2015-12-16 00:12
zinoma,ne paslaptis!man is nustate lietuvoj 2007 metais padare mbr,norejo guldyti i ligonine,bet as grizau i londona,parodziau jiems ta diska,bet jie vistiek dare savo mbr,stuburo punkcija,kazkoki tyrima(nezinau kaip vadinas)stebeti nervu praeinamuma rankose ir kojose,tyrima klausai ir akims.visus tyrimus padare mazdaug per 3men.
apie gydyma :man pripazinta remiting-relapsing ms.kadangi po tyrimu priepuolis jau buvo apmazejes-vaistu neskyre,sako-suspesi dar,tik liepe gert zuvu taukus butinai,pati + geriu Selena,dave daugybe visokios literaturos apie ms ir maisto rekomendacijas prie ms.
anglijoje interferonus gauni,jei per metus buvo 2 priepuoliai(jei tik vienas-tada-ne).kadangi man 2008 metais buvo 2 priepuoliai,tai iskart skyre prednizolona,atrodo 5d. 3x5 tabl. ir dave visa lit.apie visus interferonus-turejau pasirinkt koki noriu leistis.pasirinkau Avonex(Tysabri-progresuojanciai).stebejo ,kas men. tikrindavo krauja.is pradziu buvo pakenciamai visi tie salutiniai efektai,tolyn ejo blogyn,po 2 dienas visai nepasikeldavau is lovos.po beveik 4 men. nusprendem pakeist i Capoxone-neatlaikiau nei menesio-skausmas nezmoniskas susileidimo vietoj ir visoj kojoj ar rankoj.prof.sake taip neturi but,niekam nebuvo tokiu simptomu,kaip nepakeliamas skausmas ir dar nuo Capoxone!siule
dar kokius nors rinktis-atsisakiau visu...
dar cia skiria visokiu mankstu,siuncia visokios info,jei nori dalyvauti ms susitikimuose.gydytoja dabar matau privalomai kas 6men.yra ms seseliu telefonas:priepuolio ar siaip pablogejimo atveju,gali visada skambinti jei tau pvz.uzejo depresija...dar,tiesa,labai tyre slapimo susilaikyma,yra specialus ms gastrologas,kuris stebi tustinimosi sutrikimus.
taigi,pagalbos manau yra,bet kad man niekas netiko! taigi,sedziu pakolkas tik ant savo
vitaminu,kiek imanoma stengiuosi palaikyti gera nuotaika ir nesinervuoti,daug skaitau...
dar:jau senokai klausiau savo neurologo apie gyd. Zamboni.atrodo anglijoj vieni is pirmuju dare tas operacijas..bet gyd.sake nepasiteisino,net numire 2 zmones,todel nebedaro.(nieko negasdinu! as pati pagalvoju apie ta operacija-gal nors jinai man tiktu!?) dar gyd.minejo,kad jau po nauju bus kazkokios tabletes,dar nieko placiau neaiskino,parasysiu kai zinosiu.gal cia tos kur Vytas minejo...?
ir dar prisiminiau:pries nustatant issetine,kai jutaus labai blogai ir nebezinojau ko griebtis ir koki vaista isgert-isgeriau Bromazepam ir jis man tuomet labai padejo..dabar retkarciais panaudoju kai jauciu,kad nebesusitvarkau su spazmais,po puse tabletes.
taigi,aprasiau visa savo ligos istorija.nemanau,kad kam kuom nors padejau,nes man niekas netinka... as vis dar viliuosi: o gal man visdelto ne ms..??
sekmes visiems ir stiprybes!!!