vida

2015-05-04 14:05

su motinos diena, mielos likimo drauges.tegul jis musu taip neskriaudzia ziauriai.nejaugi ir mirsime su liudesiu sirdy?

debeselis

2015-05-04 08:05

Pacituosiu gyvenimo patirti zmogaus is al-anono:
rdquo;Ar 10, ar 30 metu gali bandyti pakeisti alkoholiko mastyma ir elgesi - nieko nelaimesi. Pralaimesi laika, kuri galejai skirti savo zinioms, karjerai, mokslui ar dar kam nors, ko troksta tavo sirdis. Alkoholikas vistiek pasieks savo - arba isplauks, arba mirs. O tau reikes gyventi ir islikti. O kas pasirupins tavimi, jei ne tu pati? Ar po desimties metu bus lengviau mokytis, susirasti darba, mylima zmogu ar pan.? Juk gyvenimas salia geriancio taip nualina, kad nesinori nieko - tik mirties... Bet juk nemirsi, tiesa? Atleisk, jei ziaurokai ir tiesiai kalbu. As pati sau neuzdaviau siu klausimu iki al-anono O kai sitai supratau ne tik protu, bet ir sirdimi, emiau laisviau kvepuoti, atsitiesiau, o ir alkoholikas pradejo stebuklingai keistis...... Visiems sakau, jei jau man pavyko rasti geresni gyvenimo buda, tai TIKRAI pavyks ir jums! Tik keiskite taktika, islipkite is iprastiniu elgesio begiu. O tam reikia susirinkimu, gilinimosi i programa, ziniu...rdquo; citatos pabaiga
cia daugiamete gyvenimo patiritis kalba.Ko gero,tai yra teisingiausias pasirinkimas,tuo labiau,kad mes jau sutareme,jog alkoholikas - pats niekingiausias galvijas...

debeselis

Deja,kad ir kaip graudintu lyrika,siandien gyvenimas kitoks.Ir siandien ta gyvenima gyvename mes.Maziausias uzsimirsimas - ir velkame ant savo kupros ne vien savo,bet ir salimais egzistuojancio alkoholiko keliamas problemas. Zmogus is UK jau pajuto nauja problemu ataka.Uzjauciu.
Sunku pripazinti,kad mes labai mazai turime itakos ivykiams.Gal but,neturedamas darbo ir negaudamas pinigu svaigalams,kazkas gali ryztis pokyciams.Visu pirma pasistengs susirasti kita darba ir t.t. Gal net kazkoki kodavimasi ar kokia burtinike galima isbandyti.Pradziai.Gal pastumes i nevartojima,gal uzsikabins?..

debeselis

P.Širvys

Aš - beržas

Aš - beržas.
Lietuviškas beržas,
Išbridęs
Iš pievų nakties,
Sustojau

Ant mūšių
Didžiausiojo kelio
Su plieno dalgiu
Ant peties.

Ir audrą,
Ir giedrą,
Ir viską praūžęs -
Girdžiu aš
Tyliais vakarais,
Kaip skleidžiasi
Naktys
Žalioj mėnesienoj
Baltųjų aušrų
Pumpurais.

Purienos -
Kaip taurės
Auksinės
Sudužę -
Nukrito
Po kojom
Iš mano širdies.

Aš, viską praūžęs,
Rūkais užsirūkęs,
Geriu
Žalių vynų
Nakties.
Geriu
Žalią tylą,
Geriu
Žalią šilą.
Geriu
Ir apsvaigęs
Einu.

Negaila
Man aukso.
Negaila sidabro.
Tik tų
Praūžtųjų dienų..

Bet...

Ne viskas
Išgerta.
Ne viskas
Pragerta.
Aš didelius
Lobius valdau.

Turiu
Savo džiaugsmą.
Turiu
Savo skausmą.
Ateik, -
Dovanosiu ir tau.

Netinka
Tau auksas.
Netinka
Sidabras.
Nei žodžiai,
Saldumo pilni.

Netikras
Čia auksas.
Netikras
Sidabras.

Ir deimantai tie -
Netikri.

Bet skleisis
Dar naktys
Žalioj mėnesienoj
Baltųjų aušrų
Pumpurais...

Ateik, -
Apkabinsiu,
Į širdį priimsiu,
Papuošiu
Žvaigždėtais
Nakties auskarais.

Praeisi
Pro šalį,
Kaip laimė
Praeina, -
Nekeiksiu
Aš savo lemties -

Aš - beržas.
Lietuviškas beržas
Su plieno
Dalgiu
Ant peties.

debeselis

Kazkaip netycia akis uzkliuvo uz P.Širvio. Tikiuosi,kad siek tiek apie ji zinote.Praejes gyvenimo pragarus kare,pasinere i degtines liuna ir is jo neisbrido... Bet jo kuryba isliko nepaprastai nuosirdi,silta,zmoniska... Kazkaip keistai derinasi,tai,ka matau siandien,su tuo,ka randu skaitydamas Širvį... kazko jis dar nebuvo prarades.Gal tie praradimai atsiranda keiciantis kartoms ir totaliai degraduojant zmonems,kvaisalais visiskai rdquo;isplaunantrdquo; smegenis... Ar smegenys anksciau stipresnes buvo,ar kvaisalai silpnesni? O gal auklejimas kitoks??? Deja,noras viska paskandinti degtineje egzistavo ir tada:
P.Širvys

Ugniasargė žiūrėjo

Tu šypsaisi,
Padavėja,
Dega akys -
Du šulniai.
Tavimi susižavėję
Mes visi
Girti velniai.

Supas knaipėj
Rūkas šėmas,
Pakaruoklis -
Ant pušies.
Mano skausmą
Pasiėmus
Ant padėklo
Tu nešies.

Dar atnešk,
Žavi nešėja,
Tos degtinės
Kaip tulžies.
Gal ir aš
Kada išėjęs
Pasisupsiu
Ant pušies.

Su manim -
Šią naktį
Draugas
Porą duok
Aitrių taurių.
Vietoj to, -
Kad jį
Pa-smau-gus, -
Aš už jį
Ir ją geriu.

Nebijok,
Vikrus šaunuoli, -
Iki dugno
Gerk ir tu.
Šaipos kipšas
Ten, pasuoly,
Rodo peilį
Tarp dantų.

Bet nekelsiu
Kerštui rankos.
Nepastosiu
Tarpdury.
O jinai -
Tegu sau trankos.
Tegu renkas
Bet kurį.

Ar girdi
Širdis kaip staugia ?
Aš - girčiausias
Iš girtų
Ant jos kaklo
Pasismaugiau!
Pasismaugsi
Dar ir tu...

Dar ir tu
Gali netekti
Vieną kartą
Mylimos.
Ir ateisi
Šaltą naktį
Čia ieškoti
Šilimos.

Tai atnešk,
Žavi nešėja,
Tos degtinės
Kaip tulžies.
Nebijok,
Neišprotėjau -
Nesisupsiu
Ant pušies.

rima

2015-05-03 08:05

skaitau jusu laiskus ir prisimenu savo gyvenima pries du metus, gyvenau ir as baimeje ir nuolatiniame strese.Vyro nekenciau ir ilgais laukimo vakarais isivaizduodavau ji kokiam griovi gulinti, sumusta...Galvojau skirtis, bet vis kentejau, kol viena diena nesuzinojau apie G.Šicko metodą.Aš daug domejausi apie gydymo metodus, bet nieko efektyvesnio iki siol neradau.Dabar mes gyvename pilnaverti gyvenima, dziaugiames kiekviena diena ir as labai dekinga tiems zmonems kurie organizuoja tuos kursus.Nereikia verkti kenteti ir laukti kol viskas savaime susitvarkys, reikia kuo greiciau veikti, kad gautum antra sansa pradeti gyvenima iš naujo.

Maja

2015-05-03 06:05

Kur vyksta seminarai kur moko kaip
gyventi kartu su kiaule viename bute?

deimantas

2015-05-03 04:05

Patarciau ne tabletem,kurios vel gi yra chemija ir nuo kuriu gali igyti kita priklausomybe,bet sveikos mastysenos Minesotos programa.Juokinga-kam blokuoti visokiausiais budais smegenu receptorius,kurie jau ir taip pazeisti alkoholio.Nors geras bet koks budas,kuris padeda atsikratyti alkoholio vartojimo,taciau turiu daug pvz.,kuriems nepagelbejo tabletes,torpedos,kodavimai ir t.t.ir tie zmones vistiek perejo Minesota,kai kurie net po kelis kartus.

rimantas

2015-05-02 19:05

gerai kad jus marina tiek blaivi maciau jus marijampoles jubiliejuj gerai atrodot,manau pliumt buna tada kada uzmirsti kad esi alkoholikas ir pagalvoji o gal pasveikau reik isisamonyt nepasveiksi niekad,yra toks terminas temti blaivybe tai va jeigu ja tempi tai anksciau ar veliau vis tiek buna pliumt.o jei gyveni blaiviai ir dziaugiesi gyvenimu to pliumt gali ir nebuti jei neuzmirsi kas esi nuosirdziai to linkiu visiems neuzmirskime kad mes sergame kad ir kiek blaivybes turetumeme.

deimantas

2015-05-02 18:05

Valdemarai,pamirsai ar tiesiog nezinai,kad dar yra Minesotos programa,kuri taip pat pagrista savianalize.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 11 ir 0 svečių