alionka

2015-06-12 11:06

dar galvoju,kad atsilieptu tie,kuriems jau tai buvo...as taip bijau kai man pasake rebilitologas,kad tokia statistika,po 10 metu invalidu ratukai!dar pabreze kad negazdina,tokia statistika.Idomu ar y tuoss ratus per diena atsiseda....ar po truputy zmogui blogeja?

alionka

2015-06-11 13:06

sveiki,stai ir as...buvau visur..seuo is usienio gryzus buvo 2 savaitem..6 metus nemaciau...tai ir skausmas dingo!beja,po operacijos skaudejo vis maziau...bet nuo nauju pradejo kojos abi su skausmu tirpti....docentas vel persviete,varztai vietij....ir nuo ko nieks nezino...o kaklas tik ras ir usifiksavo su skausmu,tris dienas rankoj galva nesiojau,dabar neatsuku y kaire visai,....ir kas ten yra....taip kas keli menesiai nutinka.noreciau mieli draugai jusu patarimu....gal po metu jau busiu pas sese floridoj-tai grazus krastas...ir ziemos nera...bet niekaip nesuvokiu kiek man dar gyventi liko,dabar 31...o vos krutu,ir tos kojos per naktis tirpsta ,vietos nera,beja juosmens tai neskauda,bet as jo ir beveikk stengiauosi nelankstyti.aas del vaiku tik ir vyro ryztuosi tam zingsniui....Vaiku akiratis tikrai prasiples,o gal ir gyvenimai bus geresni nei musu...ari ari ir nepriari...o tik susibaigi..ir nieko nemates...usilenki....As zinau kad ten draudimo neturesiu.....koks ten gydymas butu jei susuktu smarkiai?gal kas kelevot..gal kur buvot?kokie ten daktarai idomu?lauksiu jusu nuomoniu.

ona

2015-06-10 14:06

Sveiki , kodel cia visi tokie pikti? RutaZ. gyvena ne Lietuvoje ir konkurencijos tikrai kitiems cia nesudarys. Pati issigydziusi stubura savo jegomis. Nepavydekit! Kiekvienas iesko savo budu ir, jeigu, issigydo VALIO!!! KItiems sunkiau sekasi arba visiskai nesiseka...
Sveikatos visiems.

rasa

2015-06-10 06:06

Na kokie mes bjaurus-jei kazkas siulo pagalba, iskart apkaltinam pacientu trukumu, jei kazkas pasigiria kad pasveiko, tai pripaiso daktaro reklamavima, ir t.t. As rasau tik tam, kad suteikciau vilciu sergantiems o ne kazka reklamuojant. Todel tik trumpai-po metu mankstos jauciuosi labai gerai ir tikrai nebejauciu, kad turejau 10 mm isvarza ir kitas problemas. Visiems linkiu ne burnoti, o semtis is forumo informacija, atsirinkti tinkama, palaikyti vieniems kitus ir po truputi sveikti. Greitai, deja, neiseina.

brone

2015-06-09 16:06

Labutis visiems.Matau,kad jau rdquo;linksminatesrdquo;i valias.Labai seniai cia bebuvau uzsukus.noreciau ir as savo trigrasi (ilga ) ikisti.su stuburu turiu laabai dideliu problemu.Jei kam idomu neturiu nei 40metu.Abi kojos skuda beprotiskai,labai sunkiai judu ,apie gulejima ant nugaros,primena tik nuotraukos.Kai pries metus atradau si foruma,butent Kvietko(lenkiu zemai galva pries pacia)paskatinta atsisakiau operuotis 3 karta ir emiausi su savimi dirbti.Ir nesigailiu.REIKIA SAVE MYLETI TAIP,KAD PATS SAU I AKIS ZIUREDAMAS GALETUM PASAKYTI:-AS TIKRAI ISBANDZIAU VISKA,IR PATS SAU NEMELUOJU!
O tada ramia sazine predeti dirbti su savimi.O dabar kai paskaiciau kaip vienas kito nuomones ir patirimo negerbiat,svaiciojotes zodziais ir kaltinimais.Darosi skaudu.Gerbiamieji,pasiziurekite i save is sono,kaip manote ka pamatysit?....

RasuolėS

2015-06-09 13:06

Sveiki, gal galėtumėte parekomenduoti gerą neurochirurgą Vilniuje.

Algirdas

2015-06-08 20:06

Sveiki visi, Pirma informacija Jonui. Tai va atliko ta tyrima su amerikonisku kompu, tai daktarai minejo, kad tytimas reikalingas nustatyti kokias mankstas ir kokiem raumenim reikia visu pirma sustipreti, paskui dare set tyrima, tai gavosi informacija apie silpnu maziausiu raumenuku darba, suzymejo viska ant lapo. Paskui ziurejo magnetinio nuotrauka, sulygino 3 tyrimu rezultatus ir pateike ka daryti ir kaip viskas atrodo gydytoju akimis. Kiek supratau yra ir blogesniu situaciju negu mano, mane nuteike optimistiskai. Pas juos vyks proceduros, bet sake kad reikes kasdien daryti man specialia manksta kiekviena ryta. Man iseinant atejo vienas vyriskis kuris irgi atsinese magnetinio nuotrauka, kiek supratau tai jis jau buvo po gydymo kurso. Daktaras ji gyre ir jo isvarza sumazejo 3mm, nuo buvusios. tik nezinau po kokio laiko. As gydysiuos pas Mindauga, tikiuosi viskas bus gerai. Apie rezultatus pranessiu. Sekmes Jonai!

vi

2015-06-07 11:06

Per daug pykčio vien dėl to, jog kitų mintys netelpa prie savų pripratusioje galvoje. Taip, operuotis ar ne, sprendžiame mes patys. O ar tai gerai? Gal visgi daktarai turėtų mums viską sudėlioti taip, jog mes galėtume priimti vienintelį ir teisingą sprendimą? Deja, jei neturi gerų pažįstamų daktarų, nugali kažkieno interesai ir standartinės gydymo schemos. Jos retai kada sutampa su tuo teisingu sprendimu.
Man pasisekė – turiu gerų pažįstamų daktarų, ir ne vieną. Tačiau net pažįstami daktarai man kalbėjo skirtingus dalykus. Patikėjau tuo, kuris į problemą žiūri ligonio akimis, nes pats turi išvaržą. Jis man ūkiškai sudėliojo štai ką:
1. išvaržai pasireiškus, ypač pirmą kartą, reikia 80-90 dienų, kad suprasti, ar tai tik chirurginiu būdu išsprendžiama problema
2. per tas 80-90 dienų galima net ir nieko neveikti, jei veikimu neskaitysime uždegimo slopinimą, vitamino B ir kraujagysles plečiančių vaistų vartojimą
3. bet kadangi už stuburo palaikymą 50% atsakingi raumenys, galima į tą laiką (ir vėliau, aišku) su jais ir „pažaisti“, kad nuimti paskutinę abejonę, jog niekas nepadėjo, todėl peilis yra vienintelis problemos sprendimas
4. bet kuriuo atveju (be peilio ar su) stuburą teks palaikyti raumenimis, nes atkritimai ir operacijos kartosis, kartosis, kartosis, etc.

Tai susakęs daktaras po peiliu nesigula, nes mano, jog ir raumenų dėka dar pratrauks ir ne trumpai. Stuburus jis operuoja jau 30 metų, tad, matyt, žino tikrąją peilio naudą ir žalą.

jonas

2015-06-07 08:06

Sveiki gyvi! Taigi pasidariau magnetinio rezonanso nuotrauka, pinigine paplonejo kaip mat. Tai va, galiu skelbtis ne anoniminiu, o pripazintu mediku isvarzininku:) Nustate dvi ir viena besiformuojancia isvarza. Po tokios diagnozes skausmai dar labiau sustiprejo, atrodo kojos kaip pakirstos, neklauso, baisiai skauda. Radiologas pasake kad laikas butu jau po peiliu pagulet, bet sake isbandyt viska pirmiau. Tik viena beda, nezinau nei kur, nei pas ka, gal kas galit patart? Is anksciau parasytu nuomones tvirtai nenusprendziau pas ka kreiptis. HELP!

jolanta

2015-06-04 06:06

Iš savo gydytojo sužinojau,kad stuburo išvarža atsiranda ne dėl silpnų nugaros ar juosmens raumenų(ką deje visi teigia),o dėl netolygiai išsivysčiusių raumenų grupių.Pasirodo kaikurios raumenų grupės buna sutrumpėję,ko pasekoje neteisingai suformuoja stuburo padėtį ir po kurio laiko atsiranda išvarža.
Patarimas;jeigu jūsų darbas sėdimas ,
būtinai darykite kojų raumenų tempimo pratimus(gilūs įtūpstai)ir priekinės pečių srities tempimo pratimus(atsistojus tarp durų staktos).Nors geriausia ,kad pratimus paskirtų gydytojas,nes jie parenkami individualiai.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 8 ir 0 svečių