darius

2015-04-06 17:04

Sveiki,noreciau paklausti jusu adresu Lietuvoje padesenciu atverti alcoholiku anonimu duris.Aciu

zigmas

2015-04-06 14:04

NEBŪKITE VERGĖS MESKITE GERIANCIUS VYRUS IR BUKITE LAISVOS/
KAIP SUNKU SUSTOTI APSIZVALGYTI IR PRADETI TOLIAU TIK ALKOCHOLIKAS ZINO KAIP TAI SUNKU

Rūta

2015-04-06 05:04

Prisikėlimo rytas-pavasaris žemei ir sielai.atverkim savo širdįtyram džiaugsmui.trims gražiems žodžiams-TIKĖJIMUI,VILČIAI,MEILEI.sveikinu visus suŠV.VELYKOM!!!

lolita

2015-04-05 15:04

Sveiki, noriu ir as isijungti i jusu diskusija.Mane labai domina, ka galiu padaryti, kaip padeti beviltiskai gerianciam jaunam zmogui?Labai gaila, kad nera prievartinio gydymo, nes zmogus, kuriam noreciau padeti, pats niekaip nenustos gerti, jis vis ritasi zemyn.Jeigu jam priekaistauji, jis turi sugalvojes daugybe priezasciu, kodel geria.Niekur nedirba,sveikata blogeja, jokio mastymo, agresyvus.Gydymas brangiai kainuoja ir pats zmogus turi noreti,o jis sako, kad jeigu tau reikia, tai ir gydykis.

Leta

2015-04-05 13:04

Rūta, tu šaunuolė, džiaugiuosi

padekit

2015-04-04 19:04

Esu jauna moteris, kuri jau trejus metus bando sustabdyti gerianti vyra.jo gerimas nera kasdienis.ta prasme kad geria po kelias dienas, kai tik isgeria.nebegaliu taip toliau.labai noriu jam padeti.jis pats viena pazada,o ziurek vakare girtas grizta namo.labai noriu jam padeti.beda tame kad jis yra linkes i depresija.gal galetu kas patarti kaip pradeti pirmuosius zingsnius gydymosi link.kur pirmiausiai reikia kreiptis?man paciai baisunes jei taip ir toliau ims irti mano seima aciu.lauksiu pagalbos

deimantas

2015-04-04 14:04

Dar noriu pasakyti,kad ne tik noredamas irodyti,kad gerti galiu saikingai,geriau.Buvau priklausomas,tik nenorejau to pripazinti.Juk vartojau alkoholi,o ne vaisvandenius.Kai pasidaviau alkoholiui-laimejau.Dabar ir siaip gyvenime taikau sia taisykle:pasiduodamas ne visada pralaimiu.Gyvenimas nuostabus!!!!!!!!!!

deimantas

2015-04-04 13:04

Mielai kalbesiu,nes kazkodel namiskiams baigiu atsibosti??Buvau aktyvus,beveik profesionalus sportininkas.Gert pradejau su klasiokais.Tryse,keturiese.Jau netrukus apturejau nemalonumu,t.y.nuotykiu:blaivykla,policija.Pradzioj nejauciau kazkokio potraukio.Tiesiog be alkoholio neisivaizdavom laisvalaikio.Ir taip tesesi apie 10 metu.Toliau pradejo atsirasti gilus proto aptemimai,skaudejo pasekmes.Jau tada dazniausiai gerdavau vienas,net slepdavausi garaze,sode.Aisku ir kompanijose,bet po to pradejau ju vengti,nes pasisikdavau smarkiai.Fizini skausma patyriau tik likus mazdaug metams iki krizes.Labiau kesdavau dvasiskai.Gerdavau dazniausiai alu ir teisindavausi,kad jis man yra skanus.Istikruju man reikejo svaigti.Zinoma man alus skaniau buvo nei degtine.Tiesa neteko gerti nei odekolono,nei antifryzo.Pakakdavo pinigu "normaliems"svaigalams,be to planuodavau,kiek reiks siandien,pagirioms,kabliui ryt,pagirioms poryt.Zinoma po savaitiniu gerimu paskutiniu laiku simuliuodavau,neidavau i darba,po to jau geriau ir darbe,bet cia jau pries pabaiga,t.y.pries blaivaus gyvenimo pradzia.Krize sudare ,kai negalejau buti blaivas,o ir isgeres nieko neatsimindavau-uzburtas ratas ir visiska kancia ir nesuvokimas,kas darosi.Gyvenime valios as turiu pakankamai.Tikrai esu gana stiprus ir istvermingas.Ta sako ir mano artimieji.Bet va pries alkoholi buvau bejegis.Vis norejau ji iveikti ir gerti saikingai.Kartais man tai aisku pavykdavo .Materialiai esu prarades bet manau nedaug,nors man pakako.Buvau apvogtas,praradau teises vairuoti.Buvau smarkiai susizalojes.Tai va.Kodel as turejau pasiekti duobes dugna?Galiu suklysti atsakydamas,bet manau,kad bandziau kovoti su alkoholiu iki galo,norejau irodyti sau ir kitiems,kad galiu sustoti.Pazistu zmoniu,kurie buvo gilesniam dugne.Matyt tai nuo daug ko priklauso.Aciu Dievui as jau kylu aukstyn. Man alkoholizmas neissemiama tema-labai idomu nagrineti savo poelgius,gerianciu artimuju poelgius.Mielai padiskutuosiu dar.Iki.

ija

2015-04-04 13:04

ačiū,Deimontai,sėkmės tau.Tačiau aš vėl darau išvada,kad nebegerti gali tik stiprus žmogus.Dar,jeigu nesunku ir nėra l.nemalonu apie tai kalbėti,gerbiu kiekvieno jausmus,norėčiau,kad pasakytum kaip tu gėrei,t.y.kasdien,su draugais ar vienas,ką ir kokiais kiekiais.Kaip tai atsiliepė sveikatai-sanarių skausmai,cukraligė,silpnumas ir t.t.

deimantas

2015-04-04 07:04

Gyvenime remu tikrai dabar nejauciu daugiau,negu jauciau gerdamas,nors galvodavau kad,kai geriau-jura iki keliu.Dabar jauciu didziule vidine laisve.Juk as apgaudinedavau ne tik aplinkinius,bet ir pati save.Visiskai nesvarbu,kaip gerima ivardina kiti.Svarbu,kaip ji ivardinu as pats sau.As esu alkoholikas.Manau,kad tokie,kaip as,kurie gere,yra ligoniai.As buvau visiskai priklausantis nuo alkoholio visur.Mano mintis valde,kad galesiu apsvaigti.Tai buvo visiska priklausomybe.Po truputi griuvo mano gyvenimas.Dabar man lengva apie savo praeiti kalbeti.Bet tada as net nedrisdavau padiskutuoti apie tai.As maniau,kad geriu,kaip visi.As jokiu budu nenorejau sitaip baisiai gerti-pabaigoj be sustojimo,bet niekaip negaledavau sustoti.Neprisimenu to momento,kai pasakiau:darykit su manim ka nors-as daugiau nebegaliu.Tai ir buvo duobe.Argi tai ne liga?Jei as pamirsiu,kad esu alkoholikas,uzgersiu.Yra ir kita puse:esu laimingas,kad igijau tokia patirti ir galiu visai negerti,nors siandien.Siandien as negersiu-taip sakau sau kasryt.Ir taip kiekviena ryta.Niekad nemaniau,kad turesiu didziuli nora padeti kenciantiems nuo alkoholizmo.Zinau,kad tai nelengva.Su savo liga puikiausiai galima gyventi.Kam vartoti ta nuoda???!!!Svarbiausia neapsilaeisti savo mintyse,kad blogos mintys neuznuodytu manes.Valytis kiekvienu momentu,kad nereiktu to "valyti"alkoholiu.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių