ir nutukimas, ir alkoholizmas, ir depresija, ir rūkymas yra pripažįstama kaip ligos.nežinau.man atrodo, kad tai gal netikros ligos:)) tai priklausomybės, į kurias pats žmogus įlipa per tamsumą, per nežinojimą, paklydimus, malonumų siekimą ar nežinojimą, kaip išlipti iš nusivylimo,skausmo, nemokėjimo prisitaikyti prie gyvenimo ir pan, ir pan.ir priklausomybė nuo kompiuterio, telefono ir pan irgi, sako, yra ligos.gal aš klystu, bet visad ieškojau savy priežasčių, kodėl taip yra-kodėl esu linkus į tokias priklausomybes.tai, manau, psichologinės priežastys.tad jas išnarpliojus, supratus save, gyvenimą, tokių dalykų neturėtų likti.matyt, esam jautrių nervų, tai greičiau ir linkstam į silpnumą.pvz.,kai žmogus gimsta su silpnais plaučiais, daugiau serga plaučių ligomis.nežinau, ir taip, ir kitaip pagalvoju:))vieni žmonės turi vienokių bėdų, kiti-kitokių.nesam niekuo išskirtiniai.visiems ne pyragai.kaip kam likimas atneša, kaip kas moka pats susikurti. kartais matau, pvz., kad žmogui patogiau, naudingiau būti auka:))sudėtingas ir sunkus tas gyvenimas, banaliai sakant:)) bet juk ir įdomu-daug ką galima priimti, traktuoti kaip iššūkius.surask depresijos priežastis, keisk savo gyvenimą.bet kartais ,manau, reikia tiesiog ramiai plaukti ir savęs neprievartauti, pakentėti, išlaukti.juk depresija gali būti tiesiog nuovargis, tiesiog gedulas po bėdų, netekčių.reikia savęs ir pagailėti.leisti sau ir padepresuoti nejaučiant kaltės, kad taip yra.yra ir tiek.šiandien yra, bet gali viskas ir netikėtai pasisukti, pasikeisti į gerą.to visiems ir labai linkiu:))
geros visiems dienos:))o viollai sakau-nekreipk dėmesio į tai, kas kažkam ATRODO ar kas išlieja ant kito savo pavydus, kompleksus.būkim tvirtos, bet ne kietos lyg sausi medžiai:))