ija

2015-08-15 18:08

Nebegaliu.Suprantu Tave.Ne iš Tavo žodžių,bet iš savo gyvenimo patirties.Lengviau kitam patarti,negu pačiam pasielgti,kitaip situacija atrodo iš šalies.Vienok pirma noriu tau pritarti,kad alkoholizmas tikrai yra nepagydoma liga.Išgyti gali tik pats ligonis savo noru,didelia valia ir pastangomis.Juolab negalime tai padaryti mes-jų artimieji,mes galime tik mokytis gyventi šalia jų arba be jų.Šitas pasirinkimas yra ypač sunkus,tačiau čia jau turime nuspręsti mes pačios,už mus to nepadarys niekas.Perdaug žiauru būtų Tau tokiuose metuose paskirti gyvenimą žmogui,kuris to niekada nepriims,kaip meilės ir pasiaukojimo,o laikys tai,kaip privalumą sau ir Tavo nesugebėjimą išgyventi be jo.Galėčiau patarti girtam jam nesakyti nieko,nepriekaištauti,nepataikauti,o pakalbėti kai bus visiškai blaivas ir pasakyti jam tokius žodžius;Aš tave pamilau ir myliu tokį,koks tu esi dabar-mylintį,švelnų,rūpestingą ir atsakingą už mūsų bendrą gyvenimą.Tokį tik ir pažadėjau mylėti ir niekada nepalikti,tačiau tu mane palieki pats ir darai tai savo noru.O tam smurtautojui,girtuokliui,žmogui,kuris negerbia nei manęs,nei savęs,kuris visus gražiausius jausmus skamdina alkoholio stiklinės dugne,aš nežadėjau nieko.Ir jei palieki mane tu-tas pirmasis,aš lieku viena,nes neprivalau gyventi su man svetimu,neblaiviu ir atšiauriu žmogumi,kuriam aš nežadėjau nieko.Be to būtinai nueik pas psichoterepeutą,jie dabar turi tokių gerų vaistų,kurie tikrai padės tau apsiraminti ir pamatyti realybę ramiai ir su pasitikėjimu.O jei sakai,kad sunku jį palikti,tai įtikink save,kad tave paliko jis,o juk taip ir yra iš tikrųjų.Linkiu tau stiprybės apsispręsti,stiprybės išsitiesti,pajusti savo vertę,o ne kaltę,stiprybės tau ištverti pereinamąjį laikotarpį iš tamsos ir baimės...Ptikėk tu verta laimės ir pats laikas jos paieškoti.

marius

2015-08-15 14:08

manau,kad tikrai pasimatysime,as is Vilniaus

marius

2015-08-15 10:08

Tai salia Ignalinos. Kontaktinis telefonas 8686 37066 (AA stovyklos organizatoriai,aš žadu važiuoti, jau užsirezervavau vietas nakvynei. Rezervuoti vietas galima telefonu 8615 21401 (Palūšės turizmo centras)

Maja

2015-08-15 10:08

O kur Palūšė? Koks tai rajonas ?

Marina

2015-08-15 09:08

Sveiki,visi!Maja padarei sau papildoma poilsi profilaktoriume?O as dirbu,dirbu ir dar karta dirbu.Vaziosiu 25-27 i AA stvykla prie Paluses ezero,stovikla Birstone nukelta kiek zinau rugsejo 8-10 d.Gal yra norinciu prisijungt prie blaivos kompanijos ir turiningai praleist laika?

Maja

2015-08-15 04:08

Sveiki visi Kaip reikalai reikaliukai? Kas
naujo pas visus? Aš normaliai jei tai galima
pavadinti Važinėju į profilaką kur daug pro
cedūrų,masažų ir daug miško Tai taip gera

salomeja

2015-08-12 14:08

Po to,kai sužalojo man koją,t.y.liepos6,duktė iš pirmos santuokos,ačiū jai už pastangas,įkalbėjo jį gydytis,nes jau gresia baudžiama byla,gydėsi 17 dienų priklausomybės ligų centre,tuotarpu aš,pasitaruisi su advokatu ir išmečiau daiktus,pasikeičiau užraktus,turėjau argumentus,kodėl tai darau.Grįžęs ir ten dar būdamas gąsdino ir grasino, buvo baisu,kol grįžo.Šiaip taip tuos savo daiktus susirinko,ir ką jūs manote,praėjo tik 2 savaitės po gydymo,jau skambina man vėl girtas,netikiu savo ausimis,bet faktas-vaikas truputį vėliau tai pamatė savo akimis ir patvirtino,kad vėl geria.Skambinėja,tai aš tave nušausiu,kaip tu drįsai, svolačiau, man tai padaryti,tai vėl prašo gero žodžio ir užuojautos.Man lengva pasiūsti jį po velnių ir dar toliau,nes jausmai ir pasitikėjimas buvo prarasti prieš 10 metų,buvo likusi tik baimė viso to skyrybų proceso.Gerdavo po 3-7,dienas,kokias 2-3 sav.blaivas,paskutiniu metu jau gėrė kasdien.Smegenis tik praplauti galima,naujų joks gydytojas neįdės,todėl tikėtis stebuklo neverta.Štai ir dabar vėl gavau grasinančią žinutę,kai blaivas nesipriklina.Po pirmų skyrybų buvo tas pats,sakė kad nedavė ramybės kokius metus,kol mane durnikę nesusirado.

jurate

2015-08-12 11:08

Sveikinu Jus p.Salomeja.Jeigu man duotu tokia valia as visus alkocholikus isgydiciau manau labai greitai:surenku visus ir i pati tolimiausia Sibira. Dienai duonos kepala ir pacio sunkiausio darbo pvz. rastu plugdyt.Zinoma tai pajuokavimas. Gerai,kad Jus sugebejote iskraustyti o mano atveju as galiu iseiti tik pati.

salomeja

2015-08-12 10:08

Kentėjau santuokoje 15 metų,dabar prieš du mėnesius išsiskyrusi vėl jaučiu,kad gyvenu.Aišku,kad tai kainavo papildomai nervų.Pirmą kartą iškviečiau policiją balandžio 26,pasipriešinimas ir gąsdinimai buvo baisūs,buvo ir fizinio smurto,kol išmečiau daiktus,bet buvo verta.Svarbu pasiryžti.Gailiuosi,kad nepadariau to bent prieš 10 metų,kol vaikas buvo mažas,dabar jau ir jo psichika traumuota ir man širdies ritmas sutrikęs,koja išnarinta.

jurate

2015-08-11 13:08

tik siandien atradau si puslapi Kiek kencianciu zmoniu As ne viena. jaunos moterys,bekit nuo alkocholiku kuo toliau,nes ateis laikas kai nebeturesi jegu toliau taip gyventi o keisti viska velu alkocholikas keistis nenori,vaikai nori tureti teviske.Darbo susirasti mano metuose 54m maza tikimybe.Nebezinau kaip toliau gyventi...

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių