debeselis

2015-10-03 19:10

Gyvendami ne idealiai sukonstruotame, o realiame sudėtingų santykių bei procesų pasaulyje, negalime moraliniuose sprendimuose neatsižvelgti į padarinius, kuriuos sukeliame savo veiksmais ir kuriuos privalome numatyti.

Kodel as alkoholikus prilyginau gyvuliui?Jie gyvena sia diena.Visi.Jiems visiskai nerupi,kas bus rytoj,alkoholiku nedomina ju veiksmu pasekmes!Stai zmones,Daiva,Saule ne tik svarsto ka daryti,kokius veiksmus atlikti.Kiekviena planuojama veiksma jos rdquo;matuojardquo; galimomis pasekmemis.Esminis skirtumas tarp zmogaus ir alkoholiko.
Ka jums daryti?Jus - laisvi zmones,jus turite teise priimti sprendima ir niekas negali tam itakoti,tik sveikas Jusu protas.Gal jus bijote patiketi,jog esate laisvos?Jeigu jus manote,kad priklausote nuo salia esanciu alkoholiku,esate jiems kazka skolingos - jus labai klystate,taip jus ieskote ligos sau.
Jeigu norite laikyti namie gyvuli,laikykite shuni,kate... Jie meilesni,svelnesni,istikimesni ir patikimesni.
Kad geriau suprastumete,kas yra alkoholikas ir alkoholizmas,kad neturetumete naiviu iliuziju,galite pasiskaityti foruma www.ne-gerk.com galite ir pabendrauti su ten rasanciais.
Kaip pagalba alkoholiku artimiesiems yra organizacija al-anon Ten galite suzinoti ir gauti daug naudingo.
Saule,netikeki,kad anyta ka nors gales padaryti ir nieko jinai nedarys.Jis kaip gere,taip ir gers.Sustoti gerti,stengtis privalo pats geriantysis.Visapusiskai stengtis,bet nemalti liezuviu ir tuscai nezadeti.Tau rinktis,ar tu nori tapti ligoniu ir vaikus auginti ligoniais,gyvendama su alkoholiku,ar suprasti,kad esi laisva ir gyventi tarp normaliu zmoniu.

saulė

2015-10-03 14:10

mano vyras gere as viena nieko jam padet negaliu o jo tevai man padet nenori anyta sako kai jis bus tavo isvarytas tada jam ka nors darysiu patarkit ka man daryti

Ineta

2015-10-03 13:10

ar negaletumet kas su juo pasneket duociau jo tel gal kito zm nuomone ka lemtu

Jonukas

2015-10-03 13:10

Einame gerti šnapso negu tų paistalų skaityti, o paskui moralistėms ir kailiuką pašiaušime.

rasiux

2015-10-03 07:10

inetai na matai ir pati abejoji del syrybu .Manau tu ji vis dar myli.todel tau sunku.BANDYK i ji nereguoti išvažiuok su vaikais (TIK) savaitgaliui (JEI TURI KUR) tegul sėdi vienas, kai griši busi ir pati pailsėjus ir gal jis pajaus kad tu pradedi apsispresti ,nes jis netiki kad tu ji gali palikti.

mazute

2015-10-02 19:10

uzejau i si skyreli paklausti kas tai per kodavimas nuo alkoholizmo ir kaip jis vyksta ir kiek laiko uzsikodavus ,tai labai idomu nes turiu teti kuris negali pripazinti kad yra alkoholikas ir norisi zmogui padeti ,matau kad mama kencia del jo gerimo o zmogus pats nepamasto ir negali tai pripazinti gaila del to kad yra geras zmogus ir dar jaunas ir taip nusirites tai nezinau kur kreiptis tai rasau ir gal is jusu sulauksiu pagalbos,patarkit ka daryti kur kreiptis del sios kaip sakant baisios ligos,labiausiai gaila mamos kad ji kencia aisku tetis nesmurtauja bet kaip mano mama sako nieko kito nematau kaip tik girtuokli o jug esam neseni norisi ir pagyventi ir papromogauti.

PETRAS

2015-10-02 17:10

as megstu gerti aluti miduti...geriausias yra KABLYS da megstu lietuvisku!

Ineta

2015-10-02 14:10

velku dienas ir laukiu kad dar kas ivyktu baisaus gal dar atsikvoses nes niekaip negaliu praverti teismo duru nors buvau nuejusi.siaip jis nuostabus tevas ir vaikai ji myli, bet negaliu vien del ju aukotis.

daiva

2015-10-02 14:10

18 metų gyvenu su žmogum stipriai geriančiu vilties kad kada nors nebegers jau beveik neturiu bet ką daryt irgi nežinau štai taip ir gyvenam kitiems pasakyčiau pačioje pradžioje gyvenimo pamačius tokią problemą bėkit kuo toliau nuo tokio žmogaus nieko jūs nepakeisit liūdna bet tai tiesa

Marina

2015-10-02 05:10

negeriu ir as,eina devynti metai.Taip ir as turiu vyra alkoholika,tik jis nepripazista to.Aisku buna ir graziu akimirku musu gyvenime,tik eilinis uzgerimas nubrauke viska,Kol jis pats nenores sau padet,tai jam nekas nepades,ne vaistai,ne anonomoniai alkoholika,nes jis ten ne eis,kadangi rsquo;rsquo;geria kaip ir visirsquo;rsquo;.Man anonominiai padejo,tik dabar as vis daugiau skaitau ALANONO puslapius,kaip lietuviskus,taip ir rusiskus.nors as ir gerdavau pati,bet jis nera nekad gyvenime mane isvadines k.... .ar b.......Kol gerdavau buvau musama kaip kriause,nors kartais tikrai nebuvo uz ka,tiesiog jam buvo girtas agresijos priepolis.Nors ir dar dabar gyvenam kartu,tik as jau nerekiu,nereguoju,sekanti diena palazdavuoju,bet jei jis iseitu,tikrai as busiu patenkinta,nes as jau patyriau ta malonuma,tikrai vienai geriau

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 4 ir 0 svečių