2015-09-07 20:09
Labas Egle,
As jau daug metu kankinuosi su ta problema. Ir zinau kad kontraceptines labai veikia plaukus. Kodel tu nustojai gerti jas? Man buvo ta pati problema-slinko labai po to kai nustojau jas vartoti. Bet dabar as vartoju kontraceptines, bet mano plaukai visvien slenka. Pradejau vartoti Minoxidill, bet dar nepastebejau kad slinkimas apmazetu. Gydytoju Lietuvoj as nezinau nes ten dabar negyvenu bet kartais griztu. Jei tau slenka po to kai nustojai vartoti kontraceptines, tai vadinasi tu turi plauku slinkima kuris vadinasi tellogen effuvium (nezinau kaip lietuviskai). Bet, sio tipo slinkimas dazniausiai sustoja(daugaumai moteru, bet man taip neatsitiko). As aplankiau daug gydytoju, ir zinau kad gali buti ivairiu priezasciu (skydliauke, gelezies trukumas, Polycistic ovary syndrome (cia endokrininis sutrikimas), arba androgenetic alopecia (androgenu perteklius organizme arba plauku svoguneliai jautrus siam hormonui, ir dauguma kitu priezasciu, bet sios pagrindines. Vienas is pagrindiniu vaistu tai Minoxidill arba spironolactone (bet sio vaisto as atsisakiau nes moterims jis nerekomenduojamas plius turi daug salutiniu efektu). Gal Lietuvoj galima atrasti kitokiu gydymo budu. Jei ka suzinosi butinai man parasyk, nes mane si problema labai slegia ir kankina. Jei turi kokiu klausimu parasyk man gal as galiu tau kuom padeti. Ate!