatrijos/-nieko naujo,nieko gero...Pas mane vaikšto viena mergina,kuri gydosi kitą ligą netradiciniais metodais,ji prieš gal 2 mėn. gulėjo Dariaus ir Girėno g. stacionare,sakė: kas bus tas,bet ten daugiau nenoriu.O jai labai reikėtų. Kas per velniava,kodėl nieko nekeičia jose,kad žmogus pasijustų žmogumi,nors deklaruoja gražiai.

violla

2015-03-20 07:03

Labas rytas. Aš vandens jau stiklinę išgėriau,tuoj gersiu arbatos ir einu į vonią,paskui pėdų masažas...keistuolio gyvenimas,ar ne? Po to važiuosiu į Laisvės alėją.
Va,išpyškinau labai osobieno svarbų savo slaptą dienos planą...:))
Gal aš ko tai nesupratau,bet buvau įsitikinusi,kad Viltė pirmiausia gulėjo neurologiniame skyriuje,pas neblogą gyd. Mikalauskienę-ji neurologė,tai tikrai. Žinau ją. Va,tada ir buvo ta jos linksmoji dalis. O dabar gal perkėlė į psichiatrinį pritaikinėti vaistų?
Ten,švelniai tariant,kita disciplina...Manau,bus viskas gerai,juk mes svetimi ir nepažįstami žmonės ir negalim nieko keisti. Šiaip,aš jau ten seniai būčiau rdquo;reviziją padariusrdquo;. Gyvenimas išmokė. Galiausia,ji yra pilnai pati orientuota,turi vyrą ir ką čia mes...galim tik palaikyti,pakalbinti,nes,supratau,kad šis forumas jai yra labai svarbus. Kai aš ją sutikau klinikose-tai labai linksma moterytė ir draugiška,be galo.

Leta

2015-03-20 06:03

Na jūs tikrai be reikalo nerimaujat dėl Viltės. Ji guli palatoje su panašaus sunkumo ligonėm, kol jos nuotaika buvo gera, pas jas buvo net labai linksma. Be to jai sudarė ilgalaikį gydymo planą, taigi darosi aiškiau kas laukia ateityje. Ji nepanikuoja, tai ir jūs nesirūpinkit. Namuose ji apsikrovusi darbais, ligoninėje gal pirmą kartą atitrūko nuo naminių rūpesčių.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių